Weekoverzicht week 17; Bioscoop, Verdriet, Koningsdag en 3 i.p.v. 4.

by - mei 03, 2017

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht, leuk dat je meeleest.

Maandag
Vandaag is de eerste dag van de meivakantie, de jongens hebben nu 2 weken vrij. Vandaag is mijn part-time dag dus dat komt goed uit. We beginnen de dag lekker lui en later spelen de jongens nog heerlijk buiten. Na de lunch brengen we een bezoekje aan de bibliotheek.


We gaan met de fiets en dit is voor het eerst dat we alle 3 op onze eigen fiets gaan, ook spannend voor mij, want nu is het niet 1 maar 2 kinders in de gaten houden, maar ze doen het super goed. Na de bibliotheek gaan we de naar de film. We kijken de LEGO Batman-film in De Fransche School, dit is een theater bij ons in de stad.


Geïnspireerd door de film beginnen de jongens bij thuiskomst direct een fantasie Batman-mobiel te bouwen, zo grappig! Daarna schuiven we direct aan voor het eten en doen lekker niks meer.


Dinsdag
Vandaag allebei werken en de jongens gaan spelen bij opa en oma in Beusichem, Martijn en ik gaan daar ook heen na het werk en eten lekker een hapje mee. Daarna gaat Martijn sporten en de jongens en ik vangen op de terug weg nog even een hele belangrijke Pokemon! De spoeling wordt steeds dunner, dus we zijn er blij mee.

Ook scoor ik vandaag een van mijn beste marktplaats aankopen ooit, deze geweldig gave rolschaatsen voor maar 20 euries! De oudste mag 4 skate-lessen gaan volgen, dus helemaal blij met deze aankoop. Ik vind ze gaaf!


Helaas bereikt ons vandaag ook een minder leuk bericht, een familielid is op veel te jonge leeftijd overleden, het hakt er flink in bij mij. Ik kan het gewoon niet geloven dat mijn lieve familie zonder hem verder moet en het zet je weer even met beide benen op de grond.

Woensdag
Vandaag een dagje thuis, s'ochtends krijgen we eerst visite en doen gezellig een bakkie. s'Middags gaan we boodschappen doen voor aankomende week. Want A het is vakantie en B we zijn met zijn 3-tjes want papa vertrekt morgenavond naar Frankrijk. Dus we kopen hele veel lekkere dingen en ik bedenk wat we kunnen eten.

's Middags wil de jongste weer een uurtje zijn kamer uitzoeken, daar zeg ik geen nee tegen. Toppertje hoor, er gaat weer heel veel weg!


Terwijl de jongste en ik opruimen, beantwoord de oudste zijn liefdesbrief van zijn vriendinnetje en brengt hem gelijk even langs! Zo trots op mijn vent! ♥


Het is de hele week s'avond al een beetje hectisch omdat Martijn morgen vertrekt, dus de hele week is het al een soort generale omdat we met zijn 3-tjes zijn.

Donderdag Koningsdag
Vandaag is het Koningsdag. Ik start de ochtend met hardlopen en doe mijn eerste poging om 5 kilometer in 30 minuten te lopen, helaas mislukt deze, maar ik loop wel een PR. Ondertussen versieren de jongste en Martijn de fiets om mee te doen aan de fiets optocht!


We kijken nog een stukje van Koningsdag op TV en als Martijn en de jongste zijn vertrokken, gaan de oudste en ik even kijken bij de optocht op zijn nieuwe rolschaatsen, wat is hij er blij mee! We moeten hem nog wel helpen, maar we zijn blij dat hij het probeert en durft!


Na de lunch bezoeken we nog de vrijmarkt in de stad en de jongens kopen veel leuke en ook nuttige dingen en ook nog eens van hun eigen zakgeld, wal wil een moeder nog meer ;) De DVD die we scoorde wordt gelijk opgezet, helemaal leuk. 3 maal raden waar die over gaat.....


Rond half 5 vertrekt papa naar Frankrijk, we zwaaien ze uit en daarna eten we lekker frietjes, want het is vandaag natuurlijk gewoon donderdag. Daarna lekker badderen en de wassen de oranje lokken er weer uit.


Vrijdag
Onze eerste dag zonder papa en mama moet ook nog werken. We geven voor de laatste keer Fudge eten, deze kat hebben we de afgelopen week verzorgd omdat hun baasjes op vakantie waren.


De jongens gaan naar oma Tineke die ook nog een bezoekje brengen aan Monkeytown, helemaal leuk! Na het werk ben ik weer heerlijk herenigd met mijn mannen genieten we van een gezonde maaltijd. Ik kook sinds lange tijd weer, omdat normaal Martijn dit meestal doet.Zaterdag
We hebben twee rustige dagen voor de boeg, dat mag ook wel, want volgende week is al helemaal volgepland. 's Middags gaan we een lange wandeling maken naar het park, ook voor de oudste om even een idee te hebben hoe het is om de avondvierdaagse te lopen. En dat gaat prima, alle twijfels weg!


In het park eten we heerlijke aardbeien, jaja ze lagen er weer, heerlijke Hollandse aardebeien! Op de terugweg plukken we nog een klein veldboeketje bij elkaar.


Het was een heerlijke en energieke dag, die we afsluiten met een lekker TV-avondje met koek en thee.

Zondag
Vandaag dus ook lekker helemaal niks op het programma, we beginnen de dag echt relaxed, ik kijk mijn favoriete vlogs en de jongens hangen lekker op de bank. Ik trakteer mezelf ook op een heerlijke smoothie-bowl, deze keer met onder andere wat overgebleven broccoli en griekse yoghurt. Ik weet nog niet waar het aan ligt maar de variatie met onder andere soja-yoghurt en spinazie smaakt toch beter.


Rond 11 uur gaan we over tot de orde van de dag. De jongens spelen echt heerlijk en vermaken zich de hele dag prima! Ik hang een wasje buiten, die met die harde wind zo droog is en ik begin aan onze zolder, wat een hoop spullen! Ik zoek een hoop uit, zet weer het een en ander te koop en er gaat ook nog wat de container in. Heerlijk, ik heb het gevoel weer te kunnen ademen.

Ook druppelen de eerste foto's binnen van papa zijn vangsten.....ik verbaas me iedere keer er weer over hoe groot die beesten zijn.


s'Avonds gaan de jongens nog even naar ome Hans en gaan mijn ouders en ik onze lieve familie sterkte wensen met het grote verlies.

Het was een rare week; gelukkige en heerlijke momenten, Martijn die vertrok voor een weekje vissen, maar het was vooral het verdriet van mijn lieve familie en extra minder leuke bijkomstigheden dat overheerste.

You May Also Like

1 Comments

  1. Zoals je al schijft, een heel afwisselende week qua emoties. Jong iemand moeten missen is afschuwelijk en zeker als het zo dichtbij komt. Anderzijds laten jullie belevenissen op mijn gezicht een glimlach toveren. Heerlijk die Pokemonliefde, liefdesbrieven en avondvierdaagse-faalangst ;-)..

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: