Doelen en Duurzaam Maart 2018

by - april 01, 2018

Vandaag is het alweer tijd voor de  Doelen en Duurzaam van de maand maart. Deze maand liep niet helemaal zoals gepland. Natuurlijk hadden we onze jaarlijkse feestweek, maar helaas werden we ook gegrepen door de griep. Het sporten schoot er dan ook aardig bij in en dat is goed te zien aan de cijfers.Mijn 7 persoonlijke doelen:

1. Fysieke Gezondheid; Deze maand een stuk minder gesport dan normaal. Maar de laatste anderhalve week weer flink op niveau terug gekomen. Op de laatste dag van maart liep ik zelfs weer zeven kilometer aan één stuk. Nog even wat getallen; ik liep in totaal 19 kilometer hard, vergeleken met vorige maanden echt dramatisch weinig. Ik roeide in de sportschool 4 kilometer en op de crosstrainer legde ik 5,2 kilometer af. Ik ben best blij dat ik de crosstrainer weer herontdekt heb.

2. Mentale Gezondheid; Gaat goed! Ik kan soms wel vreselijk balen van bijvoorbeeld dingen die helemaal niet belangrijk zijn of bijvoorbeeld dat we maar niet van die griep afkwamen. Daardoor voel ik me schuldig omdat er ergere dingen zijn in de wereld en zelfs in onze omgeving. Ik kom dan in een soort vicieuze cirkel van schuldgevoel en zelfmedelijden.

3. Financieel; We gaan door op de slechte voet van afgelopen maand. Twee nieuwe fiets, twee kinderfeestjes waarvan eentje ver boven budget en een nieuwe harde schijf voor mijn Macbook hakten er behoorlijk in. Zo erg zelfs dat ik op de dag dat ik mijn salaris kreeg nog even acht euro in de min kwam. Gelukkig spaarden we wel gewoon en eigenlijk moesten we daar best wel om lachen. We kunnen ook zo lekker zeuren. Vanaf nu wel weer financieel back on track komen. Ik heb mijn shopdagje, die ik mezelf altijd gun na de verjaardagen, uitgesteld voor onbepaalde tijd.

4. Taxx Lifestyle; Twee (!) leuke bestellingen in mijn webshop van vreemden. Dat maakt het altijd nog net iets specialer dan van bekenden. Tevreden dus.

5. Taxx Life Blog;  Er zijn deze maand 737 unieke bezoekers dat is een stuk minder dan vorige maand toen ik dankzij www.simpelrijkleven.nl heel veel bezoekers kreeg. Maar ik zit wel nog iets boven mijn oude gemiddelde, dus dat is fijn! Volgens blogger had ik 6426 pageviews. Nu ik vorige maand die 1000 unieke bezoekers haalde, zou ik dat toch wel graag als streven willen.

6. Werk; De laatste weken van de maand maart, waarin onze klant altijd het financieel jaareinde heeft, waren flink hectisch. Aan de ene kant heel fijn, want de dagen vliegen voorbij. Aan de andere kant voor mij als parttimer niet altijd even makkelijk om je collega's met de de shit te laten zitten.

7. Rust in huis; Het huis is redelijk aan kant en we hebben best nog wat stappen gemaakt. Als hoogtepunt de kamer van de oudste, die er weer normaal uit ziet. En dat helpt ook voor de rust in al onze koppies.

Duurzame doelen en resultaten:

Energieverbruik:
Maart leverde meer op dan februari, dat klinkt natuurlijk logisch. Maar met het aantal zonuren in februari hadden we er niet echt op gerekend. Helaas verbruikten we een stuk meer stroom, dus onder aan de streep kwamen we iets slechter uit dan vorige maand.


Bijverdiensten:
Met de tweedehands verkopen verdienden we € 35,=.  Met de Euroclix verdienden we 353 clix bij deze maand. De teller staat nu op 5069 clix en hebben we nu mooi € 70,= bij elkaar gespaard in een half jaar tijd. Maar we sparen lekker door voor een nog betere wisselkoers.

Boodschappenbudget:
We gaven deze maand  € 601,75 uit aan boodschappen, weer ver boven budget. Zal het in april dan echt beter gaan of heb ik mezelf een onhaalbaar doel gesteld?

Dit was het weer voor maart! Een maand waarin we druk waren met van alles en nog wat, maar blij dat de maand weer achter de rug is. Nu weer financieel en sportief back on track komen. Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: