Kattencafé Kat & Bakkie

by - maart 13, 2024

Afgelopen zondag ging wij met onze jongste telg als verrassing naar een kattencafé. Gewoon een spontaan idee voor de zondagmiddag met geen idee wat wij konden verwachten. Dat het zo goed uit zou pakken hadden wij niet verwacht.

Kattencafe Kat en Bakkie Utrecht

Grote broer ging een dagje met vrienden op pad, dus ik bedacht mij 's ochtends om de jongste, a.k.a. onze kattenfluisteraar, te verrassen met een bezoek aan een kattencafé. Ik had dit ooit voorbij zien komen bij een neef van mij en vond dat zo grappig dat ik er één googelde bij ons in de buurt. 


Wij gingen naar het kattencafé Kat & Bakkie in Utrecht. Ze hebben daar zeven katten; zes van deze katten komen uit een asiel en sommige van hen zijn ook familie van elkaar. Één kat is als kitten uit Griekenland gekomen. Het kattencafé is een winkel met leuke originele spullen voor je kat of je huis en er zijn een aantal beperkte zitplaatsen om wat te drinken met iets lekker erbij.

Kattencafe Kat en Bakkie

Helaas was er geen plek toen we binnenkwamen, dus aaiden wij wat katten en bekeken het assortiment. De vibe in het café is echt heel leuk en relaxed. Uiteindelijk besloten wij te wachten op een plekje met als beloning het beste plekje van de zaak. 

Ook al zijn wij er nog geen uurtje binnen geweest, het is echt een aanrader. Het was ook helemaal niet mijn intentie om hier een blog over te schrijven. Maar het heeft zo een fijne indruk op ons achtergelaten en zeg nou zelf? De foto's spreken toch voor zich!? 

Kattencafe Kat & Bakkie Utrecht

Het is niet zielig, je merkt dat de katten het helemaal prima vinden en anders wel een tik uit delen of weglopen. Er is ook een niet-aai-zone en de katten kunnen naar een andere ruimte gaan, waar geen mensen kunnen komen. Er zijn uiteraard wel regels en jonge kinderen zijn niet toegestaan.

KattenCafe Utrecht

Voor ons was het onverwachts een zeer geslaagde middag en het is echt een tip voor als je eens iets leuks wil doen zonder daar heel veel geld voor te betalen. Nog een extra tip; wij stapte uit bij station Vaartsche Rijn (Utrecht) waar van het vijf minuten lopen is naar het kattencafé in één van de leukste straatjes van Utrecht. Vanaf daar kun je over de Oude Gracht richting Hoog Catharijne en zo weer naar het Centraal station lopen. Dus leuk te combineren met een dagje winkelen.

You May Also Like

2 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: