Visionboard

by - mei 12, 2019

Toen ik de nieuwe doelen en duurzaam voor 2019 opstelden gaf ik al aan dat ik graag een moodboard wilde maken. Dit om je dromen en doelen beter te visualiseren en misschien wel waar te maken. Dus ik ging ouderwets aan de slag met een stapel oude tijdschriften, een schaar, papier en lijm.


Misschien is 'moodboard' niet helemaal het goede woord, ik kan beter zeggen 'visionboard'. Een visionboard is een collage van de wensen en dromen die je wilt realiseren. Je staat op een intuïtieve manier stil bij wat je wil in je leven. De beelden maken je dromen concreet. Het helpt je om jezelf op een dieper niveau met je droom te verbinden.

Misschien komt de laatste zin een beetje over of dat ik een voorstander ben van 'The Secret', maar niets is minder waar. Een ongeluk, ziekte of andere ellende kan ons allemaal overkomen en daar heeft niemand invloed op. Natuurlijk keek ik de documentaire op Netflix en ik ben er van overtuigd dat dankbaarheid en positiviteit je een hoop kunnen brengen in het leven. Maar toen de vrouw met borstkanker in beeld kwam en een hoop onzin uitkraamde heb ik hem toch uit gezet.

Lees ook: Dankbaarheid, Verdriet en Genieten!?

Maar goed die Dankbaarheid, Positiviteit en de 'Wet van de Aantrekkingskracht' achtervolgen me toch al een paar jaar en hebben mijn interesse gewekt. Ik denk dat de stap om een visionboard te maken daar mooi bij aansluit. Dus ik ging aan de slag en dat viel nog niet mee. Uiteindelijk deelde ik mijn bord op in zes delen en ik zal ze per deel uitleggen.


Deel 1
Dit is de kern; balans in mijn leven, dankbaarheid en mijn gezin. Dat zijn de belangrijkste elementen en daar ligt de focus op. De tekst 'A Patient Mom' is echt iets waar ik aan wil werken. Ik ben echt een ongeduldige moeder en voel me vaak opgelaten als min kinderen in het openbaar iets doen wat niet door de beugel kan. Alleen ligt de lat bij sommige mensen anders dan bij anderen en dat vind ik lastig.


Deel 2
Mijn twee andere 'kindjes'; Taxx Lifestyle en Taxx Life Blog, daar wil ik de focus op leggen en hoop dat ze beiden zullen groeien en mij een hoop mooie dingen mogen brengen in de nabije toekomst.


Deel 3
Gezondheid; Ik wil heel graag gezonder eten, maar een uitglijder is bij mij snel gemaakt. En als ik mezelf dan nog kan corrigeren? Nee dan denk ik al gauw; 'Nu maakt het toch niet meer uit.' Geïnspireerd, of kan ik beter zeggen; Jaloers, ben ik op deze vrouw. Al at ik maar de helft aan gezond eten van wat zij eet. Ik ben er ook van overtuigd dat gezond eten je beter in je vel laat zitten en meer energie geeft. Verder zou ik toch wel wat vaker 10 kilometer aan een stuk willen lopen en die buik. Ja die buik, die wil ik nog steeds heel graag plat.

Deel 4
Financiën; Evenwicht in de financiën, gezondheid en educatie. Ik vond het een mooi plaatje. De 40.000 euro is gebaseerd op het gemiddelde spaargeld dat een Nederlands gezin zou hebben volgens de statistieken. Een tienjarenplan, maar goed daar zijn het dromen voor. Verder wat duurzamer leven, vandaar het woord 'kringloop'.


Deel 5
Inrichting; dit is misschien een beetje gek onderdeel vergeleken bij de rest van de doelen. Maar ik zou toch wel graag een mooi, uniek en opgeruimd huis willen. Met hier en daar wat mooie details, die in een nieuwbouwhuis misschien niet echt haalbaar zijn, maar ik heb inspiratie genoeg in ieder geval.

Deel 6
Het laatste doel is echt pure luxe; vakantie. Ik zou de jongens echt heel graag wat meer van de wereld willen laten zien. Verre exotische oorden, korte stedentrips en misschien wel ooit een vakantiehuisje. Over dit laatste fantaseren we als gezin regelmatig en dan hoeft het niet zo idyllisch te zijn als op het plaatje. Een oude stacaravan, waar je in het weekend spontaan heen kan rijden, zou al prima voldoen.


Wil je meer inspiratie over dit onderwerp? Kijk dan eens hier en hier, het kan in ieder geval geen kwaad om eens na te denken over wat je graag zou willen in het leven. Het bord staat nu op mijn nachtkastje, niet helemaal ideaal, maar wel een mooi plekje om er iedere avond even bij stil te staan. Ik ben dan ook heel benieuwd of jij je dromen wel eens visualiseert? Laat het me weten in de comments.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: