Week 14; Zeepkist, Prijs, Paastak, Nieuwe Telefoon, Forellen en Zonnestralen!

by - april 10, 2019

Leuk dat je weer meeleest met een nieuw weekoverzicht. Deze week wonnen we een prijs die als geroepen kwam, kreeg ik mijn langverwachte nieuwe telefoon, ving Martijn een paar mooie forellen en genoten we zondag van het prachtige weer op onze trouwlokatie.


Maandag
Vandaag aan de arbeid en naar school. Voordat we naar school gaan stopt de jongste zijn zakgeld in zijn spaarpotje van school. Beide jongens hebben een spaarpotjes gemaakt voor het goede doel waarin ze kunnen sparen. De oudste doet ook een twee kwart van zijn zakgeld in zijn spaarpotje. Wat zijn ze toch goed bezig.


Oma past op en gaat met de oudste sinds zes maanden weer naar de fysio. De juf is terug van zwangerschapsverlof en we mogen weer. We moeten nog even onze draai vinden want ze werkt niet meer op woensdag. Dus vandaag doen we het even met oma en dan volgende week ga ik om en plan de campagne te bedenken.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week

's Avonds maak ik nog even een wandelingetje. En voor de stapjes, want dat is echt drama, helemaal op werkdagen. Ik doe gelijk een brief op de post. Wat een heerlijk weertje is het, echt genieten.


Dinsdag
Vandaag hetzelfde ritueel als gisteren inclusief oma Bep die oppast. Op het werk hebben we zeepkist en wéér vergeet ik mijn bril, eigenlijk heb ik hem juist voor dit soort dingen. Dus snel terug naar mijn bureau om hem toch te halen.


Als ik thuis kom is er voor de jongens een cadeautjes, nou ja cadeautje. Ik had beloofd dat ze nog een spel mochten uitzoeken op Marktplaats voor hun nieuwe Nintendo Switch. Maar daar kosten die krengen tweedehands nog steeds rond de veertig euro. Wat een geld en je komt er gewoon bijna niet tussen, ze gaan als warme broodjes.

Nu kregen we afgelopen zaterdag post van de postcodeloterij met een prijs 30 euro bij bookspot. In eerste instantie dacht ik; oh dan zoek ik een leuk boek uit. Maar al snel kwam ik er achter dat ze ook spellen hadden. Dus één en één is twee. Een nieuwe spel van 60 euro nu dus met 30 euro korting, mooi meevaller weer.


Woensdag
Vandaag mijn vrije dag en helaas is er geen bootcamp vandaag. De bootcampleraar is op skivakantie dus ik pak lekker een rondje sportschool.


Daarna de standaard dingen als boodschappen, huishouden en na de lunch gaan we weer gymmen. Na de gym rijden we naar de Kringloopwinkel. Ik had zin om even te snuffelen, de jongens gaan mee en die vinden het super grappig. Helaas geen mooi schatten gevonden, maar het was wel even gezellig met de jongens.

Eind van de middag begint de jongste over de paastak. Eigenlijk had ik bedacht om het dit jaar over te slaan, maar hij wil hem toch graag zetten. Helemaal als we de paasspulletjes hebben op gezocht. Snel papa bellen of hij na zijn werk even een tak wil halen.

's Avonds versiert hij zoals beloofd de paastak en dat doet hij hartstikke goed.


Donderdag
Vandaag laatste dagje aan de arbeid en dan lekker weekend. Oma past op en gaat uit school met de oudste zwemmen. 's Avonds bestel ik mijn nieuwe telefoon, na heel veel wikken en wegen is het dus niet de iPhone 8 geworden, maar heb ik toch gekozen voor de XR. Vraag me niet waarom, maar het is gewoon een gevoelskwestie denk ik. Enne een geld kwestie, want volgens mij heb ik voor het eerst van mijn leven echt een duur abonnement. :(

Met een voldaan gevoel kruip ik lekker vroeg in bed om 'Floortje naar het einde van de wereld' te kijken. Dit keer is ze in Canada bij Sam die daar helemaal alleen woont. Het is een aparte man, maar ik denk dat een ieder wel wat van hem kan leren.


Vrijdag
Vandaag dus de dag dat mijn telefoon binnenkomt, kan niet wachten. Helaas komt ie pas eind van de middag, dus ik zal me toch nog even moeten vermaken. ;) We beginnen in de sportschool as usual, daarna wat boodschapjes doen en lekker naar huis.

Had ik vanochtend zo een mooi lijstje gemaakt, vergeet ik toch nog langs de HEMA te fietsen Dus net voor ik de jongens uit school haal fiets ik nog even terug naar de stad. Ik had namelijk foto's laten afdrukken voor mijn nieuwe projectje, maar ze waren toch iets te klein. Dus nu een maatje groter, kijken hoe dat uitpakt.

's Middags is het een drukke boel. we lopen heen en weer met de achterbuurtjes die lekker aan de klus zijn en van een andere achterbuurvrouw krijg ik nog wat spulletjes voor de rommelmarkt. Ze blijft maar heen en weer lopen met spullen en aan het eind van de middag ziet de woonkamer zo uit.


En dan, eindelijk(!) tijdens het eten wordt er aangebeld, mijn langverwachte nieuwe telefoon! De hele avond natuurlijk zoet met mijn telefoon in orde maken en wennen, want wat is hij groot. Het is echt even wennen en ik vraag me af hoe dat straks allemaal moet met broekzakken, jaszakken en hardlopen. Maar nu in ieder geval lekker spelen.


Martijn gaat nog even met een hengel op pad langs de grachten bij ons in de buurt, een mooie brasem is het resultaat.


Zaterdag
Vandaag echt een lui dagje, tenminste een lekker dagje binnenshuis. Martijn gaat nog wat vrienden helpen in hun nieuwe huis. Ik rommel in het huishouden, werk aan mijn blog en ga met de foto's die ik gisteren ophaalde aan de slag. En de nieuwe grotere versie is toch meer zoals ik het in gedachte had ;)


De jongens spelen lekker de hele middag buiten en ik rommel wat in huis. Ik doe sinds hele lange tijd weer eens twee raids mee van de Pokémon. Met een heel goed resultaat, dat komt vast door mijn nieuwe telefoon ;). Als ik terug kom is het een viswalhalla in de tuin, mijn god wat een troep.

Martijn is met een maatje bezig om wat hengels op te tuigen, maar er wordt meer geouwehoerd dan opgetuigd. Er komt nog een vriendin langs met haar dochter om even een bakkie te doen en onverwachts schuiven de achterbuurtjes aan. Gezellig om even bij te kletsen. Love it.


Zondag
Martijn is vroeg uit de veren. Hij gaat met een grote groep familie en vrienden forelvissen. De jongens zijn al vroeg beneden en ik slaap uit tot half tien (!). Daarna ga ik samen met de jongste hardlopen. Hij gaat mee op de fiets en ik er achter aan. Ik zag er een beetje tegen op , maar het ging super goed. Gelijk een beetje één op één qualitytime.


Martijn kom met een flinke vangst terug. Niet alle vissen zijn van hem, maar overall goed gevangen. We verdelen de vissen onder de buren, familie en er gaat nog wat in de vriezer. En 's avonds eten we er ook gelijk twee, heerlijk!


In de middag fietsen we nog even naar de Bolderburen. De jongens mochten kiezen uit van alles, maar ze kiezen voor de Bolderburen. De lokatie waar wij tweeënhalf jaar geleden trouwden, willen jullie hier meer over lezen, klik dan hier. Helemaal leuk en de jongens spelen heerlijk met water.


Op de terugweg halen we nog een ijsje, die we heerlijk op eten op een bakje aan de stadsgracht. Daarna doen de jongste en ik nog wat boodschapjes. Manlief en de oudste fietsen alvast naar huis. Tussen het buitenspelen wordt er heerlijk gesmuld van de forellen en zelf gebakken frietjes.

Voordat we iedereen weer verzameld hebben en in bad hebben gezet is het al laat. Een uitgebreide baddersessie kunnen ze wel gebruiken na het Bolderburen-speeluurtje. Gelijk naar bed en lekker dromen over de fijne dag van vandaag.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende week.

You May Also Like

2 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: