Slaapkamer 2.0! #huisupdate21

by - februari 28, 2024

Toen afgelopen zomer het grove werk van de verbouwing achter de rug was, kon ik eindelijk wat dingen gaan fine-tunen. Als eerste was onze slaapkamer aan de beurt; wij kochten een nieuw bed en uiteraard bleef het daar niet bij.

Bed Lieke Leen Bakker

De slaapkamers waren prioriteit nummer één toen wij begonnen met verbouwen, ik vond het belangrijk dat iedereen zijn eigen veilige plek zou hebben tijdens het verbouwingsgeweld. Gelukkig lukte dat en deelde ik dit in één van de eerste verbouwingsartikelen.


Op zich waren wij zeer tevreden over onze slaapkamer, helemaal volgens plan. Maar eigenlijk wist ik al direct dat er een ander bed moest komen. Omdat wij op dat moment nog volop aan het verbouwen waren, was dit natuurlijk een van de laatste prioriteiten. Dus werd het op de lange baan geschoven.


Toen afgelopen zomer eindelijk de keuken werd geplaatst en daardoor de verbouwing redelijk was afgerond, kon ik een beetje gaan nadenken over dat nieuwe bed. En daar bleef het natuurlijk niet bij, ik neem jullie mee in onze nieuwe slaapkamer. 

Voordat het nieuwe bed kwam ging ik eerst aan de slag met onze kledingkast. Deze kast namen wij mee uit ons vorige huis en werd hier eigenlijk een soort inbouw kast. Alleen moest deze nog steeds afgewerkt worden, dus toen de rust een beetje was wedergekeerd plaatste manlief het laatste stuk gips waardoor het echt een inbouwkast werd. Deze schilderde ik mee in de kleur van de muur en het plafond. 


De zilverkleurige handvaten die al ruim twaalf jaar op de kast zaten werden vervangen door zwarte handvaten wat mooier matcht met het beslag op de deuren op de eerste verdieping.


Tijdens de zomervakantie kochten wij een ander bed en deze werd eind september geleverd. Wij kozen dit bed niet alleen omdat het mooi was, maar ook om meer ruimte te creëren. En dat is goed gelukt; door het nieuwe bed oogt het allemaal zoveel ruimtelijker. 

Bed Lieke Leen Bakker

Toen het bed uiteindelijk een tijdje stond koos ik voor creatieve nachtkastjes. Het zijn eigenijk geen echte nachtkastjes, maar een soort wandkastjes van de IKEA. Ik koos hiervoor om het ruimtelijke effect te behouden. 

IKEA EKET

Uiteindelijk vond ik de twee leeslampjes via een verkoophoek op Facebook. Maanden was ik op zoek naar de juiste lampjes, maar kon niet slagen. Ik vond ze te duur, ze waren te groot of het was het allemaal net niet. Dat ik ze tweedehands en ook nog eens heel dicht bij huis scoorde maakt het voor mij extra leuk, dit is toch waar ik meer naar wil streven.

Graag deel ik nog even een sfeercollage van onze 'nieuwe' slaapkamer, heel blij met het eindresultaat en het voelt echt als 'thuis'. Heerlijk om af en toe wat eerder naar bed te gaan om gewoon lekker te relaxen. 

Bed Lieke Leen Bakker

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: