Avondvierdaagse Trakatie

by - mei 19, 2019

De avondvierdaagse staat weer voor de deur. De komende weken zullen er menig kinderen, maar ook zeker volwassenen weer meelopen met deze populaire wandelvierdaagse. Ook mijn jongens lopen weer mee en hun klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes. Maar wat ga je ze geven als beloning op die laatste avond? In dit artikel leg ik je uit hoe je deze simpele uitdeelzakjes maakt als avondvierdaagse traktatie.

Avondvierdaagse traktatie

Vorig jaar maakte ik deze leuke, simpele en low-budget traktatiezakjes. Ik begon er veel te laat mee, dus was het al helemaal te laat om er nog een leuk blog over te schrijven. Want dan was de avondvierdaagse al lang voorbij. Ik deelde ze even snel in een weekoverzicht, maar ze kregen niet de roem die ze verdienden. Dus in dit artikel laat ik jullie graag zien hoe ik het deed en misschien kan ik je inspireren.

Het begint weer met de welbekende kaartenzakjes van de Action. Ik gebruikte deze zakjes al voor de Pokémonbaltraktatie, de Pokémonuitdeelzakjes, de Minecrafttraktaties en nog veel meer. Dus één tip, zorg dat je deze zakjes altijd in huis hebt.


Voor deze avondvierdaagse uitdeelzakjes heb je het volgende nodig:
- Kaartenzakjes van de Action
- Zelf ontworpen bovenkant (of je gebruikt die van mij)
- Snoep, koek of wat je zelf maar wilt
- Lint

Ik begin altijd met het lastigste; het ontwerpen en (in de juiste maat) uitprinten van de bovenkant. Ik ontwerp het format altijd in Powerpoint, waarna ik het ontwerp op sla als JPG-bestand. Deze open ik dan in Word en dan kopieer, roteer en plaats de afbeeldingen tegen elkaar aan. De afbeelding maak ik dan op 14 centimeter breed zodat het precies past op de zakjes.

Avondvierdaagse Traktatie DIY

Uitprinten, snijden of knippen en netjes dubbelvouwen. Mocht je nou niet zo handig zijn met het ontwerpen op de computer, dan kun je mijn ontwerp hier downloaden. Ook al gebruik je mijn ontwerp, check dan nog even goed of de afbeeldingen op 14 cm staan. Je kunt het ook simpel houden en het stevige papier zelf versieren met teksten, stempels of tekeningen. Als je zorgt dat het papier 14 cm breed is dan past het altijd, de hoogte maakt niet uit.

Dan de zakjes vullen met snoep of koek of wat je zelf wilt natuurlijk. Ik maak ze altijd allemaal hetzelfde en vorig jaar gaf ik de oudste en zijn vriendinnetjes een pakje Bubblegum erin. Verder koos ik dus voor nep-Oreo-koekje, een klein zakje winegums en twee marshmallows.

Daarna plak je de zakjes dicht met de plakstrip van het zakje zelf. De dubbelgevouwen zelfontworpen bovenkant niet je met een nietje aan allebei de zijkanten vast. 

Avondvierdaagse traktatie

In het midden van de papieren bovenkant maak je een gaatje met de perforator, lintje er door voor om de nek en klaar is Klara. Super makkelijk, origineel (je kunt de bovenkant helemaal zelf naar wens aanpassen) en niet duur.  Als je het snoep en koek een beetje slim inkoopt kan je voor een euro per kind klaar zijn.

Avobdvierdaagse uitdeelzakjes

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met dit idee. Mocht je nog vragen hebben of misschien heb je hulp nog laat het me dan weten. En ik ben natuurlijk heel benieuwd; maak jij de avondvierdaagse traktaties altijd zelf of koop je iets dat kant en klaar is?

You May Also Like

12 Comments

 1. Wij doen nooit mee met de avondvierdaagse dus hoef er ook niks mee. Mooi mazzel ;) maar heel leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ook niet met school? Dat scheelt inderdaad eenhoop gedoe ;)

   Verwijderen
 2. Wat zijn dat een leuke traktaties! Goeie tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een super leuke traktatie, ik moet eerlijk zeggen dat ik altijd een zakje kocht. Dit jaar lopen ze niet mee, ze hadden er allebei geen zin in. wat een handige tip van de kaartenzakjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk met dat lintje eraan, als een echte 'goed gedaan' medaille en meteen wat suikers om even op te kicken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb vroeger altijd de vierdaagse gelopen. Wat heb je dit leuk en creatief gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het ziet er superleuk uit! Wij lopen niet mee dus ze krijgen ook niks haha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een euro per kind das super weinig zeg en toch een mooi gevuld zakje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk gedaan.
  Onze kinderen waren er niet zo van. Dochter heeft een keer meegelopen en toen kocht ik heel laf een hawaii slinger met snoepzakje bij de lokale chocoladewinkel.
  Gelukkig was de moeder van mijn beste vriendin zo lief om een medaille te haken met allemaal snoepjes eraan. Onze dochter was er veel blijer mee dan haar kleinzoon 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk gedaan! Ik gaf altijd een roos. Lekker makkelijk haha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoe kan ik je printable aanpassen naar 2021 haha?

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: