Einde van mijn webshops!?

by - februari 26, 2022

Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje van de provider van mijn webshops dat de koek echt op was. Na jaren gebruik te hebben gemaakt van hun gratis pakket was het klaar en zouden mijn webshops binnen twee weken uit de lucht gaan. En dat bracht heel wat ter weeg....

Blog als webshop

Al jaren maak ik gebruik van gratis pakketten voor mijn webshops. Omdat ik niet heel veel bestellingen krijg en de meesten ook nog via DM's of Whats App krijg, is het aantal bestellingen via mijn webshops echt minimaal. Dus vond ik het al die jaren niet rendabel om daar geld in te steken.


De afgelopen jaren werd er al flink gesleuteld (niet in het voordeel van de gebruiker) aan dit gratis pakket door de provider, maar nu was de koek echt op. Ik moest overstappen naar een betaald pakket of mijn webshops opdoeken. En dat gaf toch meer stof tot nadenken dan ik had verwacht.

Voor niets komt de zon op!

In eerste instantie was het natuurlijk balen en ja, ik weet het: voor niets komt de zon op. Maar goed....wat is wijsheid? Even dacht ik dat dit misschien wel het moment was om er helemaal mee te stoppen; mensen die mij weten te vinden, vinden mij toch wel. 

Manlief opperde dat het best oké is om geld uit te geven aan een 'hobby'. Ergens heeft hij gelijk, maar het moet wel rendabel en leuk zijn. En om nou twee keer 25 euro per maand uit te geven aan iets dat je wekelijks moet onderhouden vind ik ook zonde en helemaal als er niets uitkomt.

Blog als Webshop

Omdat mijn verwerkingssnelheid soms een beetje op zich laat wachten en ik al mijn opgebouwde werk van de afgelopen jaren niet zomaar overboord wilde gooien, kreeg ik na een paar dagen daar eindelijk de lang verwachte ingeving. Ik ga dit gewoon in eigen beheer doen, net als mijn blog

Nieuwe Webshop Taxxlifestyle

Ik heb mijn webshops dus vervangen door een blog, maar met een template waarbij je in één opslag al mijn producten kunt zien. Je kunt dan op de producten klikken waardoor je naar de productdetails (eigenlijk het blogartikel) gaat. Geen automatisch bestel- en betaalsysteem, maar wel drie manieren om contact met mij op te nemen. Best geniaal al zeg ik het zelf, ik hoeft dit niet te onderhouden en ik krijg geen vervelende restricties van een provider. Nu moet ik zeggen dat dit ook niet 1,2,3 gedaan was, maar op een regenachtige zondag is het mij mooi gelukt en het eindresultaat mag er dan ook zeker zijn.

Dus ik zou zeggen neem snel een kijkje op Taxx Lifestyle of mijn duurzame webshop Taxx Eco Life en winkel je suf :) Mocht je ergens tegen aanlopen wat niet werkt of niet klopt laat het mij dan weten. 

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: