Kamer Swap

by - december 17, 2021

In ons gezin gaat alles op zijn eigen tempo, met andere woorden; we zijn een stelletje laadbloeiers bij elkaar en kunnen niet zo goed tegen verandering. Van wie zouden ze dat nou hebben!? Na een jaar was onze jongste er eindelijk aan toe om van kamer te wisselen, dus gingen we weer lekker aan de klus....

Kleine Tienerkamer

Vorig jaar rond deze tijd verbouwde we tijdens de winter-lockdown onze opslagzolder naar een ruime tienerkamer. Het was een flinke klus, maar het eindresultaat mocht er dan ook zeker zijn. De oudste had de eer om deze mooie kamer te betrekken, zodat de jongste kon doorschuiven naar de oude kamer van de oudste.

Alleen was onze kleine man daar nog niet helemaal aan toe en kon hij nog geen afscheid nemen van zijn kleine oude kamer. Helemaal prima natuurlijk, dus richtten we de oude kamer van de oudste in als tijdelijk kantoor. Gewoon alles neer gezet, niet geschilderd en rustig afwachten tot de jongste vanzelf zou aangegeven dat hij er klaar voor was. 

Eind november was het eindelijk zover, hij wilde toch wel wat vaker gamen op zijn eigen kamer en werd het tijd voor een eigen bureautje. Door zijn mooie LEGO-verzameling was daar op zijn huidige kamer niet echt plek voor. Langzaam aan konden we hem overtuigen dat het toch wel tijd werd om te verhuizen naar de oude kamer van zijn grote broer.

Stucwerk repareren

Eindelijk konden we aan de slag; ieder avond werkte we een uurtje om de kamer leeg en strak te krijgen. Fijn zo een nieuwbouwhuis dat we tien jaar geleden van boven tot beneden lieten stucen, maar in de loop der jaren zaten er toch wel flink wat beschadigingen in die strak gestucte muren. 

Op woensdagmiddag zochten we samen een kleurtje uit bij de bouwmarkt en begon ik gelijk met het schilderen van de wanden. En eigenlijk was de klus dus zo geklaard; de gordijnen werden gewassen en ik gaf de kamer een driedubbele schoonmaakbeurt zodat we het aansluitende weekend alles over konden huizen.

Lege Schone Tienerkamer

En zo geschiedde; er werd nog een paar keer met de meubels geschoven, maar uiteindelijk kwamen we op deze indeling terecht en ik denk dat dit de perfecte indeling is voor ons allemaal. Dus voor kind en moeder, die alles moet bijhouden en schoonmaken ;) Alle meubels en spullen in zijn kamer hadden we al, maar ik denk dat we een mooie, frisse en schone kamer hebben kunnen creëeren. Oordeel zelf.......

Kleine Tienerkamer

Kleine Tienerkamer

Kleine Tienerkamer

Details Kinderkamer Tienerkamer

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: