Doelen en Duurzaam April 2017

by - mei 07, 2017

Vandaag is het weer tijd voor een nieuw Doelen en Duurzaam overzicht voor de maand april. In deze maand kregen we een 'slimme' meter, verkocht ik eindelijk weer eens wat via mijn webshop en gaf ik mijn blog een professioneler uiterlijk.


Hoe staat het met de 10 doelen:
 • Hardlopen; deze maand liep ik 36,1 km hard. Weer iets meer dan maart. Ook deden Martijn en ik mee aan de Cityrun in onze woonplaats.
 • Omzet webshop verhogen; yes, het was een hele goede maand! Ik kreeg 3 opdrachten van 'vreemden' via facebook en mijn webshop. Daarnaast nog 2 via vrienden en kennissen. 
 • Meer genieten van mijn gezin; zoals jullie waarschijnlijk al voorbij hadden zien komen, genoten we van de fietskunsten van de jongste, wat een topper. We gingen er aardig op uit met zijn 2-en, 3-en of 4-en. Ook speelden we met vrienden op een heerlijke zonnige middag op de Meent en deden we leuke dingen in de eerste week van de meivakantie.
 • Minder ongeduldig zijn en dingen loslaten; gaat beter en heb (had) mijn rust redelijk gevonden. Helaas werd dit bruut verstoord door het overlijden van een familielid. Veel te jong, het is zo oneerlijk en ontzettend verdrietig voor mijn lieve familie.
 • De kinderen meer zelfvertrouwen geven; de oudste heeft zijn schaaklessen goed afgerond en heeft een super drukke maand achter de rug met kinderfeestjes. De  jongste is gewoon een topper en leest en fietst als een malle. Trots op mijn mannen ♥ Ook mochten de jongens hun zakgeld meenemen naar de vrijmarkt op koningsmarkt. En ik moet zeggen ze deden het keurig, alleen maar nuttige dingen.
 • Spaardoel; naast ons vaste spaarbedrag spaarden we ook deze maand weer € 250,= extra! Met ons vaste spaarbedrag zouden we het einddoel net niet redden, maar misschien kunnen we wat sparen van ons vakantiegeld.
 • Gezond eten; blijft schommelen.
 • Blog; hier een beetje mijn rust gevonden, wel weer gesleuteld aan een nieuwe lay-out.
 • Minimaliseren; gaat redelijk, in mijn hoofd ben ik al een stuk verder helaas dan in het echt. Soms trek ik de hele boel overhoop en heb ik niet de energie om het daadwerkelijk goed uit te zoeken. Maar zondag 30 april was een topdag, veel spullen van zolder uitgezocht en weggedaan. En gelukkig laat de jongste me af en toe even zien hoe het moet ;)
 • Zwemband; Smoesjes genoeg, geen progressie :(

Wat betreft onze duurzame doelen;
 • De zonnepanelen; deze leverden deze maand 208 kWh terug aan de energiemaatschappij tegenover een verbruik van 120 kWh. We gaan echt goed!
 • Verkoop tweedehands spullen; deze maand verdienden we € 20,=.
 • Waterverbruik; we verbruikte deze maand 6,5 M3, dat is minder dan april vorig jaar, dus blij!
 • Nieuwe meter; deze maand kregen we de zogenoemde slimme meter! Ik weet dat er een hoop om te doen is, maar we zijn er blij mee. Ik kan hier uren over praten, maar ik denk dat ik dit maar in een aparte blog ga doen. Natuurlijk vond ik wel een gratis app die alles netjes voor me bijhoudt, ik wordt er blij van!

En de cijfers wat betreft mijn blog:
Dit was het weer voor de maand april, een hele fijne maar ook verdrietige maand. Bedankt voor het lezen en tot de volgende maand!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: