Make Over #3: HET TOILET

by - februari 14, 2021

Twee jaar zit er tussen de voor- en na beelden en de plannen zijn diverse malen gewijzigd. Maar na een kleine omweg is ons toilet eindelijk klaar en vandaag deel ik het prachtige eindresultaat.

Toilet Make Over Behang op het Toilet WC

Saai Toilet!

Het oude toilet was saai, heel saai! Tien jaar geleden lieten het toilet opleveren met de neutrale nieuwbouw basis. We kozen wel zelf een zwarte vloer uit, maar verder kozen we voor standaard witte tegels en spuitwerk van de bouw. Hoogzwanger, dus zeer tevreden.


Op een gegeven moment kwamen er wat plankjes aan de wand, om het wat gezelliger te maken met accessoires. Twee jaar geleden filmde ik de voorbeelden van het toilet, want er moest echt wat gebeuren aan dat saaie hok.

Toilet Make Over

Toilet Gezelliger Maken

Uiteindelijk bleef het bij een gezellig fotorek, een mooie gouden spiegel en wat nieuwe accessoires. Dat was voor even leuk en gezellig, maar nog niet helemaal mijn ding. Er moest iets bijzonders komen, ik wist alleen nog niet wat.  

Na lang wikken en wegen kwam er eindelijk een eureka moment; de basis zou het zelfde blijven, maar er moest een leuk behangetje in en dat zou dan gelijk het statement worden van ons toilet. Zodat we qua accessoires niet veel meer hoefden te doen. 

Zo gezegd zo gedaan.....nou ja!? In mei 2020 maakte manlief de wanden glad met muurglad. Dit mochten we uitproberen van een vriendin die het nog had staan. Bij deze wil ik haar nogmaals zeggen; dat ik haar eeuwig dankbaar ben. Wat een super spul!

muurglad Albastine

Met een beetje hulp van de kleinste was het klusje sneller geklaard dan verwacht ;). Natuurlijk zijn wij geen stuckadoors, maar het eindresultaat was prima. De ergste oneffenheden even weg schuren, laagje voorstrijk er over heen en het behangen kon beginnen.

Stucwerk Muurglad Albastine

Behang op het Toilet

Maar daar was nog wel een probleempje natuurlijk, er moest behang uit gekozen worden. Nu werkt mijn brein niet zo als bij een normaal mens, dus ik heb er best wat stress van gehad. Natuurlijk mocht het niet standaard zijn of iets wat iedereen al heeft. Maar wel leuk, warm en gezellig!

Uiteindelijk zijn we eind augustus naar de Kwantum gereden en moest er wel een keuze worden gemaakt. En dat deden we, het werd een druk bloemetjesbehang die het begrip 'statement' zeker waar maakte. 

Zo een tien jaar geleden riepen we; 'behangen dat doen we nooit meer'! Maar dit kleine stukje durfde wel aan. Helaas kostte die vier halve muurtjes ons toch nog bijna een dag, maar het is gelukt en nog netjes ook!

Behang Kwantum Bloemen

Ook over de accessoires moest ik nog even een ei leggen, want het moest rust uitstralen. Begin november was het dan eindelijk zover en was het toilet klaar.  Ik koos voor een bamboe spiegel, een hele mooie bamboe lamp en kocht ik nog een mooie set pampas pluimen. De glazen vaas en de rieten mandjes had ik zelf nog.

Helemaal happy en wat een verschil zeg!

WC met Behang, Behang op de WC

Behang op de WC, Tiler

Van deze make over maakte ik een korte video van drie minuutjes, dan krijg je een beter beeld van het totaalplaatje en van hoe het ooit was. Je kunt de video bekijken via deze link op YouTube of bekijk de video hier onder.


You May Also Like

5 Comments

 1. Ik moet zeggen: "De make over is heel goed gelukt". Lijkt wel professioneel gedaan. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi zeg! Ik zou dat statement er niet doorkrijgen bij mijn man, maar top dat het bij jou wel kan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, omdat hij het te druk vind of te vrouwelijk!? Ik ben er idd heel blij en manlief vindt het prima :)

   Verwijderen
 3. Wat mega leuk zeg, ziet er super goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: