Week 8; Onverwachts vrij, Laatste Scoutingles, Rapportbesprekingen en Op Fietsenjacht!

by - februari 28, 2018


Leuk dat je weer meeleest met een nieuwe weekoverzicht. Deze week was de week van de niet-doorgaande afspraken met als hoogte punt onverwachts een dagje vrij! Verder had de oudste zijn laatste scouting les, waren mijn twee overgebleven werkdagen lekker hectisch en genoten we van het prachtige winterweer.


Maandag
Afgelopen vrijdag toen ik al thuis was van mijn werk kreeg ik een telefoontje of ik maandag niet een dagje thuis wilde blijven omdat het zo rustig was. Mijn maatje was donderdag en vrijdag vrij geweest, dus zo wisselen we elkaar lekker af.

Ik neem het ervan en besluit er dan ook een productieve dag van te maken, er zit te veel in mijn hoofd. Het begint met een rondje sportschool en daarna  geef ik de badkamer een grote beurt. Wat eigenlijk net zo zwaar is als een rondje sportschool. Waarom laat ik het toch altijd veel te ver komen en hou ik het niet netjes bij!?

Á fijn; na anderhalf uur schrobben, hebben we weer een glimmende badkamer.


Als de jongens de middaguurtjes weer naar school zijn, maak ik twee bestellingen klaar. Ze zijn pas voor maart en april, maar het blijft dan in mijn hoofd zitten, dus af is af. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Ik wacht alleen nog even met delen.


Uit school wordt er weer lekker gespeeld; De oudste neemt grote broer mee uit zijn klas en de jongste speelt bij kleine broer thuis. En zo kunnen we aan het eind van de middag in één keer de hele bups ophalen en thuisbrengen.

Dinsdag
Vandaag een nieuwe werkdag. Ik word heel blij van dit prachtige winterweer en de zonnepanelen varen er wel bij. De auto krabben is niet mijn ding. Maar als je dit ziet als je terug loopt van school is alles weer goed.Na een onverwachts hectisch dagje of misschien moet ik zeggen middagje, want toen begon de ellende pas. Kom ik veel te laat aan bij de laatste scoutingles. Gelukkig was oma er ook, maar ik voelde me toch wel lullig. Hij mocht mij nog heel even vertellen hoe ze zelf vuur maakten en daarna kon ik mee helpen opruimen.


Op zwemles verdient de jongste alweer zijn derde sticker en die gaat natuurlijk gelijk in zijn superspetter-boek!


Woensdag
Weer een drukke dag op de planning met vanmiddag weer wat racemomentjes. 's Ochtends eerst even lekker sporten en daarna had ik een afspraak om even bij te kletsen maar die gaat helaas niet door vanwege de griep.

Als ik terug fiets van de sportschool zie ik dat mijn oom bij ons aan het werk is. Hij snoeit altijd in opdracht van de gemeente de fruitbomen in de woonwijken. Al is hij de pensioenleeftijd al gepasseerd; de term 'achter de geraniums zitten' gaat voor hem niet op. We maken een praatje en ik mag wat foto's maken van dit idyllische plaatje.


's Middags gymen en fysio en tussendoor breng ik de jongste bij een kinderfeestje. De oudste en ik doen nog wat boodschapjes en brengen mijn Macbook weg. Hij is zo langzaam de laatste tijd dat ik heb besloten om er toch maar iemand naar te laten kijken die er verstand van heeft.

Als we terug fietsen blijft de oudste hangen op het schoolplein met wat vrienden. Ik fiets door naar huis en heb warempel even een uurtje helemaal voor mezelf. En dat op woensdagmiddag! Ik ontvang een leuk pakket van de postcodeloterij. Deze boeken mocht ik uitzoeken van mijn schoonouders, zij hadden deze prijs gewonnen. Heel blij en fijn leesvoer voor de vakantie.


Na een uurtje komt de oudste met een vriendje naar huis om nog even gamen. De jongste komt rond half zes ook weer thuis. Het was een gezellig feestje en hij is bek af!

Donderdag
Vandaag weer en hectische dag op het werk, van een hele andere categorie dan dinsdag maar ook niet fijn. Vanaf half 12 hebben we flinke systeemproblemen en als rond half 2 het eerste probleem is opgelost lopen we gelijk tegen een ander probleem aan. Uiteindelijk belanden we in een call met mensen van over de hele wereld en blijkt het probleem zich razendsnel te verspreiden.


Om vier uur knijp ik er toch tussen uit want om half 5 hebben we de rapportbesprekingen van de jongens. Ik vind het niet fijn als ik op deze manier naar huis moet, maar goed het is niet anders.

De rapportbesprekingen verlopen prima, maar dat kan natuurlijk ook niet anders met de prachtrapporten die de jongens hadden. Met een trotsgevoel lopen we alle vier weer naar huis. Als we de tassen uitpakken blijken allebei de jongens een prachtig boek over Culemborg te hebben gehad.

Het is echt een hele leuk boek in het kader van het 700-jarige bestaan van de stad Culemborg. Ook voor ons staan er nog wat leerzame feitjes in.


Rond etenstijd informeer ik nog even bij mijn collega's hoe het verlopen is. Helaas nog niet opgelost en twee collega's zijn thuis ingelogd. We houden elkaar op de hoogte en rond tien uur blijkt het probleem te zijn gevonden en loopt alles weer door. Dat is fijn want nu kan iedereen morgenochtend weer aan het werk. Nu kan ik pas echt zeggen dat ik weekend heb.

Vrijdag
Ik zou vandaag helpen op school, maar ook dit ging niet door i.v.m. ziektes en miscommunicatie. Misschien kunnen ze de oude functie van conciërge weer terughalen in combinatie met een leuke plannings- en communicatiefunctie. Want als er dingen zijn die op school niet zo soepel verlopen, dan is het dat wel.  Houden ze misschien wat meer tijd over en hoeven ze ook niet te staken.

Maar nu kan ik wel nog even een uurtje sporten. Volgende week hebben de jongens vakantie en dan zal het een stukje lastiger worden om mijn uurtjes te pakken. Na het sporten doe ik alvast een groot gedeelte van de weekendboodschappen en werk nog wat strijk weg.

Om twaalf uur neemt de jonsgte een vriendje mee die ook gezellig blijft lunchen. De oudste gaat om één uur met de fiets terug naar school. Hij gaat om drie uur met een vriendje mee spelen. De jongste en zijn vriendje spelen heerlijk met de Lego, staat het er toch niet voor niets als doorn in mijn oog.


Om kwart voor vijf haal ik de oudste weer op met de fiets en daarna rijden we naar Beusichem om mijn goedgekeurde auto weer op te halen. Het weekend kan beginnen en de jongens hebben lekker voorjaarsvakantie.

s'Avonds krijgen we nog wat leuke berichten binnen via de schoolapp. De jongens zijn allebei vertegenwoordigd met een leuke foto's van hun activiteiten op school.


Zaterdag
De jongens zijn vroeg wakker vandaag, geen goed vooruitzicht voor de vakantie. Gelukkig kunnen ze zichzelf prima vermaken, dus Martijn en ik nemen het er nog even van. Martijn gaat hardlopen en ik maak me klaar voor en gezellige lunch met (oud) collega's.


Martijn en de jongens zijn druk met van alles en nog wat. Rond half drie zijn we weer met zijn allen thuis. Ik speel met de oudste een potje 'Monopoly Gamer' en om in de Mario-sferen te blijven spelen we met zijn vieren (een unicum) Mariokart op de WiiU. Ome Hans komt nog even gezellig langs en s'avonds eten we heerlijke Spaghetti Bolognese.


Zondag
Ik start deze koude dag met mijn vaste hardlooprondje. Bij een temperatuur van min drie, loop ik zeven kilometer. De wind is echt venijnig koud en probeer zoveel mogelijk met de wind mee en van opzij te lopen. Maar wat is het landschap mooi met dit weer, echt genieten!


Als ik terug kom gaat Martijn nog even sporten. Ik word verwend door de achterbuurvrouw met een heerlijk krachtontbijtje en dat kan ik goed gebruiken. Check even deze foto, toch niet te doen en zo lekker!


's Middags gaan we op pad voor een fiets voor de jongste. De jongens krijgen allebei een nieuwe fiets voor hun verjaardag. De oudste een mooie tweedehandse, hij kreeg voor zijn zesde verjaardag een hele nieuwe fiets. Nu De jongste zes wordt is het zijn beurt voor een nieuwe fiets. Eerst rijden we naar Barendrecht naar een klein winkelcentrum op een prachtige lokatie.


We zijn niet helemaal tevreden, dus rijden we nog even naar Utrecht. We hebben drie fietsen op het oog en uiteindelijk eindigt de jongste zelf bij exact dezelfde fiets als de oudste nu heeft en ook nog exact dezelfde maat. Dat had ik niet helemaal in gedachte, precies dezelfde fiets kopen die we nu in de tuin hebben staan!? We slapen er nog even een nachtje over......

We sluiten af met de grote gele M. en s'avonds doen we lekker helemaal niks meer. Beetje televisie kijken, beetje gamen en een beetje aan mijn blog werken. Een heerlijk begin van de voorjaarsvakantie.

Bedankt voor het meelezen van onze avonturen van afgelopen week en tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: