Doelen en Duurzaam April 2023

by - mei 13, 2023

April was de eerste maand dat de zonnepanelen meer opleverden dan dat wij verbruikten, de eerste mijlpaal op dit gebied. Helaas blijft ons gasverbruik hoog voor datgene dat wij er mee doen. Verder genoten wij van de zeldzame zonnestralen in onze heerlijke tuin.

Doelen en Duurzaam Taxx Life Blog
Foto door Polina Kovaleva

Persoonlijk

Fysieke Gezondheid; nog steeds alleen actief met mijn wekelijkse 'Bewust' trainingen.  Ik neem mij steeds vaker voor om naar de sportschool te gaan, helaas blijft dit bij gedachten. Voeding valt nog een beetje tegen, ik heb het nu uitgesteld tot de nieuwe keuken er is. ;)

Mentale Gezondheid; gaat redelijk goed. Laatste week april iedere dag mensen over de vloer gehad die aan het werk waren, dat vind ik helemaal leuk, maar na een paar dagen ook vervelend omdat je geen kant uit kan. 

Minimaliseren; nu het huis steeds meer af komt, steeds meer tijd om dingen op te ruimen en er gaat zelfs na de verhuizing nog een hoop weg.


Taxx Lifestyle/Blog

Unieke Bezoekersdeze maand bezochten 1207 unieke bezoekers mijn blog, dat zijn er 500 minder dan vorige maand, maar nog steeds boven mijn streven 1000. Leuk dat iedereen meeleest met de verbouwing

Omzetdeze maand geen omzet, alleen wat reclame inkomsten. Vorige maand vertelde ik dat ik was benaderd voor een samenwerking op Instagram. Deze staat inmiddels live inclusief kortingscode. Voor degene die geen Instagram heeft, ik heb er ook een blog over geschreven of shop direct met 20% korting.

Financieel

Sparen; ons huis wordt steeds mooier, maar ons bouwdepot steeds leger. Waarschijnlijk gaan wij dit volgende maand ook in onderstaande grafiek zien. Wel van plan om weer het spaarpotje 'Droomhuis' toe te voegen, want wij hebben nog genoeg wensen.

Spaargrafiek april 2023 Spaarsaldo

Beleggingen: het rendement op onze portefeuille daalde iets naar een percentage van 34%. 

Rendement April 2023 Beleggingen de GIRO

Boodschappenbudget; deze maand gingen wij € 2,72 boven budget, dat is netjes zou je zeggen. Kleine kanttekening is dat we de laatste week niet meer konden koken, vanwege de laatste fase van de verbouwing, Veel bij oma gegeten en dus minder boodschappen gehaald. Wij gaven deze maand in totaal € 502,72 uit aan boodschappen. 

Tweedehandsverkoop; ook deze maand verdienden wij weer € 15,00 met tweedehands verkopen. Eens kijken of ik weer wat tijd kan vinden om Marktplaats te vullen.

Euroclix; wij verzamelden deze maand 736 euroclix, dat is gemiddeld. Wij staan nu in totaal 6.979 Euroclix en sparen weer lekker door tot een uitbetaling.

Energieverbruik

Deze maand leverden de zonnepanelen meer op dan dat wij verbruikten, een mijlpaal! Het is maar 10 kWh, maar toch. Het gas blijft hoog voor alleen douchen en een beetje koken. Maar waarschijnlijk komt hier verandering in als de nieuwe keuken er is. We hebben namelijk het vermoeden dat er niet goed was met het oude fornuis, maar het kan ook nog zo zijn dat de CV-ketel 's nachts de hybride warmtepomp nog een beetje hielp. Helaas zullen wij dat pas volgende winter echt weten. Wij hopen in mei in ieder geval onder de één M3 per dag te blijven.

Energieverbruik April 2023 Zonnepanelen

En dat was het weer voor april, de maand waarin wij de laatste week startten met fase twee van onze verbouwing. Volgende maand is het huis redelijk af, ik kan het bijna niet geloven. Ik wil jullie bedanken voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: