The Struggle: Groeien of Tevreden zijn met.....

by - mei 25, 2024

'Haal alles uit het leven' wordt er vaak geroepen, maar hoe ga je hier mee om? The struggle tussen 'groeien' en 'tevreden zijn met' is groot. Misschien een discutabel onderwerp vandaag, maar ik ben erg benieuwd hoe jullie hier in staan.

Manifisteren, Wet van de aantrekkingskracht,

Oorlog, Covid, ziekten of  het overlijden van dierbaren zetten je met beide benen op de grond. Je bent dankbaar voor het feit dat je het goed hebt. Dit kun je zelfs door trekken naar minder belangrijke dingen zoals de gasprijzen, hoge huizenprijzen en duurdere boodschappen. Dan mag je blij zijn dat je gesetteld bent met jouw gezin en de ruimte hebt om dit te betalen. 


En zo is het ook; 99,9% in mij is dankbaar voor alles wat ik heb in mijn leven en dat is te veel om op te noemen. Zoveel zelfs dat ik mijzelf een zondagskind noem. Maar toch.....ik schreef er hier al eens eerder over. Die dankbaarheid wil ik omzetten in positiviteit en misschien wel een stapje verder met de 'Wet van de Aantrekkingskracht'. Niet voor niks schrijf ik sinds maart 2020 in mijn 'Covidboekje' waarin ik per keer drie stappen opschrijf.

Bij de eerste stap schrijf ik de belangrijke dingen op die op dat moment in ons leven spelen, bij de tweede stap waar ik dankbaar voor ben en bij de derde stap één of twee affirmaties. Dit zijn zinnen met een tekst wat ik graag zou willen zijn in de context dat het al zo is. Zoals bijvoorbeeld; 'We zijn een gelukkig en gezond gezin' of  'We bouwen aan een fijn en groen familiehuis'.

MAnifisteren, wet van de aantrekkingskracht

En bij die laatste stap zit bij mij de struggle; hoe ver ga je in die laatste categorie. Ik word geïnspireerd door mensen die hun 'droomleven' leven en hier als hulp 'de wet van de aantrekkingskracht' bij gebruiken. Mensen met een beetje gezond verstand weten dat het zo niet werkt, toch? 

Want waarom manifesteren zij dan niet dat dat er geen oorlog is of dat niemand kanker krijgt? Sommige mensen brengen het als of het een trucje is, maar dat is totale onzin. Al die mensen die een bericht sturen naar het universum en ontvangen wat ze willen, neem ze niet te serieus alsjeblieft.

Oke ik geef eerlijk toe dat ik denk dat ik mijn auto (kleur en model) heb gemanifesteerd en ook ons huis is geen toeval. Waar het misschien een beetje mee te maken heeft is dat je je focust op iets wat je graag zou willen en dat je dan meer mogelijkheden ziet waardoor je dit kan bereiken. 

Je leven ziet er een stuk leuker uit als je niet overal over zeurt en naar de dingen kijkt die wel kunnen in plaats van naar de dingen die niet kunnen. Maar dan nog steeds moet je er verdomd hard voor werken (in iedere zin van het woord) om het voor elkaar te krijgen.

Amen ;) Ik ben benieuwd hoe jullie hier in staan en/of jullie het leuk vinden om hier meer over te lezen. Laat het mij weten hieronder in de comments of op mijn socials.

You May Also Like

3 Comments

 1. Hoi Miranda,
  Ik denk dat je gelijk hebt met het feit dat als je iets graag wilt en wat redelijkerwijs haalbaar is( dus het gemakkelijk te zeggen”Ik wil miljonair worden”) ik denk dat als je iets voor ogen hebt daar naar toe kan werken…niet alles in één te willen.. kleine stapjes en denken in mogelijkheden 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zo zie ik dat ook idd, ook al is het soms lang en hard werken (letterlijk en figuurlijk). Super bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
 2. Ik streef ernaar om tevreden te zijn met wat er is. Altijd maar meer is niet goed voor mensen en nieuw voor de wereld.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: