Week 17; Vakantie, Hangmat, Bijzonder Verhaal, Bestelling, en Paar Dagen Weg!

by - mei 01, 2019

Welkom bij weer een heel nieuw weekoverzicht. Deze week hadden de jongens hun eerste week meivakantie, maakte ik een bijzonder verhaal mee en werkten wij  helaas gewoon door. Toch vonden vonden we de tijd om er drie dagen even lekker tussen uit te gaan.


Maandag Tweede Paasdag
Vandaag nog lekker een dagje vrij met zijn vieren. Martijn start de dag met hardlopen en daarna hebben we een gezellig paasontbijt.


De rest van de dag een 'niks moet alles mag dagje' en daar werkt het weer zeker aan mee. Ik breng een bezoekje aan de kofferbakmarkt bij ons in de stad en op de terug weg pak ik nog wat woonwinkels mee. Martijn en de jongens gaan kijken bij een hardloopevenement in de stad, waar bekenden aan mee doen.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Ook halen we de hangmat weer te voorschijn, wat een heerlijkheid zeg met dit weer. We vechten ieder om ons plekje om er even in te mogen liggen.


Dinsdag
Vandaag helaas weer aan de arbeid. Ik heb echt het gevoel een week vakantie te hebben gehad met dat heerlijke lange weekend. Ik breng de jongens naar opa en oma en ik ga werken. 's Avonds eten we gezellig mee bij opa en oma en daarna weer lekker naar huis.

's Avonds kom ik tot de ontdekking dat ik een hele box gevuld met mooie kleding van de oudste te lang heb bewaard. Alles is nu te klein voor de jongste. Ik kan wel janken, allemaal mooie merken kunnen zo weg. Er is wel een lichtpuntje voor lezers met jongens in de maat 110/116. Want op 25 mei is er een kledingbeurs in het Concordiagebouw in Culemborg en dan zal ik deze mooie kleding aanbieden tegen kleine prijsjes.


Als ik in bed lig krijg ik van mijn tante een berichtje dat er iemand heeft gereageerd op en bericht van een katje dat al twee weken vermist is bij ons in de straat. Ik app en tag de eigenaresse maar ze reageert niet. Ik twijfel of het wel het goede katje is, maar kan het niet over mijn hart verkrijgen om niets te doen. Ik trek mijn winterjas over mijn pyjama aan en ga toch even naar de achterburen.

Ja hoor, ze denkt dat het hem is. We springen in Martijn zijn auto en rijden er naar toe. Of dat hij zat te wachten, echt ongelofelijk. Hij komt gelijk naar ons toe en wil graag mee naar huis. Het hele avontuur duurde nog geen kwartier van het moment dat mijn tante appte en ik weer terug in mijn bed lag. Maar hoe bijzonder dat je na twee weken je katje zo levendig terug vind.

Woensdag
Vandaag lekker vrij en we starten onze dag sportief, want de jongens gaan mee naar de bootcamp. Helemaal leuk, er is een leuke speeltuin bij, maar ze doen ook nog even mee. Ze vinden het geweldig en als het weer het toe laat volgende week weer.


De rest van de dag spelen we lekker thuis met vriendjes en vriendinnetjes in de buurt, een echt vakantie gevoel. Ik kan een hoop doen in huis en dat is fijn. Ik vouw de was, die lekker buiten droogde, direct op, ik ruim de paastak op en maak gelijk weer een mooi nieuw plekje op de televisiekast.


En ik krijg deze ontzettend mooie bloemen van de familie van de kat die we gisterenavond hebben opgehaald. Hoe lief! Heel eerlijk dacht ik dat de bloemen niet voor mij waren omdat we op woensdag altijd een soort afgeefpunt zijn voor de hele straat van pakketjes en dat soort dingen. Maar deze waren wel degelijk voor mij ♥


Donderdag
Vandaag weer aan de arbeid en de jongens gaan een dagje naar de andere opa en oma. Helemaal alleen lopen ze van de auto naar de het appartement. Daar gaan ze ♥


Als ik thuis ben uit mijn werk, maak ik nog een leuke bestelling voor een baby die gisteren is geboren. Zo leuk! Ik maak er ook een cadeautje bij voor grote broer.


Vrijdag
Vandaag ga ik een half dagje werken om daarna lekker een paar dagen weg te gaan. Maar niet voordat we voor de laatste keer deze twee knapperds hebben verzorgd. Vanmiddag komen hun baasjes weer thuis. Maar wat is het een feestje om voor deze twee schatjes te mogen zorgen.


Rond half twee rijden we richtig Flevoland waar ik vorige week voor heel weinig een stacaravan boekte. We komend rond half drie aan en na een fijn avontuur met het slot van de caravan liggen de jongens om half vier al in het zwembad. Daarna eten we lekker frietjes op de veranda in de zon.


En omdat de voorspellingen niet echt goed zijn voor morgen besluiten we na het eten nog even een wandeling te maken langs het prachtige Veluwemeer.


Zaterdag
In de ochtend brengen we een bezoekje aan Bataviastad om even te winkelen. Helaas slaag ik niet voor de jongens, terwijl zij echt wel het een en ander nodig hebben. Voor mezelf scoor ik wel twee hele leuke items. Vanuit Bataviastad lopen we nog even langs Batavialand en bekijken het schip de Batavia.


Op de heen weg reden we langs prachtige uitgestrekte bollenvelden, echt prachtig om te zien. Op de terugweg stoppen we dan ook even om wat foto's te maken. Het is echt zo mooi!


Rond twee uur zijn we weer tuis, chillen even een uurtje en vertrekken weer richting het zwembad. Waar wij nog even verder chillen en de jongens lekker zwemmen. Het is zo raar dat de jongens zich nu helemaal zelf vermaken en zich kunnen redden in dat zwembad. Papa en mama lekker langs de kant met een boekje of telefoon. Om de tien seconden het zwembad scannen of ze nog binnen vizier zijn. Dit is pas echt vakantie.

Na het zwemmen gaan we gezellig gourmetten. Eigenlijk doen we dit altijd alleen maar op vakantie omdat het zo lekker makkelijk is en je thuis de stank niet hebt. Het is heerlijk en ook de jongens vinden het super gezellig. En uiteraard proosten we nog even op de koning die vandaag jarig is.


Zondag
Vandaag is het alweer de laatste dag, eind van de dag zullen we uitchecken omdat we morgen weer moeten weken. Heel jammer, want we hebben het goed naar ons zin. Na dat Martijn en ik beide een rondje hebben hard gelopen door het prachtige gebied, vertrekken de mannen naar het zwembad voor de laatste zwempartij. Ik maak het huisje vast aan kant. Daarna sluit ik me aan bij het zwembad.


Na een late lunch spelen de jongens  nog even in het speelparadijs en dan is het toch echt tijd om afscheid te nemen.  De jongens nemen afscheid van de heerlijke speelplaats tegenover ons huisje. Het was echt een heerlijk weekend op een mooi park . We hebben nu al bedacht dat als er volgend schooljaar een gunstige studiedag is gepland, we nog een weekendje terug gaan. Het was voor ons alle vier een geslaagd weekendje.


En als we dan eenmaal thuis zijn gaan we weer over tot de orde van de dag. Ik draai twee wassen, we ruimen de boel op en doen boodschappen. Morgen begint er weer een nieuwe, maar ook een bijzondere werk-meivakantie-week.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week.

You May Also Like

2 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: