Kringloopgeluk

by - juni 14, 2020

Kringloopwinkels, Rommelmarkten, Tweedehandswinkels, Marktplaats en zelfs het grof vuil struinde ik af naar mooie pareltjes. Om op te knappen en door te verkopen of voor ons eigen huis. De één noemt het duurzaamheid, de ander noemt het armoede en spreekt er schande van. Ik hou er van en vandaag deel ik mijn allermooiste tweedehands vondsten binnen ons interieur.

Kringloopgeluk

De afgelopen 25 jaar is er al heel wat naar binnen gesleept. Van oude Franse luiken, meubelstukken tot de kleinste accessoires. Ik verkocht het gelijk door, gaf er een persoonlijke touch aan en verkocht het door of het kreeg een plaatsje in ons eigen interieur. En als ik het dan zat was verkocht ik het ook weer door. Ik heb dan ook al heel wat pareltjes verkocht, soms zelf met spijt achteraf.

Lees ook: Nieuwe Bank!

Maar gelukkig bleven er ook wat mooie pareltjes over in ons interieur en vandaag deel ik de mooiste items die ik voor weinig of soms zelfs helemaal gratis op de kop wist te tikken.

Wasmand

Toen we hier pas kwamen wonen was ik op zoek naar een wasmand voor in de badkamer. Eentje die een beetje sfeer zou brengen in onze neutrale badkamer. Ik vond deze bij de kringloopwinkel in onze stad. Inmiddels heeft manlief er een tie-wrap opgezet omdat één schaniertje los was. Maar hij staat nog steeds mooi in onze badkamer en voort zijn functie goed uit.

Rieten Wasmand

Biedermeierkast

Deze mooie kast vond ik bij een oude handelaar bij ons in de stad. Die had een bomvolle loods, huis, schuur, met alleen maar oude meuk. En heel af en toe vond je er een pareltje, zoals deze mooie kast. Hij staat nu prachtig tegen de groene wand in ons interieur.

Biedermeierkast

Maar al eerder pronkte de kast in onze vorige huizen en fungeerde toen als T.V.-kast. Op de eerste foto zie je hem staan in onze prachtige jaren dertig woning en op de tweede foto in ons tijdelijke huurhuis voor we in ons huidige huis trokken.

Biedermeierkast

Zoutstenen Waxinelichthouder

Dit is een wat nieuwer kringloopgelukje in ons huis en vond ik voor twee euro bij de kringloopwinkel bij ons in de stad. Ik had ze al een paar keer voorbij zien komen in mooie interieur plaatjes op Instagram. En nu liep ik er zo tegen aan. Nieuwe exemplaren zijn ook niet zo heel duur, maar zo een vintage vondst maakt het extra leuk.

Zoutstenen Waxinelichthouder

Oude borden

Deze retro gebakset en fondueborden vond ik in een Facebookgroep: 'Gratis af te halen'. Ik kon mijn ogen niet geloven en dan ging het mij vooral om de gebaksbordjes en de taartschaal. De fondueborden nam ik voor lief, want die vinden de jongens zo leuk.  Dat heeft oma ook namelijk ;) 

Ik voelde me bijna en beetje opgelaten dat ik deze mooie spullen voor niets mocht meenemen. Omdat ik de persoon een beetje kende, ga ik haar een zak met wol, waar zij weer hele leuke dingen mee kan doen.

Retro gebakset Fondueborden

Maar kijk even hoe leuk de gebakset staat in onze keuken. Helemaal met het retro-blauwe vaasje dat ik ooit bij mijn moeder uit de schuur stal. Helemaal happy mee en de gebaksbordje hebben jullie waarschijnlijk al menig keer voorbij zien kom op Instagram.

Retro servies

Ben jij nou ook op zoek naar leuke vintage items voor in je interieur, neem dan eens een kijken in mijn webshop. Daar vind je naast slingers en armbandjes ook hele leuke tweedehands spulletjes voor kleine prijsjes. Of misschien heb jij zelf wel een leuk kringloopgelukje en wil je die met ons delen in de comments.

You May Also Like

5 Comments

 1. Ik kringloop ook heel wat af. Toen ik bij Den Haag woonde had ik meer winkels en heb toen ook vaak teveel gekocht omdat het zo weinig kostte.
  Nu maar een in de buurt, maar omdat dochter in Belgie woont komen we daar er ook in een paar en dat is ook leuk en anders.
  Ik kocht eens een mooie top met zwart-wit strepen en een rode rozen rand, voor 4.50 bleek een heel duur merk te zijn, na paar maal dragen verkocht voor 50 euro. En zo heb ik wel vaker merkkleding gekocht en door verkocht ook als het niet mijn maat was.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vooral die kast vind ik echt prachtig! Wij hebben ook bijna alleen maar tweedehands meubels.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw kei leuk dit! Ik ga ook wel eens kringlopen.. Hou ervan!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: