Doelen en Duurzaam Januari 2021

by - februari 07, 2021

Tijd voor de Doelen en Duurzaam van januari. We gaan op dezelfde voet verder als in 2020, alleen zal ik, op het gebied van onze financiën, iets meer in detail treden. Deze maand had ik een goede start wat betreft mijn webshop, kelderde ons spaargeld en steeg ons gasverbruik. Andersom was beter geweest ;)

doelen en duurzaam januari 2021 Beleggen Sparen

Persoonlijk

Fysieke Gezondheid; door de lockdown en het thuisonderwijs verloopt het sporten niet helemaal zoals ik zou willen. Af en toe sportte ik met een vriendin en ik liep begin januari nog hard, maar ook dat verslonsde een beetje. Wat betreft het eten; ik deed weer twee weken mee met het Body Boost programma, maar ik merkte dat ik daar wel wat makkelijker in stond dan de vorige keer. Niet heel tevreden over de maand januari wat betreft het sporten en gezond eten.

Mentale Gezondheid; op zich zat ik er in januari best lekker in. In 2021 ben ik begonnen om eindelijk iets aan mijn lichamelijke kwalen te gaan doen en dat geeft mentaal ook rust. Verder zat ik de laatste week van januari goed in mijn energie, hopelijk kan ik dit vasthouden.

Werk; wat betreft mijn functie zijn we weer in wat rustiger vaarwater terecht gekomen en dat vind ik helemaal niet erg. November en december waren best hectisch en gelukkig is dat nu weer wat minder. 

Minimaliseren; niet heel erg bewust mee bezig geweest al verdwijnt er iedere keer nog wel wat van zolder. Ook beneden probeer ik meer ruimte te creëren door minder spullen.

 

Taxx Lifestyle/Blog

Bestellingen; het jaar startte goed en ik kreeg maar liefst negen bestellingen in mijn webshop. Mede dankzij de nieuwe duurzame artikelen. Fijn dat ze in de smaak vallen.

Unieke Bezoekersdeze maand bezochten 2190 unieke bezoekers mijn blog. Dat is iets meer dan in december, zelfs nadat ik in januari twee keer op zondag geen nieuw artikel plaatste. Dik tevreden dus.

Totale Omzetnegen bestellingen dus in mijn webshop en ik kreeg deze maand voor het eerst een uitbetaling van affiliate marketing van Bol.com. Ik heb hier bijna twee jaar over gedaan om bij elkaar te sprokkelen, maar zeker een mijlpaal!

Financieel

Sparen; ik heb mijn spaargrafiek dit jaar aangepast en wil iets meer details met jullie delen. Ik hoop dat jullie onderstaande grafiek begrijpen. De hele staaf is ons totale spaarsaldo en de gekleurde vakjes zijn de verdelingen over de verschillende spaarpotjes. Ik heb bewust december 2020 nog even meegenomen om te laten zien wat er dan met zo een grafiek gebeurd. 

In januari betaalden we namelijk onze zorgverzekering voor het hele jaar. Je ziet dus dat het paarse vakje flink kleiner is geworden, waardoor ook ons totale saldo naar beneden gaat. We spaarden wel gewoon onze vaste maandbedragen, die automatisch verdeeld worden over onze spaarpotjes, waardoor je sommige vlakjes iets ziet groeien.

Spaarsaldo Grafiek Januari 2021

Beleggingen: dit jaar wil ik jullie graag meenemen in onze beleggings avontuur. Niet dat dit heel spannend is, maar wel interessant en soms zelfs een beetje lastig. In maart 2020 (tijdens de crash) besloten we in eigen beheer een paar aandelen te kopen. In de loop van het jaar kochten we daar nog het één en ander bij. 

We zijn totaal geen experts op dit gebied en het enige wat ik kan zeggen is; doe het met geld dat je kan missen en doe het voor de lange termijn. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik dat lastig vind. We hebben nu al een lekker centje verdiend in onze portefeuille en weet nu niet wat verstandig is. Ik ben dan altijd weer bang dat er weer een crash komt en alles weer weg is......wordt vervolgd.

Beleggingen 2021

Boodschappenbudget; we gaven deze maand € 476,12 uit aan boodschappen en dat is mooi binnen budget. Zeer tevreden dus over de eerste maand van het jaar.

Tweedehandsverkoop; deze maand verdienden we € 13,50 aan tweedehands verkopen. Begin van de maand begon ik weer enthousiast met het plaatsen van items op Marktplaats en Facebook. Ik moet toegeven dat het daarna weer een beetje af zwakte. 

Euroclix; deze maand verzamelden we 776 clix en staan in totaal op 11.965 euroclix. Als we in dit tempo door gaan, zal het er om spannen of er dit jaar nog een uitbetaling komt van € 325. We zullen zien.

Energieverbruik

Gelukkig verbruikten we minder stroom dan in december, ik verwijt het nog steeds aan alle kerstlampjes. Gelukkig leverden de zonnepanelen ook weer iets meer op en zitten we nu weer in een stijgende lijn. Laat die zomer maar komen ;)

Qua gasverbuik gingen we wel 4 M3 omhoog en vergeleken met januari 2020 zelfs 10 M3 omhoog. Dit verwijt ik dan weer aan het feit dat er altijd iemand thuis is door de lockdown. De verwarming staat altijd aan, ook al probeer ik dit wel een beetje te beperken overdag met een lagere (19c) temperatuur.

Energieverbruik januari 2021 Zonnepanelen

En dit was hem dan de eerste Doelen en Duurzaam voor het jaar 2021. Een prima eerste maand dacht ik zo en ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te lezen. Bedankt voor het lezen in ieder geval en tot de volgende Doelen en Duurzaam

You May Also Like

1 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: