Week 6; Weer Naar School, Beste Tweedehands Vondst Ooit, Doorzetter, Valentijnsdag en heel veel Sneeuw- en IJspret!

by - februari 17, 2021

Leuk dat je weer mee leest met een nieuw weekoverzicht; deze week gingen de jongens weer naar school, vonden we de beste tweedehands vondst ooit en genoten we natuurlijk van het fantastische winterweer.


Maandag
Vandaag is het zover, de jongens mogen weer naar school. Ik hoor veel berichten om ons heen, dat scholen alsnog gesloten blijven in verband met het weer. Maar bij ons is het dan toch echt de dag; ze gaan weer naar school.

Josefschool Culemborg

Kan ik eindelijk gewoon echt weer eens thuiswerken zonder de hele tijd afgeleid te worden of mijn laptop af te moeten staan. Nee hoor, ik zou ze nog bijna gaan missen. Maar wel lekker om weer even 'alleen' te zijn.

Thuiswerken DHL Gouden Rietje

De jongens komen super enthousiast uit school en dat doet een mens goed. De oudste is gelijk weer vertrokken met de slee. Samen met een paar klasgenoten zoekt hij de dijk op om te sleeën. 

Dinsdag
Jongens weer lekker naar school en ik werk lekker nog een dagje thuis. Manlief is thuis omdat hij vannacht gewerkt heeft. Hij haalt één van onze beste tweedehands vondsten op die we ooit hebben gevonden.


We waren al een tijdje op zoek naar een 'Game'-stoel, zoals de jongens hem noemen. Maar we grepen vaak mis of ze zijn vrij prijzig. Nu we even gestopt waren met zoeken, kwam deze zomaar in eens spontaan voorbij! Kind en moeder super blij met deze aanwinst!

Gamestoel Marktplaats

Woensdag
Wat nu zo fijn is aan dat de jongens weer naar school zijn, is dat je weer gewoon eventjes lekker kan gaan sporten. Ik breng direct even deze leuke bestelling weg. Helaas zijn de gouden rietjes nu uitverkocht, maar zilveren exemplaren zijn nog wel beschikbaar. Deze zijn er trouwens ook met een gebogen bovenkant.

Gouden RVS Rietjes Zilveren Rietjes

's Middags ga ik eindelijk aan de slag met het vastleggen van de makeover van ons toilet. Inmiddels alweer twee maanden helemaal klaar en nog steeds heel blij met eindresultaat. Tijd dus om dit met jullie te delen. Mocht je het artikel gemist hebben, lees en bekijk het dan hier.

WC Make Over

Donderdag
Vandaag weer een gewone school- en werkdag. Voor de tweede keer deze week eet ik deze heerlijke Poké Bowl van Hello Fresh. Altijd te lui om het zelf te maken en te kopen, maar zo lekker! 

Pokebowl Hello Fresh

Vrijdag
Vandaag heb ik een drukke dag voor de boeg, ondanks dat het mijn vrije dag is. Eerst naar de fysio en dan door naar de tandarts. Als de jongens uit school zijn nog een ritje tandarts en dan hebben we lekker weekend. 

Uiteraard gaan we even bij het ijs kijken. De gracht is nu betrouwbaar genoeg, dus we gaan eens even poolshoogte nemen.

Studentengracht Culemborg IJspret

De oudste vind het geweldig en we gaan snel mijn oude schaatsen van zolder halen.Ik vind het zelf ook heel spannend om weer op de schaatsen te staan. Het kan wel tien jaar geleden zijn, maar als je dan weer eenmaal op die schaatsen staat, gaat het bijna vanzelf. 

Schaatsen op de Studengracht Culemborg

Zaterdag
Ook vandaag staat weer in het teken van het ijs. Ik vertrek al vroeg richting de gracht en met het ochtendzonnetje er bij is het echt een paradijs! 

Schaatsen Studentengracht Culemborg

We gaan meerdere keren en vermaken ons goed op het ijs. Het schaatsen gaat de oudste ook steeds beter af, wat een overwinning voor hem zeg en wat een doorzetter.

Schaatsen Studentengracht Culemborg

Na het schaatsen nog even gezellig visite over de vloer en zo sluiten we een hele mooi dag af waarvan we ontzettend veel energie hebben gekregen. Wat een heerlijke dag!

Zondag
Vandaag word ik verrast met een heerlijke Valentijnsverrassing door de jongens. Ik had dit echt niet zien aankomen dat ze dit geregeld hadden. Zo ontzettend leuk en lekker!

Valentijnsbox Beachclub de Meent

Natuurlijk gaan we nog even voor de laatste keer het ijs op. Er zijn een hoop bekenden en de jongens vinden het geweldig. Met of zonder schaatsen, iedereen vermaakt zich. Als het voor iedereen genoeg is geweest doe ik nog even mijn laatste ereronde op de Paardengracht. Wat een heerlijkheid en eigenlijk best jammer dat het voorbij is.

IJspret Studentengracht Culemborg

Na een heerlijke zondag sluiten manlief en ik de dag af met heerlijke sushi. Het is alweer even geleden dat we het op hebben, maar hoe lekker! 

Sushi Yue Lang Culemborg

We sluiten dan ook een fantastische week af met eigenlijk alleen maar sneeuw- en ijspret Wat een fijne afwisseling zo in deze Corona-tijden. Bedankt voor het meelezen en tot volgende week!

You May Also Like

3 Comments

 1. leuk om iedere keer te lezen hoe het er iedere week van dag tot dag bij jullie aan toegaat, het roept zeker herinneringen op aan vroeger, toen onze kinderen ook zo jong waren als die van jullie, worden binnenkort opa en oma en dat is ook wel een belevenis. Laat me even weten of jouw "pagina" ook bij ons kan werken dat luisteraars op de voorkant van een boek klikken en dan gelijk het item horen wat in onze podcast staat. fijne donderdag en ik hoor wel van je, veel liefs,evert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zo leuk dat jullie opa en oma worden. Ik zal contact met je opnemen over die boeken en pagina.

   Verwijderen
 2. Bedankt voor het mooie weekoverzicht! Het was inderdaad leuk met al die sneeuw.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: