Dagje Amsterdam + Shoplog!

by - april 29, 2018

Vorige week zaterdag bracht ik een bezoekje aan het zonnige Amsterdam. Mijn favoriete stad, waar ik de negen straatjes bezocht, wandelde over de grachten en de Primark leeg kocht. Ook al had ik in mijn Doelen en Duurzaam van maart besloten om mijn shopdagje voor onbepaalde tijd uit te stellen, ik kon het toch niet laten. Met mijn laatste geld en een kleine sponsoring van Martijn vertrok ik naar Amsterdam! 


Rond half tien stapte ik in de trein op het station in Culemborg. Helaas was er werk aan het spoor rond Amsterdam, dus ik moest een speciale trein nemen die er bijna een uur over deed om van Utrecht naar Amsterdam te komen. Dit is al de tweede keer dat dit me overkomt, dus de volgende keer eerst checken voor dat ik mijn dagje plan.


Maar goed, dat mag de pret niet drukken. Om elf uur loop ik uit het Centraal Station het plein op met dit welbekende uitzicht! Wat nu met dit zonnige weer nog mooier oogt.


Via de Dam en het Koninklijk Paleis loop ik over de grachten richting de negen straatjes.


Als ik ooit nog eens de hoofdprijs in de loterij win wordt het geen vakantiehuis in Frankrijk. Maar een weekendappartement in Amsterdam!


In de negen straatjes breng ik een bezoekje aan beide vestigingen van Pluk. Ik volg dit bedrijf en de eigenaresse al een tijdje op Instagram. Ik wilde het gewoon een keer bezocht en beleefd hebben. En dat was zeker de moeite waard. Mijn dag is nu al geslaagd!
Na een heerlijke worteltaartje en 'The Perfect Skin'-smoothie loop ik terug naar het centrum om te gaan shoppen. Onderweg kom ik nog meer bekende vlog-lokaties tegen zoals  van Wonderen Stroopwafels en The Hoxton.


Eerst breng een bezoekje aan de Mango-store in het Magna Plaza. Wat blijft dat toch een mooi gebouw, ik heb altijd het idee dat er te weinig mensen komen, omdat het achter het paleis ligt. En dat is echt zonde en onverdiend.


Daarna naar de Zara, waar ik voor mezelf niet echt kan slagen. Wel voor de jongens, daar koop ik twee mooie basic shirtjes met een ronde onderkant. Ik hou hier zo van.


Daarna wordt ik blij verrast door een vestiging van Sostrene Grene in de Kalverstraat. Ik wist eerlijk gezegd niet dat er een vestiging zat in het centrum van Amsterdam. Dus dat was een leuke meevaller en ik kijk mijn ogen uit in deze super leuke winkel en helemaal niet duur.


Daarna is het tijd voor Primark! Ik denk dat ik zo een twee uur binnen ben geweest, vier keer de pashokjes heb bezocht en alle afdelingen drie keer heb gezien. Ook al is het een super drukke en mega grote winkel, ik kan me daar in mijn eentje prima doorheen ploegen.


Voor de jongste koop ik twee leuke shirts. Nou ja leuk!? Dat Pokémon-shirt is niet echt mijn stijl, maar ik weet dat hij hier zelf heel blij van wordt. Ook scoor ik voor beide jongens een supercoole Minecraft-pyjama. Ik kan niet wachten tot ik ze kan geven en hun reactie kan waarnemen.


Voor de oudste drie T-shirts, waaronder eentje in zijn eigen straatje met een afbeelding van zijn held. Een spijkerbroek en ook de pyjama.


Voor mezelf koop ik twee T-shirts, een kort broek, een lange sportbroek, sporttopje en sporttrui die ik al heel lang wilde hebben. Een nieuw handig make-up-tasje en een bikini waar ik eigenlijk alleen het broekje leuk van vind. Het topje niet helemaal blij mee, maar dat komt gewoon omdat ik totaal niet tevreden ben met mijn bovenlichaam. Dus misschien met een zwart of wit hemdje er op is het een prima outfit voor langs de waterkant.


Om 15:48 pakte ik weer de 'speciale' trein terug en rond half zes ben ik weer lekker thuis bij mijn gezinnetje die heerlijk zitten te barbecueën. Maar wat een heerlijke dag, daar krijgt een mens weer energie van.


Ik ben benieuwd of jij ook een favoriete stad hebt? En ook of je wel eens in je eentje een dagje weg gaat? Of misschien vind je dat juist wel heel raar. Ik vind het heerlijk en het geeft me heel veel energie!

You May Also Like

2 Comments

  1. Ik vind het heerlijk om af en toe eens een dagje weg te gaan, maar helaas komt het er erg weinig (lees max. 1x per anderhalf jaar) van. Kortgeleden had ik een dagje gepland, alles thuis geregeld, maar het zover was, was ik ziek :(. Winkelen hoeft van mij trouwens niet, daar maak je me niet echt gelukkig mee. Vaak ga ik in de zomervakantie een uur of anderhalf in m'n eentje op stap, daar kan ik weer mee vooruit tot de volgende zomervakantie ... Mij maak je blij door me met een vriendin op stap te laten gaan, bijv. naar een gezamenlijke vriendin, of met een zus naar een familielid waar we al heel lang niet geweest zijn ofzo. En dan heerlijk ergens koffie drinken / eten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik herken dat wel, bij ons gebeurt het ook bijna nooit. Een keer per half jaar is veel. Maar wel heerlijk tijd voor jezelf wat je ook gaat doen!

      Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: