Week 5; Laatbloeier, Nieuwe Hypotheek, Online Bakken, Hoog Water en Sneeuw!

by - februari 10, 2021

Leuk dat je weer mee leest met een nieuw weekoverzicht; deze week kabbelden we een beetje door in onze lockdownbubbel, mochten we eindelijk onze rente verlengen, waren we onder de indruk van het hoge water en werd er genoten van de sneeuw! 

Taxx Life Blog Week 5

Maandag
Vandaag ben ik lekker vrij en ik pak mijn ritme op van afgelopen woensdag. In etappes ga ik verder met het schoonmaken van de bovenverdieping. Kasten uit soppen en van dat soort dingen, die ik denk ik in de negen jaar dat we hier wonen niet heb gedaan.

Ook schil ik alvast de aardappels en haar de boontjes voor vanavond. Ik ben echt een laatbloeier in alles en dus ook in huisvrouw zijn ;)

Sperziebonen en Aardappels

Dinsdag
Vandaag weer eens een dagje naar kantoor en manlief is thuis om de jongens te begeleiden. Vandaag krijgen we de bevestiging van onze nieuwe hypotheek! Jaren hebben we hier naar toe geleefd, meerdere malen geprobeerd om de hoge rente open te breken, maar de boete vonden we te hoog.

Nieuwe Hypotheek
Image by Alexander Stein from Pixabay

Dus onze rentevastperiode netjes uitgezeten en nu is het dan eindelijk zover. We zijn niet voor het eerste voorstel gegaan, maar kozen voor een nieuwe hypotheek met iets betere voorwaarden. Vanaf 1 april gaan we (als het goed is) een bruto bedrag betalen net zo hoog als we nu netto betalen. We zetten ook gelijk onze maandelijkse teruggave uit, zodat we bruto gaan betalen. 


We gaan er dus in de praktijk maandelijks niets op vooruit en dat doet toch een beetje pijn. Maar we hopen zo jaarlijks alsnog een leuk centje terug te krijgen van de belasting en dat bedrag dan gelijk door te kunnen sluizen naar de spaarrekening of te gebruiken voor de vakantie. 

Woensdag
De spirit van maandag en vorige week woensdag ben ik ff kwijt, het thuisonderwijs valt me weer zwaar. Probeer zoveel mogelijk dingen voor mezelf te doen, maar het botst weer lekker en dat werkt voor beide partijen niet heel motiverend.

Plakboek Kinderen

Als 's middags iedereen weer zijn eigen gang gaat komen mijn opruimwoede weer naar boven en ga ik nog even aan de slag in huis. Ik zoek een paar planken uit van de kast in de woonkamer en werk de plakboeken bij van de jongens. Nog meer mensen die plakboeken bij houden met kaarten, uitnodigingen en dergelijke? Of ben ik heel ouderwets?

Donderdag
Vandaag ook weer een standaard dag die niet heel anders is dan de rest. Maar 's avonds is het spannend; de oudste doet mee aan een online workshop van het voortgezet onderwijs waar hij heen gaat. Het is een lang programma, maar leuk om zo alvast kennis te maken.

TTO KWC Culemborg

Vrijdag
Vandaag weer met zijn allen thuis aan de bak en als het goed is, is het de laatste keer. Fingers Crossed! 's Middags doen we weer mee met een leuke online baksessie met de juf. Ontzettend leuk en leerzaam weer voor die kinderen. Om één uur beginnen we weer met afwegen en klaarzetten van alle ingrediënten.

Ingediënten Kinder Bueno Koeken

Daarna weer gezellig aan het mixen, kneden, hakken en bakken. Met als eind resultaat deze heerlijke Kinder Bueno Koeken. Jammie, dat wordt weer lekker smullen van het weekend!

Kinder Bueno Koeken Zelf Maken

Zaterdag
Iedereen is in rep en roer door de voorspelde weersverwachtingen. Niet alleen de kinderen, maar ook de volwassenen. Ik maak er gretig gebruik van en verkoop heel veel winter gerelateerde spullen via Marktplaats en Facebook. Dat ruimt lekker op! 

De jongste gaat gezellig mee op pad met de buurtjes om bij de hoge waterstand te gaan kijken. Ook al zo een bijzonder fenomeen. En kijk even hoe hoog het staat? In de verte zie je een vrachtschip dat vaart in de oorspronkelijke rivier.

Hoog Water Waalkade Tiel 2021

's Middags ga ik nog even aan de slag met wat familieleden van mijn Urban Jungle en maak ik met de oudste een flink #ommetje. Niet alleen voor de punten, maar ook om wat af te geven. 

Zondag
Ja hoor, datgene waar iedereen op hoopte is gebeurd. We worden wakker in een witte wereld. De oudste is zo enthousiast dat hij om negen uur al vertrekt naar de speeltuin om van de heuvel af te sleeën. Alleen wordt die heuvel wel een beetje te makkelijk voor de heren ;)

Sleeën Bomedikke

Dus na de lunch maken we met het hele gezin een wandeling door de sneeuw of kan ik beter zeggen sneeuwstorm, Het blijft irritant die sneeuw in je gezicht. Maar onze trotsering wordt beloond, want bij de dijk kun je pas echt goed en hard sleeën!

Dijk Sleeën Culemborg

Daarna lekker opwarmen thuis met warme chocolademelk en saucijzenbroodjes. Om de rest van de dag lekker niets meer te doen en ons voor te bereiden op een nieuwe week. Waarin we (hopelijk) weer lekker naar school gaan.

Vergeet niet dat het zondag Valentijnsdag is, de leukste cadeaus voor je geliefde(n) vind je hier! Bedankt voor het meelezen en tot volgende week!

You May Also Like

4 Comments

  1. Hmmm, die Kinder Bueno Koeken zien er lekker uit. Het water loopt me nu al haast uit de mond en bedankt voor je toffe weeroverzicht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je dinsdagpost link naar je blog geeft een foutmelding. Gaaf jullie nieuwe bedrag hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er allemaal leuk uit! wat een winterpret hebben ze gehad he.. heerlijk..

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: