Het kleinste kamertje is eindelijk af! #huisupdate19

by - november 18, 2023

Bijna een jaar lang hadden wij een casco toilet. Het functioneerde, maar daar was ook alles mee gezegd. Dus werd het tijd om hier wat aandacht aan te besteden en in dit artikel neem ik jullie mee naar het eindresultaat.

Toilet Renovatie Japandi

Laat ik bij het begin beginnen; tijdens het strippen van de benedenverdieping maakten wij ook het toilet helemaal kaal. Daarna werd er gestuct en wij verplaatste de rioleringsbuis. Wij plaatsten een reservoir met ombouw en hangtoilet. Daar bleef het bij; functioneel en met een kaars best gezellig ;)

casco toilet

Omdat wij zelf gewoon lekker boven naar het toilet gaan, waren er andere klussen in huis die de prioriteit kregen. Toen eind april onze prachtige PVC-vloer in de woonkamer en hal werd gelegd kozen wij er voor om deze ook door te leggen in het toilet. De vloer loopt dan mooi door vanuit de hal en PVC is prima schoon te houden. 


Daarna bleef het nog maanden casco tot half oktober. Nu moest er toch echt wat gaan gebeuren; manlief verwijderde de houten plank op het reservoir en maakten dit mooi gelijk met gips. We kozen er voor om het reservoir te betegelen met langwerpige tegels, ook wel langwerpige witjes genoemd. Ze lijken een beetje op de tegels in de keuken van ons vorige huis, maar dan in een andere kleur. 

reservoir betegelen

Nadat het voegwerk uitgehard was gingen wij verder met het plaatsen van het fonteintje. Dit was een klus waar wij best tegen op zagen, maar gelukkig ging dit in één keer goed. Zo goed zelfs dat wij diezelfde avond ook nog de nieuwe toiletpot plaatsten. 

langwerpige witjes

We kozen uiteindelijk voor een andere toiletpot die iets minder diep is. Dit om ruimte te winnen tussen de wand en het toilet. De muren van het toilet schilderde ik in een warme beige tint en werkte ik af met een transparante beschermlaag zodat de de muren afneembaar zijn. Let ook even op de lamp; deze hing in dit huis toen wij het kochten. We hebben het wat liefde gegeven en weer een mooi plekje gegeven.

Japandi Toilet

Echt een heerlijk gevoel dat ook deze klus nu af is. Maar wat komen wij van ver; op TikTok ben ik begonnen met een serie van korte video's over de verbouwing. Misschien vind het leuk om dit te bekijken, klik dan hier voor het populairste filmpje. Maar vergeet niet om ze allemaal te bekijken als je het leuk vindt.

You May Also Like

3 Comments

  1. Wauw Breddeltjes echt mooi geworden!! Onze complimenten hoor!! Het ziet er perfect uit 👌🤗

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooi! Mooi kleurenpalet.

    Mom4life

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: