Financiële D&D Februari 2024

by - maart 17, 2024

Welkom bij een nieuwe Financiële D&D. Februari was een prima maand; wij spaarden niet extra maar kozen voor een wat grotere buffer op de betaalrekeningen. Bovenverwachting viel het boodschappenbudget mee en loopt één van mijn online bijverdiensten flink terug.

Financiele doelen en duurzaam Taxx Life blog
Photo by Josh Appel on Unsplash

Even een kleine intro; de Doelen en Duurzaam die maandelijks op mijn blog verscheen heb ik op gesplitst in drie nieuwe artikelen. Namelijk Persoonlijke D&D, Financiële D&D en Ecologische D&D. Helaas heerst er nog steeds een taboe op het praten over geld, ik hoop met dit artikel wat mensen te kunnen inspireren.
 

Sparen

Deze maand spaarden wij alleen ons vaste maandbedrag, ik koos er bewust voor om wat meer buffer op onze betaalrekeningen te hebben. Het bedrag dat wij vorige maand extra spaarden en geparkeerd stond in het 'vrije spaargeld'-potje heb ik in zijn geheel overgeboekt naar het spaarpotje 'Droomhuis'. 

Spaarsaldo Februari 2024 Sparen, Spaarpotjes

Beleggingen

Tijdens de Corona-crisis en daardoor ook de crisis op de beurs zijn wij in maart 2020 begonnen met beleggen. Met schade en schande wijs geworden, maar inmiddels een mooi rendement opgebouwd. Het rendement op onze portefeuille steeg weer iets ten opzichte van januari naar 55%.

Beleggen Rendement DEGIRO

Boodschappenbudget

Deze maand gaven wij € 543,26 uit aan boodschappen, daar ben ik best tevreden over. Volgende maand zal dit wel heel anders zijn.

Tweedehands verkoop

Deze maand verdienden wij helemaal niets aan tweedehands verkopen. Ik zal binnenkort weer eens wat aandacht geven aan mijn Marktplaatsaccount.  

Euroclix/Enquêtes

Wij verzamelden deze maand 474 euroclix en dat is echt een stuk minder dan gemiddeld, ik begin de nieuwe maatregelen nu wel echt te voelen. We staan nu op 14.850 Euroclix en sparen door naar de 20.000, daar staat een bedrag tegen over van 325 euro

Vorige maand vertelde ik voor het eerst over enquête-sites waar ik bij aangemeld ben, dat zijn PanelwizardIpsos Isay en YouGov.  Panelwizard is een vrij nette site die je af en toe vragenlijsten stuurt als je binnen de doelgroep valt. Ze zijn meestal vrij kort en niet moeilijk. De verdienste gaan daardoor misschien wat minder hard, maar ik sprokkelde de afgelopen drie jaren toch zo een 93 euro bij elkaar. Dit krijg je uitbetaald op je bankrekening, maar kun je ook (per enquête) schenken aan een goed doel.

Dit was hem dan weer voor de maand februari; de Financiële D&D. Een prima maand met geen echte bijzonderheden. Ik wens jullie een fijne dag en bedankt voor het lezen.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: