Doelen en Duurzaam Januari 2018

by - februari 04, 2018

Vandaag is het alweer tijd voor de eerste Doelen en Duurzaam van 2018. De maand januari was fijn, we gingen een paar dagen weg en verder hielden we het lekker rustig. En ik probeerde natuurlijk mijn weg te vinden in mijn nieuwe doelen.Mijn 7 persoonlijke doelen:

1. Fysieke Gezondheid; sporten gaat lekker, ik merk echt dat het bij mij is gaan horen. Ik wil bijna zeggen een 'way of life', maar dat klinkt zo verwaand. Het ligt er een beetje aan hoe mijn werkweek valt, maar ik merk dat drie keer per week mij een voldaner gevoel geeft dan twee keer per week. Mits het in de planning past natuurlijk. Het hardlopen gaat goed, alleen waren de afstanden iets korter deze maand. Eén keer vanwege mijn sapkuur en één keer vanwege een lichtelijke kater. In totaal liep ik 32,1 kilometer hard deze maand. Het gezonde eten ging de laatste week niet zo lekker.

2. Mentale Gezondheid; gaat goed. Ik merk dat ik meer overzicht heb in alles. En soms bewust een avondje op de bank plof. Het nadeel daarvan is dat ik dan wel weer ga snoepen, maar goed ook dat mag af en toe. De 90/10-regel ging in ieder geval deze maand niet op.

3. Financieel; deze maand deden we een aflossing op het aflossingsvrije gedeelte van onze hypotheek. Ook betaalde ik de aanbetaling voor de vakantie. Deze had ik niet ingecalculeerd, dus betaalde ik dit van mijn eigen privé-rekening. Mijn spaardeel heb ik wel automatisch door laten lopen, dus blijft er weinig over voor komende maand. Eerst kijken hoever ik kom, terug halen kan altijd nog. Er was ook nog een pluspuntje; deze maand ging mijn nieuwe sim-only-abonnement in. Mijn tweejarige abonnement zit er op en aangezien mijn telefoon nog niet is overleden ga ik voor het dubbele aantal MB's twee derde minder aan abonnementskosten betalen. Mooi een besparing van € 25,= per maand.

4. Taxx Lifestyle; de eerste bestelling voor 2018 heb ik mogen ontvangen via mijn webshop. Ook kreeg ik een vervolg bestelling van mensen uit Bahrein. Vorig jaar mocht ik voor hun pasgeboren zoon een naamslinger maken, nu wordt het een verjaardagsslinger. In maart komen ze naar Nederland voor familiebezoek en nemen ze de slinger mee.

 5. Taxx Life Blog; er zijn deze maand 722 unieke bezoekers op mijn blog geweest en dat is echt beduidend meer dan de afgelopen maanden. Toen schommelde het een beetje tussen de 500 en 600 bezoekers. Ik ben heel blij met deze groei. Ook met 6545 (info blogger) pageviews, dat zijn er 500 meer dan in december. En ik kreeg mijn eerste fanmail, zo gaaf! Mijn verhaal op www.renmamaren.com bracht degene bij mijn blog en nu volgt ze mijn blog en op Instagram.

6. Werk; deze maand mijn startgesprek gehad voor het komende jaar. Naast mijn eigen doelen hing mijn leidinggevende er nog een paar aan. Flink aan de bak dus, maar ook wel weer leuk.

7. Rust in huis; dat gaat goed. Het lukt me om ons huis redelijk op orde te hebben en dat smaakt naar meer. Het wordt na zes jaar echt tijd voor wat opknapklusjes in huis. Ook met de jongens in een wat rustig vaarwater na de drukke decembermaand en de vakantie. Het gaat goed!

Duurzame doelen en resultaten:

Energieverbruik:
Dit jaar ga ik nog iets gedetailleerder ons stroomverbruik registreren dan afgelopen jaar. Ik neem nu ook de omvormer mee die op zolder hangt. Deze geeft het aantal opgewekte kWh aan. In het begin hadden we wat opstartproblemen met het registreren van de opgewekte kWh, maar nu is hij redelijk betrouwbaar. Zo kun je ook ons echte verbruik zien, omdat ik nu kan meetellen wat we aan stroom verbruiken wat zich transporteert van de omvormer naar de energiemeter. Deze laatste levert terug aan de energiemaatschappij.


We hadden trouwens nog en mooie meevaller. Vorig jaar werd ik onaangenaam verrast door ons waterverbruik in 2016; 12 M3 meer dan in 2015. Mijn doel was in 2017 om dit naar beneden te brengen. En dat lukte! In 2017 hebben we 8 M3 minder water verbruikt ten opzichten van 2016. Hopelijk kunnen we dit jaar stabiel blijven, al wordt dat wel steeds lastiger nu de jongens groter worden en zal er waarschijnlijk een moment komen dat ook zij dagelijks uren onder douche staan.

Bijverdiensten:
Met de tweedehands verkopen verdienden we € 7,50 en mijn Euroclix liepen beter dan ik had verwacht. Dit komt deels door de mensen die zich aanmelden via mijn blog. Bedankt daarvoor! De teller staat nu op 4153 clix en dit staat gelijk aan € 50,=. Niet gek toch? En dat zonder er iets voor te doen.

Boodschappenbudget:
En dan nog de boodschappen, waar dit jaar de focus op ligt. Deze maand gingen we gelijk boven budget. We gaven €543,80 uit aan boodschappen, dat is dus €43,80 boven budget. En dat is zonder € 15,= aan brood dat we aanschaften met behulp van cadeaukaarten van de Postcodeloterij. Eerste maatregel is om de maaltijden beter te gaan plannen.

Dit was weer het eerste overzicht van 2018. Januari was echt een maand om alles een beetje op zijn plek te krijgen. Het overzicht is bewust iets minder gedetailleerd, alleen deze nog even om alles een beetje uit te leggen hoe en wat. Volgene maand dus hopelijk iets overzichtelijker en voor jullie niet zo een ellenlang verhaal. Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam.

You May Also Like

2 Comments

 1. Leuk om je doelen in een overzicht te zetten en achteraf te zien wat er van terecht is gekomen.
  Goed bezig in de sportschool. Doe je daar aan krachttraining of ook nog wat anders? Het boodschappenbudget mag ik ook wel eens onder de loep nemen. Ongemerkt verdwijnt er toch veel aan ditjes en datjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hai, op de sportschool doe ik aan krachttraining en cardio. Cardio is niet mijn favoriet, dus dat doe ik wel, maar zo min mogelijk ;) Ik heb een schema die ik volg. En dat boodschappenbudget blijft hier dus ook een probleem.

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: