Week 15; Compliment, Palmpasen, Motoriek, Marktplaatsvondst en Heksensoep!

by - april 17, 2019

Leuk dat je weer meeleest met een nieuw weekoverzicht. Ieder maandag denk ik altijd; 'dit gaat een saaie weekje worden, niks leuks voor mijn weekoverzicht'. Maar op de één of andere manier lopen de weken vanzelf en komen er altijd weer duizend en één dingen op ons pad die ik graag met jullie wil delen.


Maandag
Vandaag mijn vrije dag, die lekker is vol gepland. Ik begin met een uurtje sporten, wasje ophangen en door naar een vriendin voor een kop thee. Helemaal gezellig om even bij te praten.


Daarna weer terug naar school om de jongens op te halen en te lunchen. Als ze terug naar school zijn heb ik mooi twee uurtjes de tijd om wat dingen aan te pakken thuis. Na school gaan we door naar de fysio. Ik zie de juf weer voor het eerst dus ik neem een cadeautje mee voor de baby.


Het cadeau valt goede aarde, want de andere twee slingers die ik al voor haar twee oudere kinderen maakte hangen nog steeds in de woonkamer. Dus ze had er al opgehoopt. Een mooier compliment kun je mij niet geven ;)

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week

Dinsdag
Vandaag weer aan de arbeid en ik moet eerlijk bekennen dat die dinsdagen na een lang vrij weekend altijd zo tegen vallen. Als ik eenmaal weer een uurtje aan de slag ben gaat het wel weer. Maar de weg er naar toe denk ik vaak; ik wil nooit meer werken. En helemaal als het dan zulk mooi weer is als je aankomt.


Woensdag
Vandaag geen bootcamp helaas omdat ik ga helpen op school. Aanstaande zondag is het Palmzondag of te wel Palmpasen; de laatste dag van de vastenperiode. Traditiegetrouw gaan er dan een paar kinderen van school cadeautjes brengen bij een bejaardentehuis hier in de buurt. Alle kinderen hebben iets kleins mogen meenemen en dat gaan we vandaag verpakken in pakketjes zodat deze vrijdag uitgedeeld kunnen worden aan de bejaarden.


Om twaalf uur gaat de oudste gelijk door naar een kinderfeestje en de jongste gaat gymmen. De rest van de middag lekker thuis en buiten spelen. En ik mag nog werken aan een mooie bestelling die ik vanmorgen binnen kreeg. Hij wordt heel gaaf, ik zal de slinger binnenkort delen op het Instagramaccount van Taxx Lifestyle.


's Avonds fiets ik naar een workshop van een oefentherapeut die verbonden is met school. Ik dacht dat het gewoon een inloopuurtje was waarin hij ging vertellen wat hij deed. Maar dat was het dus niet, het was een workshop van twee uur. We hoopten hier mee een nieuwe weg in te slaan voor de ondersteuning aan de motoriek-problemen van de jongste. Maar bij nader inzien weet ik het nog niet of dit hetgeen is wat we zoeken. Het verschilt nauwelijks van de fysio die we nu al hebben.


Toch was het ontzettend leerzaam voor mij als persoon. Er waren alleen maar moeders met kinderen in de  kleuterleeftijd die, voor hun gevoel, er alles aan moeten doen dat het goed komt met hun kind. Heel herkenbaar natuurlijk en er blijken ook nog eens ontzettend veel andere raakvlakken te zijn. Dus ik als verstandige moeder (ahum) van een tiener probeer ze ook bij te brengen dat ze vertrouwen moeten hebben. Dat je met de juiste begeleiding, ondersteuning maar vooral vertrouwen heel ver kan komen.

Donderdag
Vandaag weer aan de arbeid en de jongens naar school. De oudste gaat een middagje zwemmen en oma past nog een uurtje op de jongste na school. In de avond doe ik mijn btw-aangifte voor het eerste kwartaal van 2019. Iets waar ik alweer een week tegen aan zat te hikken, maar eigenlijk is het een klusje van niks. Bij mij dan ;)


Vrijdag
Altijd gezellig tijdens de ochtendspits als Martijn zijn vrije dag heeft. Het is altijd chaotisch en ik krijg van de jongste de vraag of ik even op mijn telefoon wil kijken. Hoezo!? Toch pak ik hem op en zie het gelijk, ze hebben lopen vogelen met mijn telefoon.


Op het werk is het een lekker dagje, we doen nog een wandelingetje tussen de middag met als doel de verkleedwinkel even verder op. Daar sta je dan tussen de mooiste pakken en kostuums. Uit het werk rij ik nog even naar Bruchem voor een Marktplaats  aankoop. Voor een klein prijsje haal ik deze twee bambootafeltjes op. Weer helemaal hip tegenwoordig en ik ben er blij mee!


's Avonds krijg ik nog een appje van een vriendin met deze waanzinnige slinger. Deze slinger bestelde zij vorig jaar en daar zit voor ieder nieuw jaar een nieuw getal bij. Helemaal leuk!


Zaterdag
In de ochtend ga ik maar weer een keer op pad voor de tegels in de keuken, we zijn al een jaar bezig en ik kan gewoon geen keuze maken. We hadden er twee op het oog, maar twijfel nog te veel. Ik moet zeggen dat ik wel ergens tegen aanloop waar ik erg blij van wordt. Dus wie weet wordt die knoop eindelijk doorgehakt.

Rond elf uur ben ik al weer thuis en ik ga aan de slag met wat Paasspullen. Van de week kwam ik een super leuk idee tegen om eieren te versieren met de tattoos van de Albert Heijn. Het is geen makkelijk werkje, maar het eindresultaat is wel mooi. Verder maak ik nog wat andere mooie paasfoto's met behulp van de jongste, die een uitstekende P.A. blijkt te zijn. Aanstaande zondag dus meer op mijn blog.


Aan het eind van de middag gaat Martijn vissen in België. De jongens en ik gaan nog even op pad voor de Pokémon. Ja er is wéér een speciaal event. Sinds deze week zijn wij allemaal mobiel, dus wij gaan ieder met ons eigen telefoon op pad. Het is wel een beetje koud dus na een uurtje gaan we lekker opwarmen bij Brownies en Downies.


Zondag
Vandaag begin ik de dag met vijf kilometer hardlopen en het is best koud kan ik jullie zeggen. Ik kom er dan ook niet helemaal lekker in. Vorige week met de jongste erbij ging het toch een stuk beter. Daarna een lekkere warme douche en maak het huis aan kant. Vanmiddag krijgen we vrienden op bezoek die we veel te weinig zien ook al wonen we in dezelfde stad.

Terwijl ik druk ben in huis, heb ik een paar zeurende semi-pubers. Echt hoor, allebei een paar dagen tiener en er is al gelijk pubergedrag ;) Ze willen niet buiten spelen, maar liever boven. Nou de zon schijnt dus wegwezen. Uiteindelijk belanden ze op de stoel en maken ze heksensoep. Geen idee waar dat vandaan komt, maar ze vermaken zich in iedere geval.


Rond de middag is Martijn weer thuis en zijn maatje heeft een mooie vis gevangen in België. Twee weken geleden had Martijn al een joekel gevangen en nu zijn maatje.


De rest van de dag staat in het teken van het bezoek en na het eten mogen de jongens een uur weken in bad. Vooral de jongste ziet er door dat buitenspelen niet uit. Vanavond hebben we een nieuwe televisieavond voor de boeg, of kan ik beter zeggen geen. Onze favoriete series 'De Luizenmoeder' en 'Soof' zijn allebei afgelopen. Dus ik denk dat mijn televisieavondje na 'VT-wonen' wel ophoudt vanavond. Maar dat geeft niet want ik heb nog een hoop te doen!

Bedankt weer voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: