Bamboe in jouw interieur!

by - september 13, 2020

Na onze make over van de keuken en woonkamer ben ik weer helemaal fan van natuurlijke materialen in ons interieur. Naast webbing voegden we ook bamboe toe aan ons interieur door middel van een mooie lamp boven de eettafel en twee mooie grote waxinelichthouders. Vandaag vertel ik jullie wat meer over het natuurproduct bamboe.


Bamboe toevoegen aan jouw interieur

Er zijn veel verschillende manieren waarop je jouw huis met bamboe kunt decoreren. Dit duurzame materiaal kan van je huis een exotische, milieuvriendelijke en warme warme plek maken.

Interieur designers gebruiken de laatste jaren steeds meer duurzame materialen, zoals bamboe, in hun ontwerpen. Bamboe is niet alleen een milieuvriendelijk materiaal, maar ook erg veelzijdig.

Lees ook: Keuken & Woonkamer Make-over

Of je het nu gebruikt als decoratie, sterk bouwmateriaal voor bijvoorbeeld een dak van bamboe of om een ​​ontspannende ruimte te creëren, met duurzaam materiaal zoals bamboe kan het niet fout gaan. Bamboe in je interieur creëert een rustgevend en behaaglijk en kan een grote invloed hebben op jouw stemming.

Waarom bamboe gebruiken in jouw interieur?

Bamboe is een snelgroeiende plant, wat betekent dat het zowel een goedkoop als sterk materiaal is. Daardoor is bamboe ook ontzettend duurzaam en een goede vervanger voor hout of plastic.

Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

Bamboe heeft zoveel gunstige eigenschappen dat hij al duizenden jaren in Azië wordt gebruikt om meubels, luiken en vloeren van te maken. Het wordt nu ook veel gebruikt in westerse landen. Dit is niet alleen vanwege de voordelen en kracht van het materiaal, maar ook omdat het een duurzame optie is die ontbossing en de klimaatverandering helpt tegen te gaan.

Door dit exotische en natuurlijke materiaal in jouw decoratie te gebruiken, krijgt u een levendig, licht en persoonlijk tintje aan de ruimtes.


Bamboe meubels

Kiezen voor bamboe meubels is een zeer duurzame manier om je huis in te richten. Omdat het zo'n veelzijdig materiaal is, zijn er verschillende soorten bamboe meubels die je kunt gebruiken, van bedden en tafels tot stoelen, tuinpalen en banken.

Bamboe kan gemakkelijk worden verwerkt met verschillende decoratieve stijlen. Je kunt bamboe meubelen combineren met een modern, klassiek of rustiek interieur.

Bamboe meubelen zijn ook erg goed gemaakt. Omdat bamboe is behandeld, zijn meubels vochtbestendig en gemakkelijk schoon te maken.

Bamboe lampen

Je kunt de kamers in je huis gemakkelijk omtoveren tot warme en gastvrije ruimtes met bamboe lampen. Lampen zijn natuurlijk de belangrijkste elementen van de decoratie van jouw huis. Wanneer je jouw lampen kiest, is het belangrijk om te bedenken hoe je jouw huis wilt verlichten en waar je jouw lampen wilt plaatsen.

Bamboe lampen

Bamboe lampen bieden niet alleen dezelfde voordelen als andere bamboe meubelen, ze geven je huis ook een rustige en exotische uitstraling.

Daarom ben ik nog steeds heel erg blij met de keuze van de lamp boven de eettafel en zitten we er aan te denken om nog een mooie grote tafellamp uit dezelfde lijn te kopen om naast de televisie op het dressoir te plaatsen.


Op de foto hierboven zien jullie hoe de tv-hoek er nu bij staat. We zijn al erg tevreden maar een mooie lamp maakt het wat mij betreft helemaal af. Misschien heb ik je kunnen inspireren met dit artikel om ook eens aan bamboe te denken als je met jouw interieur aan de slag gaat.

You May Also Like

10 Comments

  1. Superleuk natuurlijk en als je nog moet beginnen met je interieur aardig milieuvriendelijk. Een kanttekening heb ik er wel bij de meest duurzame en milieuvriendelijke manier van inrichten is in mijn ogen nog steeds gebruiken wat er al is. Er worden zo vaak hele mooie en goede spullen weggegooid, omdat men uitgekeken is op de huidige inrichting. Mijn huis is bijna compleet ingericht met 2e handsspullen. Alleen mijn bank uit de kringloop die ik al 10 jaar heb, word voor het eerst vervangen door een nieuwe , net als mijn fornuis en koelkast. Maar verder is alles 2e hands. Niet alleen duurzaam, maar ook nog eens niet zo standaard of zoals mijn dochter het noemt de showroom van ikea.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat ben ik helemaal met je eens. Als je het echt god wil doen is hergebruik en vooral ook lang gebruik het beste. We hebben de afgelopen jaren dan ook al aardig wat tweedehands items aan ons interieur toegevoegd.

      Verwijderen
  2. Ik hou wel van bamboe het heeft best wel iets speciaals :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het erg mooi en heel natuurlijk staan in een interieur. Wat bijzonder dat er zelfs lampen van zijn. Dat wist ik niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind bamboe heel knus en gezellig ogen, dus zou dit zeker wel overwegen als we ooit eens opnieuw gaan inrichten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die lamp vind ik echt heel mooi en dat mandje staat ook wel erg schattig zo :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. We hebben zwarte bamboe in de tuin, prachtig en deze woekert niet

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mieke | Miek's Mind2 oktober 2020 om 10:38

    Is de lamp van bamboe en of je tv kast? was mij niet helemaal duidelijk hihi. Ik heb nog geen bamboe in huis, lijkt me wel tof

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik hou van bamboe in het interieur. Natuurlijke materialen zijn altijd goed in het huis. Het is warm en knus.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb met veel interesse je blog over bamboe lampen gelezen. Ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn huis duurzamer en milieuvriendelijker te maken, dus ik vond het geweldig om te lezen over de voordelen van bamboe als material voor verlichting. Het feit dat bamboe snel groeit en CO2 omzet in zuurstof, maakt het een uitstekende keuze voor mensen die bewuster willen leven en de impact van hun aankopen op de aarde willen verminderen.

    Ik ben ook onder de indruk van de veelzijdigheid van bamboe als materiaal voor verlichting. Of je nu op zoek bent naar een moderne of traditionele look, er is een bamboe lamp die aan je wensen voldoet. Ik ben zeker van plan om bamboe lampen in overweging te nemen voor mijn volgende verlichtingsaankoop.

    Dank je wel voor deze informatieve en inspirerende blog! Ik kijk uit naar meer blogs van je.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: