Doelen en Duurzaam Oktober 2021

by - november 02, 2021

Tijd voor een nieuwe Doelen en Duurzaam van de maand oktober. In deze maand ruimden we heel veel op, waren er wat opofferingen met een positief resultaat en maakte ik financieel een beslissing die geheel verkeerd uitpakte. 

Doelen en Duurzaam Oktober 2021

Persoonlijk

Fysieke Gezondheid; sportroutine gaat super goed! Zo goed zelfs dat het deze maand lukte om iedere dag alle activiteitenringen te voltooien op mijn iWatch. Dit houdt in dat ik iedere dag 30 minuten of meer actief heb bewogen, meer dan 300 calorieën extra verbrandde dan de normale hoeveelheid en iedere dag meer dan 12 keer (eens per uur) heb gestaan. Degene die hier totaal niet mee bezig zijn zullen vast denken; 'Waar heeft ze het over!? Degene die het wel begrijpen; you get it! Op de dagen dat ik niet sport verplicht ik mijzelf om minimaal 30 minuten te wandelen en zo is mij dit gelukt. Ik ga dit niet volhouden, want de winteravonden zijn mij te donker, maar het was een leuke challenge.

Mentale Gezondheid; gaat goed. Nog steeds wel een beetje wennen aan mijn tijdverdeling en de juiste routine vinden waar ik vorige maand over vertelden. En wennen aan het nieuwe ouderschap, ze worden nu wel heel zelfstandig ;)

Werk; voor mij is de chaotische periode gelukkig een beetje tot rust gekomen. Helaas spelen er nog een hoop dingen waar door je toch geprikkeld wordt, maar het is weer iets rustiger.

Minimaliseren; een topmaand! Jullie hebben het vast meegekregen via mijn stories. Ik ben samen met mijn moeder naar een kofferbakmarkt geweest met een auto vol met zooi. Daarna de boel flink gehalveerd door te doneren aan het goede doel en de AVRI ;). Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat de manier waarop ik de overgebleven spullen op zolder heb gedumpt nog niet helemaal naar wens is. Maar daar ga ik zeer binnenkort mee aan de slag.


Taxx Lifestyle/Blog

Bestellingen; deze maand mocht ik weer twee leuke bestellingen maken in mijn creatieve webshop.

Unieke Bezoekersdeze maand bezochten 1703 unieke bezoekers mijn blog, dat is toch meer dan vorige maand ondanks dat ik één nieuw artikel minder plaatste. Heel tevreden dus.

Totale Omzetleuke bestellingen in mijn webshops en een paar euro aan Google-advertentie kosten.

Financieel

Sparen; we spaarden onze vaste spaardoelen plus beiden nog een extraatje in onze vakantiespaarpot. Helemaal tevreden en eigenlijk geen op- of aanmerkingen. Wel heb ik wat nieuw inzichten gekregen dus eind van het jaar gaan we wat kleine aanpassingen doen aan de spaarpotjes. Maar daarover hou ik jullie uiteraard op de hoogte.

Spaarsaldo Oktober 2021

Beleggingen: eindelijk deed ik datgene waar we al maanden over bezig waren. We verkochten één van onze TESLA-aandelen om van dat bedrag ETF's te kopen om het risico te spreiden. Jullie raden het al; op het moment dat ik dat deed schoot de waarde van dit aandeel als 'SpaceX' omhoog. Om een lang verhaal kort te maken; die ETF's zijn er ook nog niet omdat ik de order voor een te lage prijs inzette en ze dus niet zijn gekocht. En nu ben ik te lui om er weer over na te denken. Maar ondanks dit hele drama is het rendement van onze totale portefeuille enorm gestegen, mede dankzij de TESLA-aandelen die we nog over hadden. 75% is natuurlijk een absurd hoog rendement waardoor ik zelfs mijn grafiek moest aanpassen ;)

Rendement Oktober 2021

Boodschappenbudget; We gaven € 634,50 uit aan boodschappen deze maand, dat is ruim boven budget.  Met wat gezellige borrels en goed gevarieerd menu, helemaal prima.

Tweedehandsverkoop; deze maand leverden de tweedehands verkopen ons € 95,40 op. Dit is uiteraard inclusief de opbrengst van de kofferbakmarkt en nog een paar verkopen via mijn Marktplaats-pagina

Euroclix; deze maand verzamelden we 501 clix en dat vind ik eigenlijk een beetje aan de lage kant, maar wie het kleine niet eert....... We staan nu in totaal op 22.337 euroclix. Voor het eerste hebben we besloten door te sparen tot 30.000 clix, waar een uitbetaling van € 487,50 tegen over staat. 

Energieverbruik

Nog een fijn doel behaald; het lukte ons om tot 1 november geen verwarming aan te hebben. Nu moeten jullie niet denken dat rillend onder een dekentje op de bank zaten, want de thermostaat gaf overall gewoon 20 graden. Misschien dat het een paar keer 19 graden is geweest in huis, maar lager zeker niet. Water en stroom boven gemiddeld en ben ik bang we niet quitte gaan spelen qua stroomverbruik dit jaar.

Energieverbruik Oktober 2021 Opbrengst Zonnepanelen

Oktober was gewoon een lekkere maand waarin we wat mooie doelen behaalden en ons zelf ook uitdaagden, hopelijk kunnen we dit vasthouden. Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam

You May Also Like

1 Comments

  1. Wow, wat een mooie resultaten. Straf dat je de verwarming niet had opstaan voor 1 november. Bij ons stond die in september al op. :D

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: