Van Opslagzolder naar Tienerkamer! Deel 1

by - juni 19, 2021

Afgelopen maanden toverden wij onze opslag-, speel-, werk- en strijkzolder om tot een slaapkamer. Het was een lang proces, maar uiteindelijk is het een mooie, ruime tienerkamer geworden. Waar wij, maar vooral onze oudste zoon, erg blij mee zijn. In dit artikel neem ik jullie mee in de verbouwing.


Van Opslagzolder naar Tienerkamer!

Voor dat we überhaupt konden gaan verbouwen moest er heel veel worden uitgezocht en opgeruimd. Soms schaam ik mij zelfs een beetje voor wat er allemaal op die zolder staat en stond. Waarom moet een mens zoveel spullen hebben waar die toch nooit naar om kijkt? 


Maar uiteindelijk wisten we beetje bij beetje ruimte te creëren om te starten met het bouwen van een wand. Deze wand zal de zolder in tweeën delen, waardoor er een kamer en een voorzolder (ruime overloop) ontstaat.

We hadden een klein gelukje want we vonden een gratis partij met aluminium profielen om het skelet van de wand te bouwen op Marktplaats. Die lagen dus al een tijdje op zolder te wachten op ons, tot dat onze minister president halverwege december de harde lockdown aankondigde en ons wakker schudde.

Lockdown Gamma

Als we de komende feestdagen iets willen gaan doen op die zolder, dan moeten we nu naar de bouwmarkt rijden voor dat alles dicht is. Dus ja......wij waren die mensen die op de laatste dag in de rij stonden om gipsplaten en isolatiemateriaal te halen. De rest zouden we wel zien en laten we eerst maar eens beginnen.

We begonnen met het bouwen van het stalen frame, waar gelijk de deur in werd geplaatst. Deze bestelden wij inclusief kozijn via het internet. Op zich was dit wel een redelijk makkelijk klus; als je dit samen doet is het echt zo gebeurd. 

Frame voor zolderwand Profielen

Daarna kon het gipsen beginnen, bij de eerste twee gipsplaten kwamen we gelijk al niet uit met de deur. Meten blijft nou eenmaal een apart ding in ons leven. Uiteindelijk hebben we het kozijn nog zo een anderhalve centimeter verplaatst en schroefden wij de wand aan de kant van de voorzolder helemaal dicht.

Profielenwand gipsen

Toen één kant dicht was kon de electra en de isolatie erin. Dit deed manlief eigenlijk bijna allemaal zelf of samen met de jongens als ik aan het werk was. We lieten ook nog een stukje geschiedenis achter voor als er iemand over tientallen jaren de wand gaat slopen.

Isoleren

Wand Gipsen

Daarna gipsten manlief en ik de wand helemaal dicht en was er ineens een hele ruime kamer. Dat gipsen was eigenlijk ook een prima teamklusje. De één staat de meten en de ander tekent gelijk af op de gipsplaat. Echt dè tip voor als iemand dit ooit eens wil gaan doen.

Daarna lag het helaas even op zijn gat in verband met het vinden van een juiste stukadoor. Wij zijn niet van die mensen die willen werken op een deadline. Dus pas bellen als wij het werk klaar hebben. Uiteindelijk waren er nog wel wat euveltjes waar we helaas geen invloed op hadden, waardoor het nog langer duurde dan gehoopt.

Yoga with adriene

Op zich niet heel erg, want ik had in die periode gewoon mijn eigen yogastudio. Waar ik heerlijk kon ontspannen. Uiteindelijk na een lange weg toch de juiste persoon gevonden die ons echt goed heeft geholpen en we binnen een week aan twee kanten een gestucte wand hadden 

Stucen voor en na

Stucwerk

Dit moest even een paar dagen drogen en dan kon het schilderen beginnen. Dit hielden we vrij simpel; wit en grijs. De schuine kap was nog best een flinke klus kan ik jullie vertellen.

Stucwerk Schilderen

Dit schilderwerk deed ik als manlief aan het werk was. En manlief legde uiteindelijk de vloer op de dag dat ik weer aan het werk was en zo sloten we ons teamwork mooi af!

Gamma goedkoopste vloer

Het leukste aan deze verbouwing, ook al voelde het op dat moment niet zo, is dat we echt de tijd hebben genomen. Zo kwamen we eigenlijk bij iedere fase wel iets te kort; metalen profielen, isolatie, gipsplaten en zelf één vierkante meter ondervloer. We maakten er dan een sport van om eerst die missende onderdelen op Marktplaats te zoeken voor dat we gebruik maakten van de Click en Collect van de bouwmarkt.

En dat lukte vaker dan we hadden gedacht en vaak nog gratis ook of tegen een kleine vergoeding. Bij bijvoorbeeld mensen die net wel die ene vierkante meter ondervloer over hadden. Mijn droom is om ooit op die manier een (vakantie)huis op te knappen. Dus er wel in kunnen wonen, maar dan ruimte voor ruimte aanpakken en de spullen op deze manier verzamelen. Wie weet.....blijven dromen!

Één droom is in ieder geval uit gekomen en dat is een extra slaapkamer op zolder! En daar laat ik jullie volgende week het eindresultaat van zien inclusief alle meubels. Hopelijk tot dan!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: