Jaaroverzicht Doelen en Duurzaam 2022

by - januari 18, 2023

Naast de maandelijkse doelen en duurzaam vandaag nog een even een terugblik op het hele jaar. De verhuizing veranderde veel in ons financiële plaatje, beleefden wij een mooie vakantie en genoten wij afgelopen jaar nog even van ons duurzame huis.

Doelen en Duurzaam 2022

Persoonlijk

Fysieke Gezondheid; helaas ben ik nog steeds in behandeling bij de chiropractor, wel met grotere tussenpozen, maar het blijft af en aan. Het sporten onder begeleiding van een coach werpt nog steeds zijn vruchten af. Het afgelopen jaar goede periodes gehad rond om het sporten. Voeding ging het met ups en downs, waarvan de laatste twee maanden vooral downs.

Mentale Gezondheid; er gebeurde veel dit jaar; wij beleefden een prachtige vakantie met jongens, kochten een nieuw huis en verloor ik mijn vader. Waar ik mij het hele jaar mentaal best goed voelde, heeft dit laatste wel impact gehad. Omdat wij door moesten met het huis, denk ik dat ik dit nog niet helemaal verwerkt heb. De tijd zal het leren.

Minimaliseren; wat kan ik hier over zeggen; we gaan verhuizen, dus wij moeten wel. Maar nog steeds betrap ik mij er op dat ik geen afscheid kan nemen van onzin dingen. Zou hier graag nog een slag in willen maken.


Taxx Lifestyle/Blog

Unieke Bezoekersdit jaar bezochten 13.877 unieke bezoekers mijn blog, dat is een stuk minder dan vorige jaar. Grootste oorzaak is dat er minder artikelen zijn verschenen op mijn blog. Ik zit nu gemiddeld op 1000 unieke bezoekers per maand, dit wil ik wel als streven houden.

Totale Omzethier is weinig van terecht gekomen het afgelopen jaar, vooral omdat ik hier bijna niet mee bezig ben geweest. Als het huis straks klaar is een mooi doel om te gaan kijken wat ik nou echt wil.

Omzet online ondernemen 2022

Financieel

Sparen; hier is vooral in de laatste maanden veel verandering in gekomen. Zoals jullie kunnen zien en hebben kunnen lezen hebben wij een groot bedrag vrijgemaakt voor ons nieuwe huis. Wat wij in december apart hebben gezet met de rest van ons bouwdepot.

Spaarsaldo 2022

Begin 2022 maakte ik wijzigingen in onze spaarpotjes. Hier onder een overzichtje met hoe de afzonderlijke spaarpotjes groeiden het afgelopen jaar. Bijna niet dus, omdat wij een groot bedrag vrij maakten voor ons nieuwe huis.

GroeiSpaarpotjes Rabobank 2022

Beleggingen: zat hier vorig jaar echt een flinke stijging in, in 2022 was het een groot drama en verdampte onze winst flink. Nog geen verlies gelukkig, maar ik weet niet waar het gaat eindigen. Voorlopig geen plannen om er iets mee te doen en wij laten onze portefeuille even met rust.

DEGIRO WAARDE Portefeuille 2022

Boodschappenbudget; afgelopen jaar gaven wij in totaal € 6182,82 uit aan boodschappen. Dat is gemiddeld € 515,24 per maand en dat is minder als vorige jaar. Je zou denken hoe kan dat met al die stijgende prijzen!? Eerlijk gezegd waren de laatste twee maanden een beetje raar, dus werden er 'minder' boodschappen gedaan.

Boodschappen Uitgaven 2022

Tweedehandsverkoop; in 2022 verdienden wij € 235,20 met tweedehands verkopen. Dat is een stuk minder dan afgelopen jaar. Mede de oorzaak die ik vorig jaar meldde, ik heb namelijk heel veel weg gedaan. Ik ontdekte Vinted, waar ik nog niet helemaal happy mee ben, en de opbrengst van de fysieke markten zijn de kledingbeurzen waar ik alleen maar spullen hoef in te leveren en verder wordt alles gedaan.

Opbrengst Tweedehandsverkopen 2022

Euroclix; dit jaar verzamelden wij 10.517 clix en dat is iets minder dan vorig jaar. Wij verdienden deze clix onder andere met online aankopen (zoals bij bijvoorbeeld bol.com of hema.nl), het invullen van enquêtes, mensen die via mij lid worden en door te klikken op emails. Dit jaar bereikten wij het magische getal van 30.000 clix, waardoor wij een uitbetaling kregen van € 487,50. Daarna begonnen wij weer opnieuw en staan nu op 3800 euroclix.

Energieverbruik

Het lukte ons ook dit jaar niet om quite te spelen met de zonnepanelen. Wel daalde ons nettoverbruik en daar ben ik blij mee. Bij de volgende grafiek kan ik het beter uit leggen.

Energieverbuik 2022 Opbrengst Zonnepanelen

Hieronder zie je dus dat de opbrengst van de panelen flink gestegen zijn vergeleken met vorige jaren. Dus ook al is onze stroomverbruik en afname toegenomen, ons netto verbruik daalde hierdoor en dat is fijn. Ook het gasverbruik daalde iets en het waterverbruik blijft al jaren gelijk.

Energieverbruik en opbrengst zonnepanelne

Dit was het voor 2022, een bijzonder mooi, maar ook verdrietig jaar. Dankbaar voor alles wat wij mochten beleven en kijken uit naar de toekomst waar rust en eenvoud centraal zullen staan in ons nieuwe huis. Ik wil jullie bedanken voor het trouw meelezen van deze categorie en in 2023 zal er iedere maand weer een nieuwe Doelen en Duurzaam verschijnen

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: