Financiële D&D April 2024

by - mei 11, 2024

Welkom bij de nieuwe Financiële D&D van april. Eindelijk spaarden wij weer eens extra naast ons vaste spaarbedrag. Mag ook wel na vier maanden extra gewerkt te hebben en dus blijkbaar alles er gewoon door heen te hebben gedraaid.  

Sparen, Beleggen
Foto door Rafael Classen

Even een kleine intro; de Doelen en Duurzaam die maandelijks op mijn blog verscheen heb ik op gesplitst in drie nieuwe artikelen. Namelijk Persoonlijke D&DFinanciële D&D en Ecologische D&D. Dit is de Financiële D&D, ik hoop met dit artikel mensen te kunnen inspireren.
 

Sparen

Deze maand spaarde ik 'eindelijk' extra boven op ons vaste spaarbedrag. Moest ook wel, want sinds januari spring ik op mijn parttime dagen een paar uurtjes bij vanuit huis. Al die tijd werd dat extra verdiende geld gewoon uitgegeven, echt slecht. Deze maand dus eindelijk wat extra geld gespaard in het spaarpotje 'Droomhuis'. 

Sparen april 2024

Beleggingen

Tijdens de Corona-crisis en daardoor ook de crisis op de beurs zijn wij in maart 2020 begonnen met beleggen. Met schade en schande wijs geworden, maar inmiddels een mooi rendement opgebouwd. Het rendement op onze portefeuille bleef deze maand gelijk en is nu 52%.

Rendement DEGIRO April 2024

Boodschappenbudget

Deze maand gaven wij € 571,60 uit aan boodschappen. Beter dan vorige maand en helemaal tevreden. 

Tweedehands verkoop

Deze maand verdienden wij helemaal niets aan tweedehands verkopen binnen ons gezin. Er is wel veel bedrijvigheid op mijn Marktplaatsaccount waar ik af een toe een graantje van meepik. 

Euroclix/Enquêtes

Wij verzamelden deze maand 852 euroclix en dat is een heel mooi aantal. We staan nu op 16.272 Euroclix en sparen door naar de 20.000, daar staat een bedrag tegen over van 325 euro

Ik doe mee aan drie verschillende enquête-sites, namelijk PanelwizardIpsos Isay en YouGov.  YouGov is de laatste enquête-site waar ik jullie over wil vertellen. Ook bij deze site krijg je een mailtje als er een enquête klaar staat en als ik eerlijk ben, skip ik ook hier wel eens. Misschien skip ik deze wel het meest. Jammer want deze site betaald rechtstreeks uit op je bankrekening en ik heb inmiddels al 50 euro uit laten betalen. Goede eye-opener voor mij om deze toch vaker in te vullen. Je kunt overigens ook kiezen voor cadeaubonnen. 

Dit was hem dan weer voor de maand april; de Financiële D&D. Een prima maand waar we eindelijk weer eens wat meer konden sparen dan normaal. Bedankt voor het lezen.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: