Week 36; Eerste schoolweek, Ben ik de enige?, Eureka, Reddingsbrigade en Back on track!

by - september 09, 2020

Welkom bij het eerste weekoverzicht na de zomervakantie; deze week kwamen we met zijn allen weer in ons oude ritme. Alhoewel!? De jongens gingen weer naar school, manlief weer aan het werk en alle sportclubs openden weer hun deuren. En ik pakte na bijna een half jaar de draad weer op met sporten en gezond eten.

Week 36 Taxx Life Blog

Maandag
Vandaag begint school weer, omdat manlief thuis is, dacht ik eerst lekker vroeg te gaan werken. Maar toen kwam het besef dat de jongens maar één keer hun eerste schooldag hebben voor groep acht en vijf. Ik besluit om toch nog even mee te lopen deze eerste schooldag.

Weer naar school

Daarna snel de auto in om naar mijn werk te gaan. Daar draai ik samen met een collega nog wat zakjes in elkaar als bedankje voor het personeel. Verder eindelijk weer een normale werkdag, afgelopen twee weken erg druk geweest met een projectje. 

Snoepzakjes maken

Dinsdag
Vandaag werk ik lekker thuis, tot en met december ga ik weer mijn pre-Corona schema werken waarvan één keer in de twee weken op dinsdag thuis. Manlief is ook thuis, want die moest twee nachten aan het werk in de Westerschelde Tunnel. En dan is hij morgen en donderdag ook nog eens thuis om bij te komen en te rapporteren. Ik weet niet hoe de rest van jullie daar over denkt, maar het zou toch fijn zijn als iedereen weer opgerot is en ik echt weer ff thuis in mijn eentje aan de slag kan ;)

's Middags komen er wat klasgenootjes spelen van de jongste en de oudste fietst weer naar de eerste tennisles van het seizoen. 's Avonds gaan we aan de slag met de winkelwagenmuntjes. Al twee keer op rij was Diana zo aardig om ons muntjes op te sturen. Even een dikke shoutout naar haar en haar gezellige blog => www.metvolleteugen.blogspot.com.

Winkelwagenmuntjes sparen

Woensdag
Ik start de dag met hardlopen. Afgelopen weken flinke progressie gemaakt en wil vandaag weer vier kilometer lopen. Ik zit er goed in en besluit om er vijf van te maken en dat lukt! Helemaal blij en ik had niet verwacht dat  me dit vandaag al zou lukken. Eureka-momentje en ik beloon mezelf met een heerlijk ontbijtje.

Healthy Food, Gezond Eten

Om twaalf uur begint de woensdagmiddag race weer. Snel lunchen met twee volkoren crackers, kaas en tomaten van opa's land. Omkleden en in de auto voor de eerste gymles. Met zijn drieën hebben ze een soort van privéles in de enorme sporthal. 

Sportbalans Culemborg

's Middags komt er nog spontaan een vriendje van de oudste langs en na het eten gaat de jongste voor het eerste naar de reddingsbrigade. Voor de vakantie twee keer op proef geweest en nu officieel zijn eerste les van reddingszwemmen voor onze waterrat.

Donderdag
Vandaag het hele gezin weer aan de arbeid en naar school, manlief is rijdt alleen even naar de zaak en is dan weer bijtijds thuis voor de jongens. Dat is dan weer het voordeel van dat hij zoveel thuis is ;) Oké, ik zal niet meer zeuren. 

Ik rij uit mijn werk nog even langs mijn ouders, waar we weer verwend worden met lekkers van het land en vier heerlijke Magnumijsjes. 

Biologisch Fruit

Vrijdag
De jongens en manlief lekker de deur uit en eindelijk dan echt een dagje voor mezelf. Vandaag is het ook de eerste dag dat de jongste tot drie uur naar school gaat op vrijdag. Voorheen was hij altijd om twaalf uur uit op vrijdag.

Ik ga sinds hele lange tijd weer eens fitnessen in de sportschool. Voor de vakantie wel twee groepslessen gevolgd, maar nu dus weer echt zelfstandig fitnessen. Ik hoop echt dat ik de regelmaat weer te pakken krijg.

Fitgirl, Fitness

Het is heel gek dat sporten met alle nieuwe Corona-regels en het irritante is dat je de hele tijd met je eigen spullen loop te zeulen inclusief een spuitbusje en vaatdoekje. Even wennen, maar ben ik blij dat ik er weer ben.

Daarna wat boodschapjes doen en aan de slag in het huishouden. Dat gaat echt tien keer beter als je alleen in huis bent ;) Ook reserveer ik gelijk weer twee tijdstippen voor volgende week bij de sportschool.

Zaterdag
We hebben dit weekend lekker niets op de planning. Het is sowieso een stuk rustiger sinds Corona, maar de afgelopen weekenden hadden we hier en daar toch wel een afspraak. Dit is het eerste weekend dat we echt helemaal thuis zijn.

De Vier Dreven Culemborg

Dus een lekker rommeldagje met nog een wandelingetje met de twee jongste telgen uit onze commune. Ik heb de jongens van de week uitgelegd wat een commune is en maakte daar als grap bij dat we daar soms op lijken met de achterburen. 

Zondag
Vandaag start ik weer met een rondje hardlopen en het lukt me weer om vijf kilometer te lopen echt super fijn. In mijn hoofd durf ik zelfs weer voorzichtig aan zeven kilometer te denken. Als ik na het hardlopen ga douchen en op de weegschaal ga staan word ik aangenaam verrast. 

Sinds vorige week zondag ben ik echt weer serieus aan de slag met 'gezond' eten. Of eigenlijk niet snoepen, want dat is het afgelopen half jaar echt totaal mis gegaan. En ik moet eerlijk zeggen dat het me redelijk goed afging deze eerste week. Op een saucijzenbroodje op mijn werk en één handje chips met jongens op vrijdag na, heb ik geen koek, snoep of chips gegeten. 

's Avond na de avondmaaltijd eet ik helemaal niets meer. Overdag als tussendoortje eet ik alleen maar fruit of groente.Verder gewoon normaal gegeten wat de pot schaft inclusief één avondje friet. En ik ben dus ruim een kilo afgevallen en dat had ik niet verwacht. Nu maar hopen dat ik het vol kan houden en de centimeters rond mijn buik ook wat gaan doen. En dat ik ook een stuk fitter ga voelen, want eigenlijk ben ik gewoon altijd moe!

Appels Biologisch

Na een hele luie dag halen we nog even wat appels op in de wijk. De buurvrouw tipte dat je ergens voor weinig een kistje appels kon halen, dus dat hebben we gelijk maar gedaan. Heb ik in ieder geval genoeg te snoepen de komende tijd ;)

En dat was het weer voor deze week, het eerste weekoverzicht na de vakantie. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer mee te lezen en graag tot volgende week!

You May Also Like

2 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: