Zeven Herfstvakantie Tips

by - oktober 13, 2019

Het is herfstvakantie. Na de eerste zes drukke schoolweken kunnen we eindelijk weer een weekje rustig aan doen. Maar wat doe je nou zo een hele week met de kinderen thuis? Vandaag deel ik een paar van onze favoriete bezigheden tijden de herfstvakantie.


1. Bioscoop

Eigenlijk hoort een bezoekje aan de bioscoop bij de herfstvakantie. Het weer is vaak regenachtig, dus niets fijner om lekker binnen één van de nieuwste films te bekijken. Nu zijn mijn jongens fan van een bioscoop waar je tijdens de film iets lekkers kan bestellen, maar ik zelf ga toch liever voor een normale bioscoop. Vooral om de kosten die het met zich meebrengt. En als je het nog goedkoper wil maken, pak dan de ochtend matinee. Die start meestal om elf uur, is wat lager in prijs en je neemt gewoon je eigen lekkers mee.

2. Knutselen

De jongens worden wat ouder en zijn eigenlijk nooit echte knutselaars geweest. Maar meestal lukt het wel om ze een uurtje aan de knutsel te krijgen. Beetje omkopen met thee en koekjes en als ze dan eenmaal bezig zijn worden ze toch wel enthousiast. Zo maakten we al eens deze vleermuizen en deze mummies vind ik ook helemaal geweldig.


3. Vlogmarathon

Vroeger hielden we een filmmarathon, tegenwoordig kijken we heel veel vlogs achter elkaar op YouTube. De jongens houden vooral van gamers, ik zelf heb een paar favorieten influencers, maar dit gaat niet echt samen. Dus kijken we in de vakantie vaak samen naar ons eigen kanaal, zo leuk om terug te kijken. Vooral de visvlog van vorig jaar is nog steeds favoriet. Niet alleen van ons, maar ook van jullie. Jullie waarderen deze vlog namelijk massaal.

4. Boswandeling

Lekker naar buiten om te wandelen in het bos of park. Het hoeft niets eens ver van huis te zijn en het kost niets. Lekker uitwaaien, genieten van de prachtige herfstkleuren en lekkere broodjes mee om te smullen.


5. Zwemmen

Nu de jongens wat groter zijn vind ik zwemmen weer leuk om te doen. Zelf ben ik niet zo een zwemmer, dus toen ze klein waren vond ik het vreselijk om constant op hun lip in dat water te moeten zitten. Nu gaat er een boek mee en zoek ik een plekje uit waar ik een goed overzicht heb over het hele zwembad. En de jongens, die vermaken zich prima met zijn tweetjes.

6. Bakken

Niets lekkerder dan zelf gebakken appeltaart of heerlijke cupcakes eten. Maar die moeten wel eerst gemaakt worden. Gezellig een uurtje de keuken in en 's avonds bij de koffie lekker smikkelen.


7. Gamen

Niet mijn favoriete onderdeel, dat begrijpen jullie wel. Maar helaas ontkomen we er niet niet aan. Dus hoe fijn is het om op een regenachtige dag lekker in je pyjama een potje te gamen met je broer of online met vrienden.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne herfstvakantie toe zonder verveling ;)

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: