Ecologische D&D Februari 2024

by - maart 24, 2024

Welkom bij een nieuwe Ecologische D&D, deze maand voegde ik de graaddagen toe aan mijn energieverbruik-overzicht om beter te kunnen vergelijken. Dat bracht goede inzichten en maakt alles rondom onze verduurzaming mij een blij mens!

Ecologische D&D

Even een kleine intro; de Doelen en Duurzaam die maandelijks op mijn blog verschenen heb ik op gesplitst in drie nieuwe artikelen. Namelijk Persoonlijke D&DFinanciële D&D en Ecologische D&D. De reden dat ik voor het woord 'ecologisch' heb gekozen is omdat dit in de context van wonen betekent dit dat wij proberen rekening te houden met het milieu. 


Energieverbruik

Aangezien februari een vrij 'warme' maand was ging het 'stoken' ons een stuk makkelijker af dan vorige maand. Om ons energieverbruik beter te kunnen vergelijken heb ik de graaddagen toegevoegd aan de tabel. 

Bij graaddagen kijk je naar het aantal graden dat je onder de stookgrens zit van 18 graden. We gaan er van uit dat als het buiten 18 graden is, je binnen niet hoeft te stoken en het aantal graaddagen dus 0 is. Is de gemiddelde buitentemperatuur bijvoorbeeld 10 graden, dan levert dat (18-10) 8 graaddagen op voor die dag. Ik ga uit van één dag die staat voor het gemiddelde van de hele maand. Dus hoe lager het getal hoe minder je hoeft te stoken. 

Enrgieverbruik Februai 2024 Opbrengst Zonnepanelen

In februari 2024 verbruikten wij netto 294 stroom en 41 M3 gas, dat is echt een verschil vergeleken met vorig jaar februari. Maar als je dus naar de graaddagen kijk zie je dat februari 2023 kouder was dan in 2024. Ik kan beter februari 2024 (10,80) vergelijken met maart 2023 (11,00), waarin de graaddagen nagenoeg gelijk zijn. En dan zie je dus dat wij nog steeds een stuk lager zitten met ons verbruik in 2024 wat betekend dat onze maatregelen, zoals de verschillende isolaties en de nieuwe kozijnen, niet voor niets zijn geweest. 

En dat maakt mij echt een blij mens, dat al die (onzichtbare) dure investeringen niet voor niets zijn geweest. En waar ik ook blij van word is het advies in onze energieverbruikapp van onze energieleverancier. In maart toch maar eens wat mee doen.

Advies Termijnbedrag Essent

Voortgang Huis

De prioriteit ligt nog steeds bij de tuin en zijn bezig met offertes. Ook willen wij de keuken graag een upgrade geven en zijn wij begonnen met de voorbereidingen. Zoals het weghalen van dit plankje. Misschien volgende maand meer......

Plankje weg Keuken Taxx Life Blog Keuken

Dit was al weer het laatste deel van februari van het nieuwe format met de nieuw D&D's, een prima maand en blij dat wij ons energieverbruik nu beter kunnen vergelijken. Bedankt voor het lezen en tot de volgende maand met drie nieuwe D&D's.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: