Terugkijken op mijn visionboard!

by - november 29, 2020

Anderhalf jaar geleden maakte ik een visionboard en vertelde ik daar uitgebreid over op mijn blog. Vandaag is het tijd om te kijken op wat er van mijn 'visioenen' terecht is gekomen? Zijn er dromen uitgekomen, passen ze nog wel bij mij of denk ik nu misschien wel heel anders over bepaalde dingen? 

Visionboard maken

Mocht je geen idee hebben waar ik het over heb, lees dan eerst dit artikel. Daarin vertel ik over mijn visionboard, die ik begin 2019 maakte, en hoe je door visualiseren jouw dromen misschien wel dichterbij kunt brengen dan dat je ooit had gedacht. Hieronder neem ik de stappen van mijn visionboard nog eens met je door inclusief een recente update.

Visualisaties


Visionboard Visualisatie

Deel 1
Dit is de kern; balans in mijn leven, dankbaarheid en mijn gezin. Dat zijn de belangrijkste elementen en daar ligt de focus op. Helaas vind ik mezelf nog steeds geen 'patient mom'. Het is me wel gelukt om bepaalde dingen beter te relativeren en los te laten. 

De tijd waarin we nu leven en de vloedgolf met negatief en vooral nep nieuws die ons iedere dag bereikt, geeft me soms een kort lontje. Er is wel meer balans in mijn leven door afscheid te nemen van dingen die niet voor mijn werken, maar ik ben er nog lang niet.

Lees ook: Visionboard

Visionboard Groei Bedrijven

Deel 2
Mijn twee andere 'kindjes'; Taxx Lifestyle en Taxx Life Blog, daar wil ik de focus op leggen en hoop dat ze beiden zullen groeien en mij een hoop mooie dingen mogen brengen in de nabije toekomst. Groei is er zeker geweest in die anderhalf jaar. In mei 2019 zat ik op 1400 unieke bezoeker per maand op mijn blog, nu is dat gemiddeld 2500. 

Ik kan me ook herinneren dat ik in mei 2019 heel graag 500 volgers wilde op Instagram, dat was echt mijn doel. Inmiddels zit ik op 922 volgers en jullie begrijpen wel dat ik mijn wens naar 1000 heb bijgesteld. Helaas gaat dit niet van harte, de ene week vijf volgers erbij en de andere week weer tien volgers kwijt. Financieel groei ik gestaag met mijn webshop en ook mijn blog begint een klein centje op te leveren. 

Visionboard Gezondheid en Financien

Deel 3
Gezondheid en sportiviteitIk ben van overtuigd dat gezond eten je beter in je vel laat zitten en meer energie geeft. Verder zou ik toch wel wat vaker 10 kilometer aan een stuk willen lopen. Ja wat moet ik daar nu over zeggen, iedere maand vertel ik in mijn Doelen en Duurzaam met het schaamrood op mijn kaken wat voor mislukkeling ik ben op dit gebied. En het gekke is; ik blijf er in geloven. Behalve in het hardlopen, dat begint echt wel dood te bloeden. Die 10k kost me echt te veel energie, zowel fysiek als mentaal. Ik word veel gelukkiger van een klein rondje van drie kilometer op een wat sneller tempo. 

Conclusie is wel dat ik dit nog steeds heel graag een vitaal en sportief persoon wil zijn die lekker in haar vel zit. Ik hoef niet perse heel slank te zijn of 65 kilo te wegen, maar me gewoon goed voelen. In de praktijk is dit de grootste struggle in mijn leven.

Deel 4
Financiën; Evenwicht in de financiën, gezondheid en educatie. De 40.000 euro is gebaseerd op het gemiddelde spaargeld dat een Nederlands gezin zou hebben. Verder wat duurzamer leven, vandaar het woord 'kringloop'. Dit blijft mijn favoriete onderwerp en vind het jammer dat mensen hier weinig over praten. Evenwicht in onze financiën is door onze spaarpotjes zeker gerealiseerd, het geeft een stabiele basis. De 40.000 is nog ver weg, maar stiekem nog steeds een doel. Ook al levert spaargeld niets meer op en kun je beter andere dingen doen met je geld om vermogen op te bouwen. 

Er is nog steeds een heel zacht stemmetje in mijn hoofd, die zegt die 40k binnen een paar jaar te realiseren. Maar ik zal eerlijk zijn; sinds een half jaartje zijn we aan het beleggen en dat heeft ons tot nu toe geen windeieren gelegd. We moeten hier en midden weg in zien te vinden en dan ook nog maar hopen dat er geen andere dure dromen voorbij komen. 

Het duurzame leven vind ik ook nog steeds heel belangrijk en daar doe ik veel te weinig aan. Dus dat is nog steeds een puntje waar ik aan wil werken.

Visionboard Wonen en Reizen

Deel 5
Inrichting; dit is misschien een beetje gek onderdeel vergeleken bij de rest van de doelen. Maar ik zou toch wel graag een mooi, uniek en opgeruimd huis willen. Dit is echt helemaal goed gekomen. Ontzettend blij met onze 'ge-upgrade' Keuken en Woonkamer met een paar mooie unieke elementen. Daarnaast hebben we inmiddels ook het toilet aangepakt en nu staat de zolder op de planning.

Ook het opruimen en netjes houden gaat beter. Ik ben er achter gekomen dat het indelen van je laden op de Marie Kondo-manier echt voor mij werkt. Het plan is dan ook om meer laden in mijn kledingkast te realiseren. Ook het ontspullen gaat stukken beter dan vroeger.

Deel 6
Het laatste doel is echt pure luxe; vakantie. Ik zou de jongens echt heel graag wat meer van de wereld willen laten zien. Ja wat moet ik hier op zeggen. Eindelijk durfde we de stap te nemen en boekten we in oktober 2019 onze eerste vliegreis met de kinderen. We zouden in de meivakantie van 2020 lekker gaan luieren en culturen op Fuerta Ventura. Helaas gooide Corona roet in het eten en ben ik nu dus hard aan het visualiseren om Corona de wereld uit te krijgen ;)

Plaats van het Visionboard

Het visionboard staat nog steeds op mijn nachtkastje, maar ik merk dat het verslapt. Eigenlijk kijk ik er niet (meer) bewust naar en misschien is dat wel de reden waarom sommige dingen niet lukken. Het is zelfs zo bizar dat er voor het gedeelte van de 40.000K en 'gezondheid en sportiviteit' een grote lamp staat. Misschien toch iets om over na te denken........

Visionboard

Geloof jij in het visualiseren van je dromen of denk je dat het de grootste onzin is? Mocht je geïnteresseerd zijn, maar wel op een nuchtere manier, maak dan eens kennis met Sanny of Teni

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: