Doelen en Duurzaam Augustus 2020

by - september 06, 2020

De maand augustus was voor ons de vakantiemaand; we waren twaalf dagen in België dus weinig verbruik. Daar tegenover stond natuurlijk wel twaalf dagen terrasjes, restaurantjes en leuke dingen kopen. Vandaar dat ik heb gekozen voor een foto met eten ;) Vandaag vertel ik over de schade en de opbrengsten.


Persoonlijk

Fysieke Gezondheid; dit onderdeel kan ik beter overslaan. Genoten van de vakantie en al het eten en drinken dat daar bij hoort. Niet gesport, behalve een klein beetje hardgelopen, namelijk 14,5 kilometer. Ik ben wel weer lekker aan het opbouwen qua afstand, ik hoop dat ik dat kan volhouden. Tijdens onze vakantie heb ik een lijstje gemaakt aan welke punten ik wil gaan werken om toch weer een beetje fit te worden. Hopelijk geeft dit dat extra steuntje in de rug.

Mentale Gezondheid; lekker relaxed uit de vakantiemodus gekomen, al wil ik die het liefste zo lang mogelijk vasthouden. Toch weer aan het malen hoe ik mijn leven eenvoudiger kan maken.

Werk; de helft van augustus vrij geweest en daarna de draad weer opgepakt. Ik heb in een zeer korte tijd mogen werken aan een hele bijzondere en leerzame klus. Aan de ene kant heel spannend en veel onzekerheden, maar er zijn ook momenten dat ik denk; heb ik dit gemaakt? 

Minimaliseren; na twaalf dagen geleefd te hebben op 66 vierkante meter, heb ik wel weer geleerd hoe fijn het is om alleen het hoognodige om je heen te hebben. Geen keuzestress, geen zooi etc etc. Tijd om weer aan de slag te gaan en terug naar de basis.


Taxx Lifestyle/Blog

Bestellingen; deze maand had ik één bestelling in mijn webshop via mijn zakelijke Marktplaatsaccount.

Unieke Bezoekers; deze maand bezochten 1760 unieke bezoekers mijn blog en dat is een stuk lager dan de afgelopen maanden. Niet verwonderlijk, want er kwam maar één nieuw artikel op mijn blog. Blij om te zien dat er toch dagelijks een klein aantal mensen mijn blog vinden zonder nieuwe artikelen. 

Totale Omzet; één bestelling in de webshop en op mijn blog een paar euro aan advertentie inkomsten verdiend.

Financieel

Sparen; een kleine knik naar beneden in de grafiek. Niet door al het dure eten op vakantie want dat konden we redelijk af met onze drie betaalrekeningen. Maar omdat we het begin augustus twee aandelen te kopen van een Amerikaans bedrijf kochten. We twijfelden hier al wat langer over en na wat nieuwe informatie over dit bedrijf hebben we besloten om er twee te kopen. Daarvoor haalden we een klein bedrag van onze spaarrekening. Het leuke van dit verhaal is dat we twee aandelen van dit bedrijf kochten en we na drie weken acht aandelen in ons bezit hebben. Deze aangekondigde aandelensplitsing was dan ook één van de redenen om ze te kopen. 

Spaarsaldo

Boodschappenbudget
; we gaven deze maand € 419,12 uit aan boodschappen. Dat is binnen budget, maar geeft natuurlijk een heel vertekend beeld omdat we heel veel buiten de deur aten tijdens onze vakantie. Ik denk dat we nog nooit zo veel hebben genoten van restaurantjes, terrasjes etc.

Tweedehandsverkoop; voor de tweede maand op rij verkochten we helemaal niets aan tweedehands spullen helaas. Het wordt tijd om dit weer op te pakken.

Euroclix; deze maand verzamelden we 1221 euroclix bij elkaar, dat is echt een flinke klapper ten opzichte van de afgelopen maanden. Mede dankzij een duurdere aankoop die ik al deed tijdens de lockdown periode, maar nu pas werd verwerkt. In totaal staan we nu 7646 clix en sparen we door naar 10.000 clix. Dat staat gelijk aan een uitbetaling van 150 euro.

Energieverbruik

Na het stekkerdebacle van vorige maand, kwamen we deze maand gelukkig weer in de groene cijfers. Ik ben wel bang dat het impact heeft gehad op het feit of we dit jaar quitte gaan spelen, maar dat zal de praktijk moeten uit wijzen. We waren de halve maand weg en er was een hittegolf met heel veel zonneschijn! Ook aan de cijfers van het gas en het water is goed te zien dat we er even tussen uit waren.

Energietabel Zonnepanelen

En dit was het voor de maand augustus; echt onze vakantiemaand, dus er werd weinig aan de doelen gewerkt. Vanaf september weer lekker aan de gang thuis, daar verlang ik dan ook wel weer naar. Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam.

You May Also Like

12 Comments

 1. Niets op aan te merken! Gewoon een goede update!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk! Die bezoekers merk je meteen in de vakantie en als je minder post he?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja idd, terwijl ik toch op social media nog wel het we. En ander er ingooide, maar toch merk je flink verschil.

   Verwijderen
 3. Haha wij wonen het hele jaar door in 55m2 dus dat minimaliseren heb ik al wel geleerd :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh nou idd, dan moet je wel. Maar hoe heerlijk kan dat soms zijn 😉

   Verwijderen
 4. Ja vakantie's betekent voor ons uitgebreider en luxer leven. Maar net zo makkelijk leef ik weer "normaal ".

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik merk het verschil tijdens de vakanties ook altijd heel erg! En ohja, leuk om nog eens iets over Euroclix te lezen. Ik vergeet het altijd te gebruiken, wat natuurlijk enorm zonde is want je kunt er inderdaad best wel wat mee verdienen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je het hardlopen wel weer aan het opbouwen bent. Hardlopen is wat dat betreft vergevingsgezind. Je kunt het altijd weer oppakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat handig om voor jezelf zo'n overzicht te maken. Zelf houd ik altijd een kasboek bij, zodat de financiën op rolletjes lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mieke | Miek's Mind10 september 2020 om 16:38

  Ik merk het met de vakantie ook inderdaad, daarom heb ik ook minder geplaatst. Social media idem

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat goed om dit maandelijks bij te houden. Dat houdt je scherp en op je doel gefocust. Leuk om te lezen ook

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: