Hoe ik geld verdien met mijn blog!

by - februari 28, 2021

Geld verdienen met een blog. Het klinkt simpel, maar in de praktijk werkt het toch anders. En zal je heel hard je best moeten doen om wat euro’s te verdienen. In dit artikel vertel ik jullie hoe ik geld verdien met mijn blog.

Geld verdienen met een blog
Foto door cottonbro via Pexels
  
Er schijnt een mythe te zijn dat als je een blog begint, dat je daar dan veel geld mee kan verdienen. Helaas werkt het in de praktijk niet zo. Wat bijna 20 jaar geleden op een zolderkamertje begon als hobby, behoort nu tot mijn dagelijkse taken. Maar echt geld verdienen, dat valt een beetje tegen. Hier en daar kun je wel wat euro’s bij elkaar sprokkelen en hieronder vertel ik jullie hoe ik dat doe.
 

Google Adsense

Google Adsense is een advertentieprogramma van Google die je zelf kunt instellen. Je geeft toestemming aan Google om advertenties te plaatsen op jouw blog. Als mensen dan klikken op de advertentie of deze wordt een paar duizend keer bekeken, dan krijg je daar een paar cent voor. 


Bij een bepaald bedrag betaald Google dan automatisch uit. Om jullie een beetje een idee te geven; op een woensdag als ik een weekoverzicht plaats, verdien ik gemiddeld zo een vijf cent aan deze advertenties. Met een beetje geluk is het wel eens 30 cent, maar soms ook maar één cent. Het is maar net hoe het loopt. Maar op dit moment wel één van mijn belangrijkste inkomstenbronnen.
 

Affiliate Marketing

En andere manier om zelf geld te verdienen met je blog is Affiliate Marketing. In mijn eigen woorden is dit geld verdienen door dat lezers van mijn blog op een link klikken waardoor ze bij een winkel of bedrijf komen. Als mijn lezers daar wat kopen krijg ik een klein percentage commissie over het aankoopbedrag. 

Ik ben al heel lang aangesloten bij Link Pizza (een bekende affiliate marketing site), maar helaas nog nooit een cent mee verdiend. Ik moet me daar echt wat beter in verdiepen. Het enige wat nu een beetje begint te lopen is affiliate marketing van Bol.com, daar heb ik het afgelopen jaar enkele tientjes mee verdient. Niet veel, maar blij dat dit een beetje begint te lopen.

Geld Verdienen met mijn blog
 

Betaalde artikelen

Heel af en toe word ik benaderd om een betaald artikel te schrijven. Niet heel vaak, ik denk in de afgelopen drie jaar zo een zeven keer. Vaak word je random benaderd door iemand per mail, maar ik zit ook aangesloten bij een community. Helaas krijg ik daar vaak aanvragen over geld lenen. En omdat ik daar zelf geen fan van ben, sla ik deze aanbiedingen meestal af. 

Bij zo een betaald artikel verdien je, in vergelijking met de vorige twee manieren, wel in één keer een 'groter' bedrag. Maar dit komt dus niet heel vaak voor en het moet wel bij mij en vooral bij jullie (als lezers) passen.

Barter Deal

Bij een barter deal krijg je een product van een bedrijf waar je dan een artikel overschrijft. Mijn allereerste samenwerking bestond uit een barter deal. Kleine bloggers, zoals ik, krijgen het artikel dan als beloning. Grote bloggers krijgen vaak het product en krijgen daarnaast ook nog betaald. Dan is het eigenlijk geen barter deal meer, maar een betaalde samenwerking.

Webshop Koppelen

Een webshop koppelen aan je blog is een goed idee. Je kunt artikelen verkopen die bij jou passen en bij jouw publiek. Bij mij loopt dat een beetje door elkaar, ik had al een blog, toen startte ik een webshop en later gaf ik weer prioriteit aan het bloggen.

Een webshop klinkt leuk maar het blijft lastig om het grote publiek te bereiken en dan ook nog eens orders binnen te halen. 

Webshop Taxx Lifestyle

Natuurlijk zijn er nog vele andere manieren zoals; E-books schrijven, webinars organiseren of cursussen aanbieden. Dat moet je wel liggen en kost veel tijd. Ik hou het dus bij de vijf bovenstaande manieren. 

Het blijft hobbymatig, maar een centje er aan verdienen is mooi meegenomen. Het moet geen 'moeten' worden, want dat is hetgeen waar ik vaak tegenaan loop. Dus we blijven lekker door gaan zolang het leuk blijft!

You May Also Like

5 Comments

 1. Ik vind het tof hoe jij vaak deals hebt met andere bedrijven, en hoe je het weet aan te passen bij jouw blog en stijl. Dat doe je echt goed. Verstandig dat je daarin dan ook keuzes durft te maken zodat het blijft passen. Well done!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel zeg! Dit vind ik echt een heel groot compliment. Zo zie ik het zelf helemaal niet en voel altijd nog een kneus tussen alle andere bloggers ;)

   Verwijderen
 2. Ik sluit mij helemaal aan bij het vorige compliment. Het ziet er heel geintegreerd en netjes uit. Leuk onderwerp trouwens!
  En, ik ben zeker een ergere kneus want na een paar maanden weet ik nog steeds niet waar ik nu precies de html link voor de google advertenties moet plakken. Al verschillende pogingen gedaan maar zonder resultaat. Ik vraag mij ook af of ik er nog energie in moet steken want als het toch niet veel opbrengt, is dat zonde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je lieve worden. Ik heb even naar je website gekeken en zie dat je ook blogspot hebt, dan kun je gewoon een HTML script plaatsen voor google adsense. Ik neem contact met je op.

   Verwijderen
 3. Wow, is echt wel cool dat je er geld mee verdient en dat je een blog combineert met een webshop.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: