Carnaval Boven De Rivieren

by - februari 10, 2018

Ook al ligt de stad waarin wij wonen boven de rivieren; carnaval vieren kunnen ze hier wel. Voor een paar dagen wordt onze woonplaats omgedoopt tot 'Papklokkendam'. Met een eigen carnavalsvereniging, doet onze stad zeker niet ten onder van de zuidelijker gelegen steden en dorpen waar carnaval in ieders bloed zit.


Nu zijn wij geen echte carnavalsvierders, maar meestal zijn we in het carnavalsweekend wel ergens van de partij. Toen we nog geen kinderen hadden belandden we vaak via de kindercarnaval van de voetbalvereniging (we hadden noch kinderen en speelden noch voetbal) wel ergens tussen het feestgedruis van de carnavalsvereniging. En tegenwoordig met de jongens pakken we nog steeds ieder jaar een paar uurtjes mee.

Het begint vrijdag op school. De jongens mogen verkleed naar school en er wordt op school serieus carnaval gevierd. Er wordt van te voren een prins of prinses gekozen met dansmariekes. Normaal vieren ze het op school, maar  dit jaar mochten ze voor het eerst naar de echte carnavalszaal 'De Blauwe Lantaarn'.


Tussen negen en tien uur was het de beurt van de jongste met de rest van de onderbouw. De hele week keek hij er naar uit en had hij het over de polonaise. Hij had zijn pak zorgvuldig samengesteld; hij ging als 'StarWarsCowboyPokemon'. Toen het eenmaal zover was liet meneer mooi verstek gaan. Hij bekeek het feestgedruis liever met twee vrienden vanaf de zijlijn.


Om half 11 was de bovenbouw aan de beurt en de oudste vindt het fantastisch! Dansen, springen en de polonaise lopen, hij draait zijn hand er niet voor om. Het was dan ook een flinke domper toen de laatste carnavalskraker werd in gestart en iedereen aanstalten maakt om weer terug naar school te gaan. Maar gelukkig mag hij morgen weer.


De carnavals-zaterdag is een soort traditie geworden. Met vrienden kijken we de optocht, die vlak bij ons huis langs komt.Daarna een kopje koffie bij ons thuis om even warm te worden en dan op naar de inloop van de carnavalsvereniging in 'De Blauwe Lantaarn'.


Waar ook een vriendinnetje optreedt met de dansmarietjes. Hij is dan ook super trots op haar. Zo schattig!


En daarna door naar de kindercarnaval van de voetbalclub waar veel vrienden en bekenden zijn. Ook hier kunnen de kinderen zich weer lekker uit leven met confetti, serpentine en confettikanonnen.


Als afsluiting nog even gezellig met zijn allen frietjes eten en dan zit het er weer op voor dit jaar. En dat is ook helemaal prima, want na zo een dag kunnen we wel weer een jaartje zonder.


Vier jij Carnaval? Groot? Klein? Eén dag? Of een paar dagen achter elkaar? Of misschien ga je wel speciaal naar een grote stad? Ik ben benieuwd en als je een echte carnavalsvierder bent wens ik je nog heel veel plezier deze dagen.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: