Originele Paaseieren

by - april 21, 2019

Vandaag is het Eerste Paasdag; Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging. Maar Pasen heeft ook een andere betekenis gekregen, namelijk die van Paashazen, Paaseieren en vooral veel eten. De supermarkten varen er weer wel bij en dat lijkt ieder jaar gekker te worden. Ik vond dit jaar een originele manier om paaseieren te versieren en dat deel ik graag in dit artikel.


Zo een twee weken geleden werd ik op social media geïnspireerd door een bijzondere manier van eieren versieren. Namelijk het beplakken van de eieren met de tatoeages van de insectenplaatjes van de Albert Heijn. Dat moest ik zelf ook proberen! Het beplakken viel nog niet mee. Door de rondingen van het ei is het erg lastig om de afbeelding goed en netjes op het ei te krijgen. Helemaal al die kleine insectenpootjes en voelsprietjes. Maar uiteindelijk lukte het en ik deel ze graag met jullie.


Zoals deze gekleurde eieren bijvoorbeeld. Deze eieren kocht ik, geverfd en al, in zestal bij de supermarkt. Op het gele ei plakte ik een mooie vlinder waarvan de kleur precies paste bij de oranje tint van het andere ei. Kijk hoe mooi deze combinatie is geworden.Toen ging ik met de gewone eieren aan de slag. Die leken nog wel een stukje lastiger, maar uiteindelijk kwamen er toch een paar mooie eieren uit de spreekwoordelijke verf. Ik was verliefd, dit moest worden vast gelegd met een flink aantal foto's die een paar jaar mee kunnen.


Dus ik ging aan de slag met mijn fotocamera en probeerde een paar mooie foto's te schieten. Helaas ben ik maar een huis-, tuin- en keukenfotograafje en kijk met jaloezie naar al die mooie foto's op social media. Dus ik deed mijn uiterste best en hoop dat jullie net zo als mij kunnen genieten aan de volgende foto's.


Ik ben echt helemaal blij met de mooi versierde eieren en met deze prachtige foto's die ik goed kan gebruiken voor mijn social media-kanalen. Ik hoop dat jullie ze ook mooi vonden en misschien ga je zelf ook wel aan de slag.


Ik wil jullie namens mij en mijn gezin een hele fijne, mooie en zalige Pasen toe wensen!

You May Also Like

5 Comments

 1. Wat een leuk idee. Ik zie het helaas te laat voor Pasen, anders had ik het zeker gedaan - ik heb nog een miljoen van die plaatjes liggen hier haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ook nog steeds hoor. Ik zit er aan te denken om in de vakantie nog met stenen aan de slag te gaan. Misschien is dat een tip!

   Verwijderen
 2. wat een goed idee. hadden wij ook kunnen doen ipv dat de meiden zelf onder de tattoos zitten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er erg leuk uit. Creatief gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Ik las laatst iets over ze op stenen plakken... dus dat gaan we binnenkort doen, maar zo op de eieren is ook erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: