Doelen en Duurzaam Maart 2019

by - april 07, 2019

Welkom bij een nieuwe Doelen en Duurzaam voor de maand maart. Voor mijn gevoel was het een lange maand. We deden zo ontzettend veel, dat februari echt heel ver weg leek. We waren druk met de verjaardagen van de jongens en we gingen een weekendje weg.


Persoonlijk
 •  Fysieke Gezondheid; met het sporten ben ik een nieuwe weg in geslagen, namelijk die van de bootcamp. Ik heb er voor gekozen om eens per week toch een uurtje te knallen. In de sportschool gaat alles op eigen tempo en kies je vaak voor de makkelijkste weg. Nu dus één keer per week bootcamp en daarnaast één tot twee keer per week naar de sportschool. Ik liep deze maand maar 15 kilometer hard, een stuk minder dan normaal. Twee weken sloeg ik over in verband met de verjaardagen en een weekendje weg. Ik zette gemiddeld 7601 stappen per dag en daar baal ik van. Zelfs met de twee dagen 15000 stappen in Amsterdam haal ik nog het gemiddelde niet omhoog. 
 • Mentale Gezondheid;  gaat met ups en downs. Soms heb ik het gevoel dat ik de hele wereld aan kan en soms wordt je zo overvallen door iets dat ik helemaal van slag kan zijn. Dat moet neutraler, dus lekker terug naar rust en regelmaat, dan komt het goed ;)
 • Werk; blijft druk. Deden we vorige maand al een stapje extra voor de ondersteuning naar Nieuwegein, nu gaan we activiteiten voor hun bijna verdubbelen. Lekker druk dus en dan hebben we natuurlijk ook nog gewoon mijn eigen normale werk ;)
 • Minimaliseren; heeft afgelopen maand even stil gestaan, maar ik heb me zelfs wel iets nieuws aan geleerd. Ik loop weer mee met de jongens als ze naar bed gaan en terwijl zij zich omkleden en hun tandenpoetsen pak ik een willekeurige stapeltjes in een willekeurige kast die ik uitzoek. Tien minuutjes werk, maar iedere dag geeft dit een groots effect.

Lees ook: Doelen & Duurzaam Februari 2019

Taxx Lifestyle/Blog
 • Bestellingen; deze maand was goed! Ik had drie bestellingen in mijn webshop. Zo heb je weken niets en dan in twee weken heel veel. Tevreden dus.
 • Unieke Bezoekers; deze maand bezochten 1508 unieke bezoekers mijn blog, dat is helemaal prima. Was ik in 2018 nog tevreden met 1000 unieke bezoekers per maand, de eerste drie maanden van 2019 staan gewoon op gemiddeld 1500 (!).  Mijn tweede samenwerking van 2019 kwam online, dit was een artikel waar ik een kleine vergoeding voor kreeg.
 • Totale Omzet; De bestellingen en het artikel krikken de omzet mooi een beetje omhoog.
Financieel
 • Sparen; we zitten er financieel goed in, spaardoelen werden behaald en ondanks het weekendje Amsterdam hoefden we nergens te beknibbelen. Ook kwam ik er achter dat de Rabobank eindelijk spaarpotjes heeft in de Rabo-app, super leuk. Ik zal hier later meer over vertellen.
 • Boodschappenbudget; deze maand gaven we € 579,60 aan boodschappen uit, dat is boven budget maar wel inclusief de verjaardagsboodschappen. Dus ik denk dat we het heel netjes gedaan hebben.
 • Tweedehandsverkoop; deze maand verdienden we € 15,= aan tweedehands verkopen. We staan nu al op  80% van onze doel. Dat we nu na de derde maand al zo dicht bij ons doel zitten, komt mede door de verkoop van mijn gecrashte Macbook.
 • Euroclix; deze maand weer een wat betere maand, we verzamelden maar 1383 euroclix. In totaal zitten we nu op 14.881 clix. Nog 5.119 clix te gaan voor een uitbetaling van € 325. 
Energieverbruik
 • Ook al leverden de zonnepaneeltjes drie kWh meer op dan in februari, we verbruikten een stuk meer. Dus het netto verbruik ligt een stukje hoger dan vorige maand. Gelukkig loopt het gas wel lekker terug, verwarming heel af en toe aan gehad in de avond.

Zoals ik al zei was maart voor mijn gevoel een lange maand, niet omdat het vervelend was, maar juist omdat er zoveel gebeurde. Nu weer lekker terug naar de orde en de saaiheid van de dag. Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam.

You May Also Like

2 Comments

 1. Ziet erg goed uit! Wij verbruikten idd ook meer energie in maart, misschien door die 3 extra dagen? Heb ik eigenlijk nog niet nagerekend.
  Lekker bezig geweest jij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ja ik denk idd ook dat het door die extra dagen kwam. Vandaag in ieder geval ook weer een mooie dag voor de zonnepaneeltjes ;)

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: