Week 40; Verrast, Winterdekbed, Vervolg Corona Bloedtest, op Schoolkamp en Gezellige Avond!

by - oktober 07, 2020

Leuk dat je weer meeleest met een nieuw weekoverzicht; deze week sloten we de zomer af met wat klusjes, deed ik weer mee aan de Corona Bloedtest, ging de oudste op schoolkamp en had ik een gezellige avond met vriendinnen. 

Schoolkamp

Maandag
Vandaag weer aan de arbeid en naar school. Als ik op mijn werk kom staat er een leuke verrassing te wachten. Een tasje met allemaal lekkere gezonde snacks, ik word er blij van en de jongens waarschijnlijk ook ;)

Tasje For You

Uit mijn werk rij ik nog even langs de Kwantum voor een leuke spiegel die in de folder staat. Helaas niet aanwezig, jammer. Misschien maar even online kijken. 


Vandaag sluiten we het slipper seizoen eindelijk af; na veel gemor is de jongste eindelijk weer met schoenen aan naar school vertrokken vandaag. Mag ook wel na vier maanden ;) Nog voor het avondeten worden alle slippers schoon geschrobd en opgeborgen in de kast. En dan kijken wat er volgende jaar nog past .

Einde Slipperseizoen

Dinsdag
Vandaag werk ik thuis en dat is heerlijk als iedereen de deur uit is. Ik maak ook gelijk even gebruik van deze dag om het winterdekbed weer te voorschijn te halen. Kan niet wachten om er vanavond in te duiken.

Winterdekbed

Vandaag kreeg ik ook weer post van Pienter Corona om mee te doen aan het bevolkingsonderzoek. In het weekoverzicht van week 24 vertel ik er uitgebreid over dit onderzoek. Dus weer bloedprikken en een uitgebreide vragenlijst invullen.

Pienter Corona Bloedtest

Woensdag
Vandaag een speciale dag! De oudste gaat vandaag op schoolkamp, hoe leuk en spannend! Hij hoeft pas om half elf op school te zijn. Dus ik kies ervoor om even te gaan hardlopen in plaats van naar de sportschool te gaan. Al hardlopend breng ik de test naar de brievenbus. 

PienterCorona

Om daarna de laatste puntjes op de 'I' te zetten en samen naar school te lopen. Een emotioneel momentje zo daar zwaaiend aan de rand van het schoolplein naar alle vertrekkende toeterende auto's kan ik je zeggen. Maar wat ontzettend leuk en wat is het toch een leuke groep!

Op Schoolkamp

Met één kind dus naar de gym, naar opa om nog even zijn haar te knippen en een fijne rustige middag. Ik zelf breng ook nog even een bezoekje aan de kapper en 's avonds zitten we met zijn drietjes aan tafel. Die kleine gaat zwemmen bij de reddingsbrigade en ik ga sinds hele lange tijd weer naar een les yoga. 

Sinds maart, toen Corona zijn intrede deed, was ik daar niet meer geweest, zo fijn om dit weer te doen. Hopelijk lukt het om dit vast te houden. Helaas is het tegelijk met de Reddingsbrigade, dus niet altijd ideaal. We zullen zien.

Donderdag
Vanochtend onze ochtendroutine met zijn tweetjes. Dat is dubbel wennen, want na weken is manlief weer om zes uur vertrokken. De afgelopen weken ging hij pas rond kwart voor acht de deur uit dus hij was ook thuis tijdens ochtendroutine. Én we missen nu dus ook de oudste die op kamp is. 

Als ik op het werk aan kom, zie ik dat er foto's van kamp in de schoolapp staan, zo leuk om te zien . Uiteraard rij ik weer langs mijn ouders na het werk en daarna lekker naar huis om weekend te vieren.


Daar blijkt dat de nieuwe kalender is bezorgd, joepie ik ben zo enthousiast dat ik hem gelijk in gebruik neem. Al jaren op rij hebben wij de The Family Survival Planner, echt een aanrader als handige kalender voor het gezin. 

Vrijdag
Ik heb dus lekker weekend en begin in de sportschool voor een rondje fitness. We lunchen nog even gezellig met zijn tweetjes en kijken beide uit naar twee uur als de oudste weer thuis komt.

Schoolkamp

's Avonds heeft de de jongste een kinderfeestje, dus wij eten gezellig met zijn drieën voor het eerst weer boerenkool! En hebben we alle aandacht voor de mooie verhalen over het schoolkamp. 

Onze uitgeputte kampganger duikt lekker in zijn bed met zijn telefoon en ik heb een gezellige avond met vriendinnen. 

Thee & Wijn

Zaterdag
Vandaag een voor iedereen een chilldag op het programma. De oudste lekker bijkomen van kamp, de jongste van zijn kinderfeestje en papa en mama van hun gezellige avondjes. Nee hoor de schade valt gelukkig mee, ook al was het een stuk gezelliger dan gepland ;)

's Middags weer aan de slag met mijn opruimwoede. Mijn ondergoed lade moet het vandaag ontgelden; sokken, bikinis, ondergoed, pyjama's alles gaat door mijn handen heen.Ik gooi een hoop oude dingen weg en deel de lade overzichtelijk in. Wat een verlichting!

MarieKondo Opruimen

's Avonds kijken we met zijn allen 'The Mask Singer' terug van gisterenavond, een gezellige familieavond!

Zondag
Vandaag niet een heel andere dag dan gisteren. Al loop ik wel nog even vijf kilometer voor het met bakken de hemel uitkomt. Heerlijk! Verder wordt het een echt chill-ochtend waarbij de mannen lang in hun pyjama lopen en lekker keutelen op hun kamer.

Pokémonkaarten Pikachu

's Middags ga ik aan de slag met het echte werk. Opruimen 2.0 zeg maar. Ik ben van plan de komende tijd alle spullen voor de rommelmarkt uit te zoeken en een heleboel weg te doen. Verkopen via Marktplaats, gratis af te halen of gewoon in de prullenbak. Dan hopelijk een paar dozen met 'mooie' spullen overhouden.

Opruimen 2.0

En zo sluiten we weer een fijne week af met als hoogtepunt natuurlijk het schoolkamp van de oudste. Iets waar we weken naar toe leefden en nu gewoon voorbij is. Maar wat was het leuk en wat wordt hij groot. Nu kunnen we ons langzaam gaan oriënteren op het voortgezet onderwijs en alles wat daarbij komt kijken. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

4 Comments

 1. Goed bezig weer met opruimen, dat blijft een noodzakelijk kwaad. Ik zit momenteel tegen 'computergerelateerde zaken' aan te hikken. Inmiddels zoveel snoertjes, overbodige monitor en pc kast dat het me echt irriteert. Maar wat kan ervan nou echt weg? pff..
  Lijkt mij trouwens een hele stap, je kind in groep 8 en op kamp etc. Spannend ook. Wij mogen volgend jaar voor het eerst dat meemaken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat hereken ik wel, soms kan een kabeltje nog best van pas komen ;) Ja idd spannend jaar, helemaal omdat het voor ons ook allemaal nieuw is. Maar ook relativeren en van genieten :)

   Verwijderen
 2. weer helemaal gelezen, jullie blijven lekker druk op deze manier en in deze toch wel verveldende corona tijd, we moeten ons hier doorheen slaan en aan iedereen laten weten dat men zich aan de corona regels moeten houden om dat vervelende virus het land uit te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens Evert, laten we met zijn allen er voor zorgen dat alles weer 'normaal' wordt.

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: