Op naar fase twee...... #huisupdate11

by - mei 06, 2023

Waar het de eerste maanden noodzakelijk was dat iedereen zijn eigen kamer had en het beneden bewoonbaar was, staan wij nu aan de vooravond van fase twee. De laatste fase van de verbouwing, waarvoor wij nog het één en ander moeten voorbereiden.

Verbouwing Kruiplui dicht maken kruipgat

Toen wij één december de sleutel kregen van het nieuwe huis, hadden wij een strakke planning; slopen, isoleren, opbouwen, stucen, schilderen en wonen. Na de verhuizing was gelukkig boven alles klaar en beneden was het bewoonbaar; wij leefden op de nieuwe gelegde vloerverwarming, maakten gebruik van delen van de oude keuken en plaatsen een deel van onze meubels.

Wij wisten dat wij drie maanden moesten wachten op de kozijnen, waarna aansluitend de vloer en de keuken konden komen. En dan ineens is het zover, zo plotseling dat het je bijna een onbehaaglijk gevoel geeft. Wij zijn in die drie maanden zo gewend geraakt aan onze tijdelijke woonkamer, dat ik het gewoon weer eng vind dat hier dingen in veranderd en gesloopt gaan worden. Het veilige gevoel weer loslaten voor het nieuwe onbekende.


Toen de eerste data van fase twee bekend werden, moesten wij nog wel wat voorbereidingen treffen. Gelukkig hadden wij al wel het één en ander aangepakt in die periode er voor, maar er waren nog wel een paar puntjes. Zo moest er nog een drempel worden geplaatst in de meterkast.

Drempel Plaatsen

En er moest nog een kruipluik dicht gemaakt worden. Een klus waar wij echt tegen opzagen en wij niet precies wisten hoe wij het aan moesten pakken. Met wat hulp van Google en gezond verstand waagden wij ons er toch aan. Tenminste manlief, ik besloot om toch even het huis te ontvluchten.

Kruipluik dicht maken

Achteraf gezien viel de klus reuze mee. Manlief maakten het kruipluik dicht met behulp van een plank onder in het kruipluik, die wij gelukkig konden plaatsen op twee richeltjes onder in het kruipgat. Daarna boorden hij twee betonijzers in de vloer. Een andere tip is om eerst twee of drie betonijzers te plaatsen en dan de plank met tyreps daar aan te hangen. 


Daarna hebben wij het kruipgat vol gestort met beton en zijn wij er even een paar dagen van af gebleven. En ook opgelucht dat dit zo goed ging.


Nadat wij dit een weekje hebben laten uitharden, hebben wij het nog een keer afgegoten met egaline voor een netter en vlakker resultaat. 


Het grappige van zo een verbouwing is dat je klussen hebt waar je ontzettend tegen op kijkt en als je dan rustig aan stap voor stap begint het ontzettend mee valt. En de andere keer denk je even een klusje te hebben van een uurtje en ben je soms ineens drie dagen verder.

Maar goed het einde is nu echt in zicht en wij zijn klaar voor fase twee, waar wij zelf weinig aan hoeven te doen. Alles wordt opeenvolgend gedaan door bedrijven en dat is fijn, maar ook heel spannend om het los te laten. Binnenkort meer over deze fase en het eindresultaat.

You May Also Like

3 Comments

 1. Even een vraagje. Moet een kruipruimte niet open, toegankelijk blijven?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben er drie in ons huis, dus daarvan hebben wij er eentje dicht gemaakt. Deze ruimte is nu gesloten maar zou bij hoge nood onder de vloer via een andere ruimte opengemaakt kunnen worden.

   Verwijderen
  2. Bedankt voor je antwoord.
   En ik wil jullie een compliment geven voor jullie werk in de huis!
   Ik zou het niet kunnen.

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: