Doelen en Duurzaam Januari 2022

by - februari 12, 2022

Tijd voor de eerste Doelen en Duurzaam van 2022. We gingen er met frisse moed tegen aan en dat leverde mooie, maar ook minder mooie financiële resultaten op. Bleef ons energieverbruik hoog en bezochten jullie massaal mijn blog. Je leest het in deze nieuwe, iets aangepaste Doelen en Duurzaam. 

Doelen en Duurzaam januari 2022
Foto door Cup of Couple via Pexels

Persoonlijk

Fysieke Gezondheid; een weekje later dan gepland begon ik weer met sporten en deed ik voor de derde keer mee aan het Body Boost Programma. Na twee 1-op-1 sessies te hebben gehad met een coach, ga ik bij haar nog acht weken aan de slag in een kleine groep en daarna ga ik het zelf weer lekker oppakken. Januari was fysiek een goede maand en ben ik zelfs een paar kilo afgevallen.

Mentale Gezondheid; gaat goed. Thuis gaat het erg goed en ben ik helemaal opgeruimd, op het werk wil het nog wel eens anders zijn. Dat gaat met ups en downs.

Minimaliseren; in het artikel over mijn acht gewoonten voor 2022 schreef ik dat ik eigenlijk twee keer per week een pijnpunt wil aanpakken. Helaas schiet dat er nog wel bij in, maar soms lukt het mij ook om er wel een paar uur mee bezig te zijn. Maar mag wel wat meer aandacht aan besteedt worden.


Taxx Lifestyle/Blog

Unieke Bezoekersdeze maand bezochten 1796 unieke bezoekers mijn blog. Dat is ontzettend veel; ik plaatste in januari iedere zondag een nieuw artikel. Vooral Deze 8 gewoonten ga in aanscherpen in 2022! en het artikel over de nieuwe verdeling van onze spaarpotjes scoorden erg goed. Dank je wel daar voor. 

Omzeteen leuke bestelling in mijn webshop en een paar euro verdiend met Google-advertentie kosten. Meer dan gemiddeld, mede door de twee artikelen genoemd bij het vorige punt.

Financieel

Sparen; begin januari gingen wij aan de slag met onze spaarpotten, in dit artikel kun je de nieuwe indeling lezen. Ik heb de grafiek zo gemaakt dat je de (nieuwe) stand van begin 2022 kunt zien met de nieuwe verdeling en de stand van eind januari 2022. We spaarden net als vorig jaar een hoop extra deze maand. Dankzij een fijne teruggave van de energieleverancier en ik roomde mijn zakelijke rekening af.

Spaarsaldo 2022 Grafiek

Beleggingen: ons rendement daalde flink in de maand januari. Omdat dit een lang verhaal werd om uit te leggen, schreef ik hier afgelopen zondag dit artikel over. Het rendement op onze portefeuille ging van 83% naar 51% en ik hoop dat er geen verdere daling komt op de beurzen. Vanaf heden laat ik een grafiek zien vanaf het begin van ons beleggingsavontuur.

Renedement Beleggingen bij DEGIRO

Boodschappenbudget; we gaven € 514,68 uit aan boodschappen deze maand, dat is iets boven budget. Het mes snijdt hier aan twee kanten; ik deed mee aan het Body Boost programma waardoor je andere en extra boodschappen doet. Daar tegenover stond dat manlief twee weken in een hotel verbleef voor zijn werk. Dus dat konden wij een beetje tegen elkaar weg strepen qua kosten vermoed ik. 

Tweedehandsverkoop; deze maand leverden de tweedehands verkopen ons helemaal niets op. Ook weinig aandacht aan besteed eerlijk gezegd. Wel weer het één en ander op Marktplaats gezet.

Euroclix; deze maand verzamelden we 666 clix, niet een heel gezellig getal. We staan nu in totaal op 24.564 euroclix en sparen door tot 30.000 clix, waar een uitbetaling van € 487,50 tegen over staat. 

Energieverbruik

Gelukkig verbruikten wij een stuk minder stroom dan in de maand december, vermoedelijk doordat manlief twee weken in een hotel verbleef. Maar wat mij wel zorgen baart is dat we een stuk meer netto-verbruik hebben als ik dit vergelijk met januari 2021. Ergens zit er wel een pijnpuntje of misschien is dit wel het nieuwe normaal met twee (aankomende) pubers. We zullen zien wat dit jaar gaat brengen.

Energieverbruik Januari 2022 Opbrengst Zonnepanelen

Dat was hem dan; de eerste Doelen en Duurzaam van 2022, een heel nieuw jaar voor de boeg om bij te sturen op onze doelen én vooral te dromen en dankbaar te zijn voor alles wat we hebben en zijn. Ik wil jullie graag weer bedanken voor het mee lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: