Week 7; PienterCorona, Vijf Sterren, Inschrijving Voortgezet Onderwijs, Mijlpaal en Eindelijk Gestuukt!

by - februari 24, 2021

Leuk dat je weer meeleest met een nieuw weekoverzicht; na de ijspret van vorige week een stukje saaier. Maar ik heb jullie genoeg te vertellen; zo behaalden we als gezin een flinke mijlpaal en werd er na bijna twee maanden eindelijk gestuukt en weer geklust!

Week 7 Taxx Life Blog Stuc

Maandag
Mijn vrije dag en de jongens lekker naar school. Wat een vrijheid zeg, huishouden, blogje bijwerken, boodschapjes doen, schaatsen wegbrengen om te laten slijpen en er lag van het weekend weer een nieuwe ronde Pienter Corona in de bus. 

Pienter Corona

Ik hoop dat ze ook deze ronde weer de uitslag delen, want ik ben nu toch wel benieuwd na de afgelopen periode.  Manlief zat natuurlijk iedere dag op de Corona-afdeling rond de Kerst. Ik ben benieuwd of hier dan toch iets van in ons huis is geweest en misschien ook wel in mij. 


's Middags hebben we beide rapportgesprekken van de jongens, voor het eerst online. Met zijn drietjes zitten we klaar om online te gaan. Beide jongens hadden een heel goed rapport en de oudste krijg ook gelijk zijn definitieve advies voor het voortgezet onderwijs. Trots op allebei de jongens, want wat doen ze het goed!

Online Rapportgesprekken

Dinsdag
Vandaag weer aan de arbeid en naar school. Ik ga weer eens een dagje naar kantoor, waar we verwend door het uitzendbureau dat bij ons faciliteert. Nog een beetje in de sfeer van Valentijnsdag, uiteraard gaan deze suikerbommen naar de jongens. 

Valentijnlollies Olympia Uitzendbureau

Woensdag
Vandaag starten we weer met een sportuurtje in de tuin bij een vriendin, paar pittige oefeningen, maar zo fijn! Bij thuiskomst maak ik een lekker ontbijtje voor mezelf. Ik had heerlijk ontbijtjes van de buuf gekregen, waar ik serieus iedere keer weer wat geniet. Vandaag wat extra proteïne poeder er door heen om mijn spieren een beetje op te peppen na de training. 

My Muesli Ontbijt

Tijdens de lunch neem ik sinds lange tijd weer even een kijkje op mijn Animal Crossing Eiland. Sinds de jongens thuis zijn ben ik daar niet meer aan toe gekomen en nu neem ik het er even van. Na wat achterstallig onderhoud blijken we gewoon een vijf-sterren- eiland te hebben hoe gaaf! 

5 sterren eiland Animal Crossing

Je zou denken; dan is het spel uitgespeeld! Eigenlijk is dit wel het hoog haalbare, maar nee; ik krijg hier energie van en allemaal nieuwe ideeën voor ons eilandje! 

Donderdag
Vandaag lekker een dagje thuiswerken en de jongens naar school. Lekker zo de ochtend hard werken en dan vanmiddag als de jongens thuis zijn, alleen nog even de standaard dagelijkse dingetjes.

Vandaag komen ook eindelijk de stukadoors. Het was een lange weg en besloten we na weken afwachten, het maandag anders aan te pakken. En dat levert resultaat, vandaag wordt eindelijk onze mooie wand op zolder gestuukt!

Stucwerk voor en na Pezo Afbouw

Zo blij dat het eindelijk gedaan is, wat een verschil zeg! Nu lekker drogen en hopelijk van het weekend verder met klussen!

Vrijdag
Voor ik aan het werk ga, ga ik nog even genieten van ons mooie wand bij daglicht. Oh wat een feest jongens, hier word ik zo blij van.

Stucen Pezo Afbouw Gipsenwand

's Avonds schrijven we de oudste in voor het voortgezet onderwijs. Wat een mijlpaal en ik moet denken aan het moment dat ik tegen vriendinnen in de kroeg vertelden dat ik zwanger was. Inmiddels twaalf en half jaar geleden en nu schrijf ik mijn kind in voor de school waar ik zelf dertig jaar geleden ook op zat. Kan wel janken.

Zaterdag
Mevrouw ongeduld kan niet wachten om op zolder aan de slag te gaan, we hebben goed gestookt en goed geventileerd de afgelopen paar dagen. Toch probeer ik mijn geduld tot vanmiddag te bewaren, kan alles nog even goed ventileren met dit prachtige weer.

Over prachtig weer gesproken; het eerste wasje buiten aan de lijn van dit seizoen is een feit! Verder nog even rommelen in het huishouden en een ritje naar de AVRI. 

Was Buiten drogen

Na de lunch wordt het dan toch echt tijd om aan de slag te gaan. Ik zet beide kanten in de voorstrijk en aan het eind van de middag zet ik, samen met de eigenaar van de nieuwe kamer, de wand op de voorzolder in de latex. Dan kunnen we morgen schoon maken en de spullen omzetten.

Stucwerk Sauzen

Zondag
Weer een druk klusdagje vandaag en niet zonder resultaat. Het schoonmaken van de voorzolder en het omzetten van de spullen gaat sneller dan verwacht. Het lukt zelfs om voor de lunch alle electra af te monteren. 

Kan ik mooi 's middags beginnen met sauzen van de wanden in de nieuwe kamer, terwijl dat eigenlijk pas voor morgen op de planning stond. Winwin!

Sauzen Stucwerk

Het verloopt dus allemaal een stuk sneller, morgen alleen nog de schuine hoge kap sauzen en dan is het klaar. We moeten nu echt spullen gaan bestellen, ander is straks de kamer af en hebben we geen inrichting :) 

Dat was het voor deze week, waarin er eindelijk schot kwam in de zolder en er dus volgende week lekker geklust zal gaan worden. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

4 Comments

 1. Ziet er goed uit allemaal! Lekker als het zo opschiet he.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ongelofelijk wat er weer allemaal is gebeurd op een week tijd. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker, al denk ik altijd iedere week; deze week is er te weinig gebeurd :)

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: