Week 42; Alleenstaande Moeder, The Social Dilemma, Too Good to Go, Borrelen en Hele Grote Vissen!

by - oktober 21, 2020

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht; deze week werd er weer lekker opgeruimd, hing ik de alleenstaande moeder uit, kon ik eindelijk wat dingen van mijn Netflix-lijstje afstrepen, werden er flinke vissen gevangen en droeg ik mijn steentje bij tegen de voedselverspilling.

Week 42 Taxx Life Blog Alpen

Maandag
Vandaag is het studiedag en gelukkig kan ik dat combineren met een thuiswerkdag. De jongens doen het super goed, echt mijn complimenten, sinds donderdag sta ik er alleen voor, maar het gaat top.


De ochtend vermaken ze zich met zijn tweeën en 's middags zoeken ze beiden een vriend op. Een blije en trotse 'alleenstaande' moeder :) Eind van de middag rijden we naar opa en oma waar we gezellig en vooral makkelijk een hapje mee eten.

Vanuit het visfront krijgen we prachtige foto's toegestuurd via de app, zo mooi daar! Daar zou ik ook wel in een tentje willen zitten.
 
Alpen Vissen

Dinsdag
Vandaag, na onze fijne ochtendroutine, weer naar school en naar kantoor. Ik maak weer eens een ommetje met wat collega's tijdens de lunchpauze door het mooie buitengebied bij ons werk.

Echteld Wandelgebied

De jongens fietsen uit school gezellig naar opa en oma waar ik 's avonds aanschuif voor een lekkere maaltijd.

Woensdag
Mijn parttime dag en ik doe een lesje bodyshape in de sportschool. Waarschijnlijk één van de laatste want het voelt niet goed, al mag het wel volgens de regels. Daarna thuis aan de slag, maar dat is een makkie. 

Sinds manlief is vertrokken is mijn huis zo netjes, het is echt niet normaal. Ik kan het niet goed uitleggen hoe dat werkt in mijn hoofd, maar ik hou alles goed bij en het lijkt allemaal veel makkelijker te gaan. 

's Middags weer de vaste sport- en speelactiviteiten. Als de jongste 's avonds in het zwembad ligt, besluit ik een rondje hard te lopen. Ik laat mijn auto bij het zwembad staan en ren van daar een rondje van drie kilometer. Heerlijk en blij dat ik het gedaan heb.

The Social Dilemma

's Avonds kijk ik eindelijk 'The Social Dilemma' op Netflix. Deze documentaire stond al lange tijd op mijn lijstje en nu neem ik eindelijk de tijd om te kijken. Ik kan iedereen aanraden om dit te kijken. 

Sommige dingen verbaasden me niet, maar de uitwerking van Social Media op de hele maatschappij is wel beangstigend. Doe er wat mee mensen. Lees alleen mijn leuke blog ;) en blijf uit de buurt van berichten die niet van je vrienden of familie zijn op de socials.

Donderdag
Vandaag aan de arbeid en naar school. Vannacht is er weer een joekel van een vis gevangen, dus die wordt tijdens het ontbijt uitgebreid bekeken.

Karpervissen Alpen

Uit het werk rijd ik nog even snel langs mijn ouders met een kofferbak vol met zooi. Want uit het opruimen op zolder kwam ook nog flink wat ijzeren spullen waar we echt niks meer mee doen of kunnen doen. Het blijft bij een bliksem bezoek, want de jongens zitten allen en daar wil ik snel naar toe.

Vrijdag
Weekend! Morgen komt manlief weer thuis. De jongens en ik hebben voor vanavond een borrel-feestje gepland met zijn drieën. Ik heb er nu al zin in!

Vandaag neem ik eindelijk de tijd om de app 'Too Good to Go' te downloaden. Al veel goede dingen over gelezen en gezien, dus dat wil ik ook eens proberen. 's Middags krijg ik een melding dat boxen beschikbaar zijn bij de Plus bij ons in de stad. Ik reageer erop en volgens de app heb ik voor 15 euro aan spullen voor een prijs van € 4,99.

Too Good to Go App

Ik vind dat er ontzettend veel in zit en ben echt verrast, ik vraag me af of het niet meer dan 15 euro is. Ik had alleen gehoopt dat er meer vers fruit en groente bij zouden zitten, dat is mijn enige minpunt. Hou er wel rekening mee dat echt alles met de datum van vandaag is. Nu ben ik zelf niet zo een piepert wat houdbaarheidsdata's betreft, maar als je daar vies van bent moet je dit dus allemaal op eten vandaag.

Ik had zelf misschien wat beter moeten plannen; manlief is niet thuis en ik had bedacht om het te delen met de buurtjes, maar die waren toevallig weg. Gelukkig kon ik nog het één en ander in de vriezer doen. Maar absoluut de moeite waard dus en ik ga dan ook zeker vaker proberen zo een box te bemachtigen. 

Borrelen Borrelhapjes

's Avonds kijken we The Mask Singer met de gezellige borrelhapjes die ik al gekocht had en dus ook nog een flinke aanvulling uit de The Good to Go- box. 

Zaterdag
Als alles goed verloopt komt manlief vandaag weer thuis. Het zal wel laat worden vanavond, maar halverwege de ochtend krijg ik een app dat ze aan het rijden zijn. 

Ik rommel een beetje in huis en de jongens fietsen naar opa en oma om wat spulletjes terug te brengen. Spontaan blijven ze daar lunchen en worden ze weer lekker verwend. 's Middags gaat de jongste met een vriendje op Pokemonpad. De oudste en ik gaan aan de slag met zijn tweede gamevideo.

Gamevideo Minecraft

Rond kwart over acht arriveren de mannen van hun visavontuur. Er wordt geknuffeld en geluisterd naar de verhalen.

Zondag
Ik start de dag met een rondje hardlopen van vijf kilometer. Manlief is de hele dag druk met het opruimen van zijn visspullen. Dus na een heerlijk ontbijtje met banaanspeltpannekoekjes en een heerlijke douche besluiten de oudste en ik even snel naar Utrecht te gaan.

Banaanspeltpannekoekjes

Ik weet en begrijp maar al te goed dat dat niet het allerbeste besluit is op dit moment, maar met een groei spurt van in juli nog 165 centimeter en nu alweer 169 centimeter is het echt nodig, En online bestellen heeft geen zin omdat hij zo en specifieke maat heeft. 

Gelukkig zitten we in een bijna lege trein, is het op Hoog Catharijne ook prima te doen en houden we ons uiteraard aan de regels. Na twee uurtjes zitten we weer in de trein terug en zijn we in ieder geval weer twee goed zittende broeken rijker. Gelukkig was de winkel zo aardig om er eentje na te sturen die ze niet meer op voorraad hadden.

Winkelen in Utrecht

En dat was het weer voor deze week, een week die ik als heel fijn heb ervaren zo met de jongens alleen, maar ook blij dat we weer compleet zijn. Volgende week herfstvakantie waarover ik nog een beetje in tweestrijd ben over wat te gaan doen. Waarschijnlijk wordt het niets. Bedankt voor het lezen en tot volgende week.

You May Also Like

4 Comments

 1. Hoe vond je het om alleenstaande moeder te zijn? Nog beslissingen moeten nemen qua verdelen van de tijd tussen opvoeder en verzorger zijn aan de éne kand, en enige kostwinner aan de andere kant? Nog lastige beslissingen moeten nemen zonder te kunnen overleggen, zoals keuze van school, oplossen van conflicten, etc?  Ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig valt een weekje wel te overzien. Je moet idd je eigen tijd beter inplannen en sommige dingen kun je nu eenmaal niet doen omdat je bij de kinderen moet zijn. Gelukkig zijn mijn kinderen oud genoeg om een uurtje of anderhalf na school alleen te blijven voor dat ik uit mijn werk ben. En zoals je hebt kunnen lezen heb ik de studiedag kunnen combineren met een thuiswerkdag.

   Keuzes maken ben ik gelukkig redelijk zelfstandig in, maar gelukkig kregen we daar niet mee te maken. Er was wel een lastig ding die ik echt samen met mijn man moest doen en dat moest ook nog voor een bepaalde tijd af. Dus ik had het meeste al gedaan en dat hebben we op het laatste nog even samen doorgenomen.

   Daarnaast was er nog wel een lamp gesneuveld, niet het lampenbolletje zelf maar echt de bedrading. Aangezien mijn man elektriciën is, had ik hem echt nodig! :)

   Verwijderen
 2. Knap dat je het een week zonder man hebt gedaan, ik herken wel je gevoel dat je dan alles op je eigen manier mag doen en dat heeft voordelen. (Je hoeft ook geen rekening te houden met zijn spullen bijv.) Maar de nadelen zijn groter wat mij betreft hoor. haha.

  Wel leuk pakket van TGTG, wij hebben de app al twee weken maar nog nooit iets af kunnen halen. Alles is al op steeds, zelfs met de melding die is ingesteld. Tja, dan maar niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat iemand het herkent :) ja die boxen van TGTG boxen gaan erg snel hoor, vind het ook lastig, je moet net geluk hebben.

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: