Mijn Apple Watch

by - september 29, 2018

Na twee jaar twijfelen kocht ik afgelopen zomer eindelijk een Apple Watch of  te wel iWatch. Het ging niet van een leien dakje, maar het was het achteraf gezien allemaal waard. Heel erg blij met mijn tweedehands exemplaar en heb ik hem helemaal kunnen maken zoals ik het voor ogen had. Vandaag vertel ik jullie er alles over, deel ik tips en beantwoord ik al jullie vragen.

Apple Watch

Mijn oriëntatie en zoektocht duurden meer dan twee jaar. Ik vind het namelijk nog al een grote uitgave voor iets wat helemaal niet belangrijk is. En zo ouderwets als ik ben vind ik het dan toch zondegeld. Vorig jaar twijfelde ik nog even om met een actie mee te doen van onze zorgverzekeraar. Je kocht dan een nieuwe Apple Watch en kreeg maandelijks korting op je premie als je meedeed aan een gezondheidsmeting. Achteraf heb ik spijt dat ik dat niet heb gedaan, maar als je alles van te voren wist.

Aanschaf Apple Watch

Afgelopen zomer begon het weer te kriebelen. Nadat ik hem nog een keer ging passen in de winkel besloot ik om er toch voor te gaan. In eerste instantie kocht ik een refurbished versie. Dit was een tweedehands exemplaar met drie jaar garantie. Dit laatste gaf me het gevoel dat ik niet helemaal mijn geld over de balk smeet. Helaas raakte het bedrijf waar ik al 20 jaar voor werk, weliswaar een andere tak, deze Apple Watch kwijt. Na het hele management te hebben ingeschakeld lukte het niet om het pakketje te traceren. Uiteindelijk handelde het bedrijf waar ik het horloge bestelde het heel netjes af, kreeg ik mijn geld terug en zouden zij het verder uitvechten met de vervoerder.

Apple Watch

Tijdens onze vakantie in Frankrijk dacht ik nog eens goed na en besloot ik om een tweedehands exemplaar bij een particulier te kopen. Dat scheelde de helft qua prijs en ik kon ik de Apple Watch zelf ophalen. In Frankrijk deed ik een bod en regelde ik een afspraak. Op zaterdag kwamen we terug van vakantie en op zondag reed ik naar Veenendaal om hem op te halen. Het was gelijk een match en tot op de dag van vandaag nog geen spijt.

Apple Watch Serie 2

Ik heb gekozen voor de Apple Watch Series 2 in de kleur rosé goud. Het liefst had ik een gouden gekocht, maar die zijn helaas heel zeldzaam en zijn in de series 3 niet eens meer gemaakt. Aangezien ik me al had georiënteerd op bandjes en andere accessoires zou het met die kleur wel goed komen. Via Marktplaats kocht ik dus deze tweedehands Apple Watch bij een particulier:

iWatch

Ik had de Apple Watch bij degene waar ik hem kocht al gekoppeld met mijn iPhone om te zien of hij het deed. Eenmaal thuis kon ik via de Watch-app op mijn telefoon de Apple Watch gaan inrichten.

Apple Watch Menu

Je kunt kiezen uit heel veel verschillende wijzerplaten. Deze geven je in één oogopslag alle informatie weer, die je maar wilt. Zoals de tijd, het weer, je afspraken, je gezondheidsdoelen die je hebt ingesteld en je hartslag. Ook kun je deze personaliseren met een foto. Via de app op jouw telefoon kun ook bepalen welke apps je wel of niet op jouw Apple Watch wilt hebben.

Milanees bandje

Ik bestelde dezelfde avond nog een Milanees bandje bij bol.com om de Apple Watch een wat luxere uitstraling te geven. Geen originele overigens, want daar betaal je heel veel geld voor. Maar er zijn genoeg websites met goedkope bandjes. Het was nog niet helemaal hoe ik het wilde, maar ik was er al heel blij van. Ik kreeg dan ook al veel complimenten op mijn Apple Watch. Bijvoorbeeld: "Ik vind het altijd van die lelijke plastic dingen, maar zo als jij hem draagt vind ik hem wel mooi."


Natuurlijk ging ik nog even los op Ali Express en kocht nog twee Milanese bandjes met twee covers voor om het klokje. Ook bestelde ik nog een sportbandje die iets beter is dan diegene die er origineel bij zat. Maar heel eerlijk ben ik te lui om te wisselen voor dat ik ga sporten en heb ik dat welgeteld één keer gedaan. Dit zijn de onderdelen die ik bestelde bij Ali Express:

Apple Watch Milanees Bandje

Voor al deze onderdelen betaald ik in totaal een prijs van ongeveer € 28,=. En dat resulteert in de volgende drie uitstralingen van mijn Apple Watch. De eerste is de sportversie en is alleen een bandje en dus de originele kleur van mijn horloge. De tweede lijkt dus heel erg op degene van bol.com, maar zit iets beter omdat het niet één geheel is en bestaat uit een los bandje en een cover. De derde (mijn favoriet) is ook een losse cover die er heel strak omheen zit met een los bandje.

Apple Watch

Allemaal leuk hoor hoe je zo een ding er uit kan laten zien, maar wat kun je er nou eigenlijk mee? Nou eigenlijk heel veel, maar heel eerlijk blijft het natuurlijk gewoon een gadget. En moet je wel een beetje een nerd zijn om er met hetzelfde enthousiasme als ik mee om te gaan. Het is een verlengstuk van je telefoon, een fitbit en niet te vergeten een horloge natuurlijk.

Even alles op een rijtje hoe ik mijn Apple Watch dagelijks gebruik;

 • De pushberichten die je op jouw telefoon krijgt, krijg je ook op jouw Apple Watch. Dus de applicaties waar jij de pushberichten voor hebt ingesteld op jouw telefoon, kun je lezen op jouw Apple Watch.
 • Bij Whatsapp en Messenger kun je de berichten lezen en kun je terug appen door middel van voorgeprogrammeerde zinnen of emoticons.
 • Het is een stappenteller, caloriënteller, activiteitenmeter, hartslagmeter et cetera. Een luxe fitbit zeg maar, die alles bijhoudt en waarvoor je op jouw telefoon weer verschillende apps hebt waarmee je van alles kunt analyseren.
 • Via de app Runkeeper of een standaard app van Apple kun je jouw sportprestatie registreren. Ook zonder je telefoon in de buurt.
 • Jouw agenda is zichtbaar op de wijzerplaat, dus iedere keer als je kijkt hoe laat het is, kun je jouw volgende afspraak zien. Ook krijg je een melding als een afspraak over vijf minuten begint. Dit zijn gewoon de instellingen van de agenda app op jouw iPhone.
 • Het weer; je hebt een aparte app waar je het weer voor de komende dagen kan zien, maar ook in mijn hoofdscherm laat ik het aantal graden weergeven.
 • Timer, wekker. Vaak zet ik de wekker als ik vrij ben en de kinderen van school moet halen. Ik kan dan gewoon lekker aan de slag gaan en als mijn watch begint te piepen of trillen weet ik dat het bijna zo ver is.
 • Verder kun je ook een aantal minder belangrijke apps op je watch zetten en ik denk dat in de toekomst steeds meer wordt. Zo heb ik bijvoorbeeld de app Stocard er op staan. Daar zitten al mijn klantenpassen (Airmiles, Bonuskaart et cetera) in en die kan ik dus van mijn horloge laten scannen.
 • Je kunt er mee bellen of gebeld worden. Al krijg je dan wel het Knightrider-effect, voor de kids is het leuk. En als ik boven ben en mijn telefoon ligt beneden dan wil ik nog wel eens opnemen met mijn Apple Watch.
 • Je kunt de Apple Watch gebruiken om een foto te maken met je iPhone. Als een soort zelfontspanner op afstand.
En zo zijn er nog 1001 dingen die er mee kan doen. Er valt nog veel te ontdekken, ook voor mij.

Tips Apple Watch

Omdat mijn Messenger en Direct Messages op Instagram ontploften de afgelopen weken met vragen over mijn Apple Watch wil ik jullie nog wat tips geven:

 • Wil je hem net als ik gebruiken voor het hardlopen of bijvoorbeeld navigatie, koop dan een series 2 of hoger. Op series 0 en 1 zit geen GPS dus je kunt dan geen afstanden registreren.
 • De hartslagmeter is pas beschikbaar vanaf de series 1 of hoger.
 • Zoals series 0 en 1 dus heel veel op elkaar lijken, is dat hetzelfde met series 2 en 3. Het verschil tussen deze laatste twee is heel klein. Alleen een nieuwere versie en een nieuwere processor, maar de voor de rest is het verschil in mijn ogen heel klein. Inmiddels is ook de series 4 uit, waar wel degelijk weer wat nieuwe opties opzitten.
 • Ik denk dat het Apple-merk betrouwbaar genoeg is om een tweedehands versie bij een particulier te kopen. Check tijdens de aankoop even of hij het doet en of er geen grote beschadigingen opzitten. Voelt het niet goed of staat de energie van de persoon waar je hem koopt je niet aan, doe het dan niet.
 • Er zijn dus heel veel verschillende bandjes te verkrijgen voor iedere gelegenheid. Kun je dus relatief goedkoop een Apple Watch op de kop tikken maar je vind hem niet mooi. Kijk dan wat de mogelijkheden zijn.
 • Ik heb me persoonlijk nog niet verdiept in muziek op de Apple Watch. Maar het is mogelijk om muziek op de Apple Watch te zetten en te luisteren zonder je telefoon bij je te hebben. Je hebt dan wel een draadloze koptelefoon of oordopjes nodig die je via bluetooth kunt koppelen aan jouw Apple Watch.
 • En misschien wel het allerbelangrijkste is dat je een iPhone moet hebben. Zonder iPhone functioneert de Apple Watch niet.
Er is echter een nadeel aan de Apple Watch en dat is dat je hem net als je telefoon moet opladen. Ik doe ongeveer anderhalve dag met de batterij. Waarschijnlijk als je een nieuwe koopt is dat wat langer. Je kunt hem ook op spaarstand zetten en dan is alleen de horloge-functie beschikbaar. Dan gaat de batterij langer mee.

Apple Watch Chique

Uiteindelijk bestelde ik er nog deze mooie armband bij de ASOS voor maar € 8,49. En zo was het plaatje compleet hoe ik het in de afgelopen twee jaar voor ogen had. Sommige mensen zullen nu denken; "Meid wat doe je moeilijk, koop gewoon zo een ding als je hem zo graag wilt". Misschien hebben ze daar gelijk in. Maar zoals ik al eerder aangaf; daar vind ik het echt een te groot bedrag voor. Voor iets wat zomaar na drie maanden in de kast kan komen te liggen, zoals bijvoorbeeld mijn fitbit van het Kruidvat.

Er zijn vast nog 1001 dingen die ik over een Apple Watch kan vertellen en de meningen lopen vast uit één. In bovenstaand artikel bespreek ik mijn ervaringen en ideeën over de Apple Watch. Er is helaas ook niets gesponsord aan dit artikel, dus alles zelf betaald en bij elkaar gezocht. Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen, laat het me dan weten. Misschien kan ik je helpen.

You May Also Like

2 Comments

 1. Interessant om dit te lezen! Ik heb er ook wel eens naar gekeken, maar wordt afgeschrikt door de prijs. Maar hij heeft wel heel veel mogelijkheden. Ik ga je review delen op mijn review blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel!! En wat cool dat het wil delen, heel erg bedankt daarvoor!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: