Ecologische D&D April 2024

by - mei 18, 2024

Tijd voor een nieuwe Ecologische D&D; ondanks de koude week begin april viel het gemiddeld verbruik reuze mee en eindigden wij zelfs weer in de groene cijfers! Ook pakten wij de keuken opnieuw aan, lees en kijk mee….

Opbrengst Zonnepanelen, energie en gasverbruik

Even een kleine intro; de Doelen en Duurzaam die maandelijks op mijn blog verschenen heb ik op gesplitst in drie nieuwe artikelen. Namelijk Persoonlijke D&DFinanciële D&D en Ecologische D&D. De reden dat ik voor het woord 'ecologisch' heb gekozen is omdat dit in de context van wonen betekent dit dat wij proberen rekening te houden met het milieu. 


Energieverbruik

De maand april begon een stuk frisser dan de hele maand maart, er werd dus redelijk gestookt de eerste week. Achteraf gezien viel het mee en was april gemiddeld warmer dan maart en viel ons verbruik reuze mee. Wij verbruikten zelfs minder stroom dan dat de zonnepanelen opleverden, namelijk 64 kWh in de plus. We verbruikten 35 M3 gas. 

Dit was de laatste maand waarin wij konden vergelijken met het vorige jaar zonder onze duurzame maatregelen. In april 2023 werden namelijk de nieuwe kozijnen geplaatst en daarna de spouwmuurisolatie. Dus de komende maanden, en nu zal dat in de zomer niet zo spannend zijn, zitten we gewoon gelijk qua isolatie. 

Opbrengst zonnepanelen, energieverbruik

Voortgang Huis

Vorige maand vertelde ik over de schutting en in april pakten wij de keuken aan. Na een jaar moesten er nog best wat puntjes op de 'I' worden gezet. Er moest nog het een en ander gekit worden om het plafond mooi af te werken. Wij verfden de muren opnieuw en brachten een beschermende laag aan voor het opspattende vet en vuil. 

Keuken sauzen

Ook vervingen wij het wandplankje voor iets anders. Ik zal hier nog een apart blogartikel over maken, maar hier werd dus na een jaar alweer gesloopt.


Dit was al weer het laatste deel van mijn Doelen en Duurzaam van de maand april. Een prima maand waarbij wij weer wat in huis deden. Bedankt voor het lezen en tot de volgende maand met drie nieuwe D&D's.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: