Week 43; Saaie Herfstvakantie, Financiële Kijktip, Boerenkool van eigen land, Halloweenready en Appeltaart!

by - oktober 28, 2020

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht; het was niet mijn allerbeste week kan ik jullie vertellen. Het was dan ook een saaie herfstvakantie, die we, hoe meer de week vorderde, nog een beetje goed probeerden te maken. 

Week 43 Taxx Life Blog

Maandag
Vandaag aan de arbeid en manlief is voorlopig nog even thuis om bij te komen van zijn vistrip. De jongens hebben herfstvakantie dus dat komt goed uit, ik kan met een gerust hart naar kantoor. Onderweg geniet ik van deze prachtige zonsopgang, één van de pluspunten van de herfst.

Zonsopgang Zoelen

De mannen vermaken zich lekker thuis en bakken koekjes van onze oude meelvoorraad. Helemaal top en 's avonds bij de koffie snoepen we ze allemaal op :)

Koekjes Bakken

Dinsdag
Vandaag mijn thuiswerkdag en die valt me zwaar, ik moet de laatste tijd een hoop dingen uitzoeken en regelen op het werk en dat staat me een beetje tegen. Ik ben meer van het werken met direct resultaat en niet dat je afhankelijk bent van allerlei mensen waar je op moet wachten. Dat iedereen ook nog eens thuis is, werkt ook niet echt mee.  Ik ben dan ook blij als ik donderdag weer naar kantoor kan. :)


Gelukkig doet de oudste gezellig mee en werkt aan zijn boekverslag voor school. De jongste krijgt een vriendje te spelen.

Macbook, boekverslag

Woensdag
Eigenlijk wilde ik vandaag iets gaan doen met de jongens, maar het weer zit niet echt mee. Ik had bedacht om misschien even naar de bios te gaan, maar ik twijfel om met de trein te gaan. Ons tripje naar Utrecht van afgelopen zondag werd niet door iedereen gewaardeerd, merkte ik aan bepaalde opmerkingen, dus ik kies er toch om thuis te blijven vandaag. Misschien kunnen we nog een plekje bemachtigen hier in de stad bij het theater.

Het wordt geen fijne dag, niet sporten vandaag en ook het hardlopen durfde ik niet aan met dit weer. Of dat de reden is dat ik ook nog eens super chagrijnig ben, weet ik niet....maar het zit allemaal niet mee. 

De oudste fietst 's middags nog even naar de bibliotheek, want die had zijn boeken van de laatste keer alweer uit. De jongste en ik nemen afscheid van onze poezenvriendjes, waar we de afgelopen dagen weer voor mochten zorgen. Verder wordt het een beetje luieren en gamen.

Poezen Afscheid

s' Avonds gaat manlief voetbal kijken bij een vriend en ik kijk mijn favoriete programma 'Waar doen ze het van?'. Als je een volger bent van mijn blog, snap je wel dat ik van dit soort programma's houd. Volgende week (vanavond dus) alweer de laatste aflevering helaas, maar kijk het terug want het is echt interessant.

Waar doe ze het van!?

Donderdag
Vandaag gaan de jongens een dagje naar mijn ouders. 's Ochtends gaan ze lekker spelen bij de Meent, een recreatieplas bij ons in de buurt. 's Middags mogen ze met opa mee naar het land waar ze verse boerenkool oogsten, die we 's avonds met zijn allen eten. Hoe idyllisch is dat, de jongste heeft het er 's avonds nog over ♥

Verse Boerenkool

Vrijdag
Ik start de dag met een kleine hardloopsessie van drie kilometer. Even de deur uit om een frisse neus te halen en mijn hoofd leeg te maken. Na die drie kilometer wandel ik nog even uit door dit mooie herfsttafereel.

Dreven Culemborg Herfst

De rest van de dag keutelen we een beetje in huis, wordt er gespeeld met vriendjes en haal ik weer een Too Good to Go-box op. Dit keer bij de HEMA en eerlijk gezegd was ik een klein beetje teleurgesteld. Slaat natuurlijk nergens op, want uiteindelijk kwam het allemaal goed van pas. 

Ik kreeg heel veel reacties vorige week op mijn verhaal over deze app en daaruit is een Too Good to Go-maatje ontstaan. We houden elkaar een beetje op de hoogte wanneer er boxen beschikbaar zijn en laten elkaar het resultaat zien. Zij had bij de HEMA hele veel brood in haar pakket en daar hoopte ik ook een beetje op. 

Too Good to Go box HEMA

Zaterdag
Vandaag toch nog een herfstvakantieuitje op het programma. We gaan bij ons in de stad naar de film 'Bigfoot-family'. Echt een hele leuke film en echt een aanrader!

Bigfoot Family

Daarna breng ik onze voordeur alvast een beetje in Halloween-sfeer. De losse kalebassen kregen we van het land van de buurman, de grote pompoen met onze naam er op kregen we van onze creatieve achterbuurvrouw en de glazen kaarsenhouder kocht ik voor weinig bij de Lidl.

Halloween Sfeer

Over Halloween gesproken; vorig jaar schreef ik dit artikel over een leuke Halloweentocht in het centrum van Culemborg. Helaas kan dat dit jaar niet doorgaan. Wel kun je deze week griezelige foto's laten maken bij Mancave in Culemborg, reserveer hier een tijdslot.  

Zondag
Ook vandaag start ik de dag weer met hardlopen. Ik heb totaal geen zin en moet mezelf echt bij elkaar rapen. Uiteindelijk loop ik vijf kilometer, dus helemaal happy. Ook komt vandaag het artikel over mijn avontuur in Amsterdam dat ik in mijn eentje beleefden. Weer heel veel leuke reacties en nu al het best gelezen artikel van deze maand.

Ik heb deze week de Actify-app weer geïnstalleerd op mijn telefoon omdat ik toch wat mijn fysieke gesteldheid wil doen. Deze week zat ik helemaal niet lekker in mijn vel en ik kan er niet echt de vinger op liggen waar het nou aan lag. 

Ik hoop met deze app weer een beetje tot bezinning te komen. Af een toe een leuke tip maar vooral om alles rondjes op groen te krijgen en toch echt meer dan 6000 stappen per dag te zetten! Gelukkig deed ik dat weer de laatste drie dagen en die dagen gingen ook een stuk beter dan het eerste deel van de week.

Actify app

De mannen gaan na de lunch aan de slag met het bakken van een heerlijke appeltaart. Mmmh, hij is echt heerlijk. We brengen een groot stuk bij de achterbuurtjes langs, waar we nog even gezellig een bakkie doen.

Appeltaart bakken

Daarna lekker naar huis, waar weer een heel nieuw avondritueel aan de orde is nu de klok is verzet. Niet meer naar buiten na het eten helaas. Dus na een vroege baddersessie en nog een lekker stukje appeltaart voor de televisie is het tijd om de week weer af te sluiten. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: