Week 16; Nieuw Begin, Zegels, Hoog Bezoek, Paasontbijt, Paasweekend en Zonneschijn!

by - april 24, 2019

Leuk dat je weer mee leest met onze week. Deze week was een fijne, creatieve en gezellige week. Mijn bezoekersaantallen op mijn blog rezen de pan uit, op het werk kregen we hoog bezoek en genoten we natuurlijk van het prachtige zonnige paasweekend!


Maandag
Vandaag aan de arbeid en naar school. Voor mij een nieuw begin, want ik wil echt weer pas op de plaats maken. Gezond eten, minder geld uitgeven en minder consumeren. Ik begin mijn dag goed met een kop soep en ik ben begonnen met mijn missie; kleding dragen dat je hebt. Ik trek na maanden deze trui uit de kast met het prijskaartje er nog aan.


Helaas faalt mijn plan wel, want dit weekdier kan weer eens geen 'nee' zeggen tegen een lekker stuk slagroomgebak die we krijgen van een klant. Verder verloopt de werkdag ook niet helemaal zoals gepland, maar goed er zijn ergere dingen op de wereld.

Na het werk breng ik dit cadeautje naar een vriendin. Even een 'hart onder de riem steken' zoals ze dat noemen. Daarbij valt zo een vervelende werkdag echt in het niets.


En gisteren kwam natuurlijk het artikel over de spaarpotjes online. Wat kreeg ik ontzettend veel reacties van jullie, ontzettend leuk! De bezoekersaantallen rezen de pan uit, ook daar voor mijn dank! Inmiddels heb ik een zorgpotje toegevoegd, want die was ik gewoon vergeten. Echt heel dom, helemaal na mijn sigaar-uit-eigen-doos-artikel. En ik wil graag iedereen meegeven dat elke vorm van sparen goed is. Als is het maar 10 of 20 euro in de maand, doe het en je zult echt zien dat het vanzelf makkelijker wordt.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week.

Dinsdag
Vandaag weer aan de arbeid en naar school. En iets fijnere werkdag dan gisteren, nou ja fijn!? Een harde huid zou ook niet eens verkeerd zijn. Weer een case met geen eind. :( 's Avonds gaan we creatief aan de slag, ik maak nog een slinger als kraamcadeautje van Martijn aan een collega die net vader is geworden.


En de oudste maakt een opkikkertje voor een jongen uit zijn klas die helaas weer de medische molen in moet. Na dat hij zo een twee jaar geleden al flink wat voor zijn kiezen heeft gehad. We maken een steen met daarop een vuurvliegje waarbij hij zelf de tekst verzint. Daar moet je als moeder wel even van slikken kan ik je zeggen.


Woensdag
Yes, het is weer bootcamptijd. Na twee weken niet te kunnen, mogen we er weer tegen aan. Ik heb er zin, maar het is een pittige training. Nooit verwacht dat ik met autobanden boven mijn hoofd zou staan. Dit gaan we zeker voelen de komende dagen.


Verder de standaard woensdagmiddag met gymmen en verder lekker thuis. Ik kreeg nog een klusje van de gymjuf. Of ik even 190 zegels in wilde scannen om nog tien notitieboekjes te bestellen met clublogo. Ik doe het met liefde!


Donderdag
Vandaag aan de arbeid en daarna lekker lang Paasweekend. Het is een drukdagje op het werk en we krijgen ook nog eens hoog bezoek. Ja wel, Koning Willem Alexander en Koningin Maxima komen onze op gepimpte kantine openen. En ze nemen gelijk een klein Paaspresentje mee, hoe leuk!


En ik maak deze waanzinnige groepsfoto. Nu denken jullie waarschijnlijk het hele bedrijf in de houding voor een selfie van jou!? Nou zo is het ook weer niet, want ik ben een soort van gefungeerd tot huisfotograaf zoals jullie wel vaker voorbij hebben zien komen. Maar bij zo een groepsfoto moet ik er zelf natuurlijk ook wel op. Vandaar deze gave foto!


Vrijdag
Ik ga vandaag helpen op school met het Paasontbijt. Naast de Kerst was ik dit schooljaar ook ingedeeld in de Paascommissie. Vandaag dus het paasontbijt en dan om twaalf uur twee weken meivakantie. Tenminste voor de jongens dan.


Na school gaat de oudste naar een kinderfeestje. De jongste en ik gaan naar de verjaardag van oma Bep. We hebben de volgende cadeaus voor haar gekocht. Zo fijn als mensen zuinig zijn en precies weten wat ze voor hun verjaardag willen. Daar kan sommigen nog eens een voorbeeld aan nemen.


Het wordt een super gezellige middag en avond met vele familie en bekenden. Martijn tipt me nog om als ik dan toch in Beusichem ben om mijn banden te wisselen. Ik kan mooi onverwachts terecht en zo is er weer een kusje geklaard.

Zaterdag
Ik start de dag met acht kilometer hardlopen. Yes, ik kan het nog, helemaal blij. Daarna lekker douchen en een beetje aan de slag in de huis. In de middag fietsen we met zijn viertjes naar de kinderboerderij, dat was leuk. We waren al een tijd niet geweest en er waren redelijk wat nieuwe dingen om mee te spelen.


Martijn pakt nog een kort nachtje in België en ze vangen gewoon weer een vis. Het is maar een kleintje, maar goed; wie het kleine niet eert.....


Als de jongens op bed liggen, verstop ik de eieren voor morgenochtend. Blijkbaar hadden de jongens door het raam gespiekt. Want even later moet ik op appèl komen bij de jongste. 'Mam, nu weet ik dat jij de eieren verstopt'. 'Maar eh, je weet toch dat de Paashaas niet bestaat? 'Ja, maar ik dacht dat er altijd een meneer in een Paashazenpak de eieren kwam verstoppen. ' ;)


Zondag
Ondanks dat de jongens gespiekt hadden gisterenavond, was het nog een flinke klus om ze te vinden.  Maar zo leuk het enthousiasme van die jongens. De jongste stalt zijn buit uit op zijn zelfgemaakte zon van school. Creatieve vent!


Martijn is vroeg thuis en om half elf fietsen we naar opa en oma. Daarna fietsen we voor het eerst door naar Beusichem. Niet voor het eerst natuurlijk, maar wel voor het eerst allemaal op onze eigen fiets. Ook daar is de man met het paashazenpak geweest ;) En we genieten van een heerlijke Paaslunch.


Op de terugweg stoppen we nog even bij de Meent om een uurtje te spelen op en rond het Jutterseiland. Maar het is wel warm en alle opgehaalde chocolade paashazen mogen niet smelten natuurlijk. Maar wat is het genieten zeg met dit prachtige weer.


Eenmaal thuis wordt er nog even lekker geluierd en buiten gespeeld. We sluiten dan ook een hele fijne week af. Alhoewel we morgen nog een soort bonusdagje hebben met die tweede Paasdag maar daarover lezen jullie volgende week meer.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: