Financiële D&D Januari 2024

by - februari 09, 2024

Welkom bij de eerste Financiële Doelen en Duurzaam op mijn blog. Januari was een dure maand; het geld vloog er (gecontroleerd) uit. Gelukkig konden wij ook extra sparen, maar dat dekte niet de lading helaas.

Sparen, Financiën, Euroclix, Beleggen

Even een kleine intro; de Doelen en Duurzaam die maandelijks op mijn blog verscheen heb ik op gesplitst in drie nieuwe artikelen. Namelijk Persoonlijke D&D, Financiële D&D en Ecologische D&D. Dit is dus de eerste Financiële D&D.

Ik schrijf dit artikel niet om te laten zien hoe 'goed of slecht' wij het doen of van 'kijk eens wat wij kunnen'. Ik vind het nog steeds jammer dat er zo een taboe heerst op het praten over geld en dat terwijl er heel veel mensen moeite hebben om rond te komen. Ik hoop een inspiratie te kunnen voor degene die er wat aan heeft.

Sparen

Helaas ging er deze maand veel geld van de spaarrekening af; wij betaalden de aanbetaling voor onze zomervakantie en de jaarlijkse zorgpremie. Dit betalen wij altijd per jaar in plaats van per maand. We hebben hier een aparte spaarpot voor, waar wij maandelijks een bedrag in sparen. Je ziet in de grafiek dat paars (vakantiepotje) en mintgroen (zorgpotje) flink kleiner zijn geworden.

Gelukkig konden wij deze maand ook extra sparen. Ten eerste spaarden wij uiteraard ons vaste spaarbedrag; wil je weten wat ons vaste spaarbedrag inhoudt, lees dan dit artikel. Daarnaast konden zowel manlief als ik nog een extra bedrag opzij zetten en dat staat nu even geparkeerd in het 'vrije spaargeld'-potje. Omdat hierin ook de rente over 2023 is gestort staat daar nu een mooi bedrag in. Ik ga dit spaarpotje overboeken naar het spaarpotje 'Droomhuis' omdat wij van het voorjaar graag de bestrating van onze tuin en oprit willen vervangen. 

Sparen, Spaarsaldo januari 2024

Beleggingen

Tijdens de Corona-crisis en daardoor ook de crisis op de beurs zijn wij in maart 2020 begonnen met beleggen. Met schade en schande wijs geworden, maar inmiddels een mooi rendement opgebouwd. Helaas daalde het rendement op onze portefeuille in januari wel van 57% naar 51%.

Rendement DEGIRO Januari 2024

Boodschappenbudget

Deze maand gaven wij € 512,20 uit aan boodschappen, keurig zou je zeggen. Ik moet hier wel een flinke kanttekening bij plaatsen; wij draaiden er namelijk ook drie goed gevulde Kerstpakketten door heen en hadden qua frisdrank nog een hoop over van de feestmaand december.

Tweedehands verkoop

Deze maand verdienden wij € 30,= aan tweedehands verkopen. Wij verkochten twee dingen via Marktplaats

Euroclix/Enquetes

Wij verzamelden deze maand 814 euroclix en dit aantal valt mij reuze mee. In het verleden was het namelijk zo dat je 10% van de opbrengst van de leden kreeg, die zich via jou hebben aangemeld. Dit is afgeschaft en dit was voor mij toch wel een stabiel aantal. Daar en tegen krijg je nu wel meer clix voor andere activiteiten en vooral de online aankopen scoren daarbij goed . Dat is ook de reden dat wij deze maand als nog goed scoorden, de opbrengst van de december-cadeaus werden namelijk toegewezen. 

Euroclix Spaarprogramma januari 2024

We staan nu op 14.376 Euroclix en sparen door naar de 20.000, daar staat een bedrag tegen over van 325 euro. Naast de Euroclix die ik spaar, zijn er nog drie sites waarmee ik af en toe een extra zakcentje verdien door middel van het invullen enquêtes. Panelwizard, Ipsos Isay en YouGov, de volgende keer zal ik hier wat meer over vertellen.

Dit was de eerste Financiële D&D in de nieuwe format. Ik hoop dat de kortere formats wat fijner zijn voor jullie om te lezen. Ik wens jullie een fijne dag en bedankt voor het lezen.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: