Week 16; Zomer, Spreekbeurt, Koningsspelen, Amsterdam en Pannekoekenfeest!

by - april 25, 2018

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht; deze week genoten we van het prachtige weer, had de oudste voor het eerst van zijn leven een spreekbeurt, deden de jongens en ik mee aan de Koningsspelen en ging ik een dagje naar Amsterdam.


Maandag
Vandaag werken en naar school. Voor we naar school gaan zet de oudste nog even de laatste puntjes op de spreekwoordelijke 'i' in zijn powerpoint-presentatie voor zijn spreekbeurt.


s'Middags heeft de oudste zijn laatste Codekinderen-les en het laatste half uurtje mogen we meekijken. Hoe leuk is dat. We programmeren een robot en de oudste laat hele moeilijke dingen zien op de computer.


Ik kijk er al de hele dag naar uit om te gaan sporten en omdat ik weer eens s'avonds ga heb ik zin om het buikspierkwartiertje mee te pakken. Helaas loopt de avond niet zo als gepland en krijg ik onenigheid met zoonlief 1. Als ik naar de sportschool fiets zit het me toch niet lekker, het hele sporten kan me gestolen worden. Halverwege de heenweg maak ik rechtsomkeert om lekker thuis te zijn bij mijn mannen.

Dinsdag
Hetzelfde dagje als gisteren, werken en naar school. Op het werk hou ik grote schoonmaak. Alle papieren die ik de afgelopen tijd heb verzameld zoek ik uit. Ik kom gewoon verlofoverzichten van 2014 tegen, hoe erg kan het zijn! Weg ermee! Een volle papierbak en een leeg bureaukastje is dan ook het resultaat!


Als ik thuis kom is heel Nederland al in tropische stemming. Ook Snoes neemt het er van en gebruikt mijn auto als zonnedek. Het is maar van korte duur, want de jongste en ik gaan door naar zwemles.


s'Avonds bekijk ik nog even alle nieuwe reacties op het artikel van afgelopen zondag. De reacties blijven binnen komen via mijn blog en verschillende Social Media-kanalen, hoe leuk!

Woensdag
Vandaag dan maar wel weer sporten, op de fiets krijg ik even zo een momentje. Hoe lang ik dit nog ga vol houden? En of ik het nog wel leuk vind. Maar eenmaal bezig vind ik het weer heerlijk! Nog even genieten want na vandaag wordt het even wat minder met het sporten i.v.m. de aankomende schoolvakantie van de jongens.

'
s'Middags gym en fysio en daarna lekker genieten van het mooie weer. de oudste gaat met een vriendinnetje de buurt rond. De jongste en achterbuurjongen spelen lekker in de tuin. Ook planten we de moestuintjes over naar een grotere bak. Zo kunnen ze weer lekker verder groeien.


s'Avonds de generale repetitie van de spreekbeurt en wat doet hij het goed zeg! Als hij het morgen zo doet, komt het vast goed!

Donderdag
Vandaag is de dag, de oudste heeft voor het eerst van zijn leven een spreekbeurt. En oh wat vind hij het spannend, maar het gaat helemaal goed komen!

Op het werk is het een fijn maar rommelig dagje, ik haalde al een collega op die mee reed. En als ik aankom breng ik nog even mijn maatje naar de huisarts die gisteren een flinke schuiver heeft gemaakt met de brommer. En zo is eigenlijk mijn hele dag een beetje in de war. Maar dit wordt goed gemaakt door een lekker ijsje.


Tussen de middag wordt ik gebeld door de oudste met oma's mobiel. Hij heeft een acht en half (!) voor zijn spreekbeurt! Wat een prachtig cijfer, dit hadden we niet verwacht, wat ben ik trots op deze kanjer. En hij zelf ook! En ik moest van hem er even bij melden dat het hoogste wat je kan halen een negen is :)


Na school, zwemles en het werk gaan we naar het feest van oma Bep, zij viert vandaag haar 68ste verjaardag! We eten taartjes, lekkere soep met broodjes en spelen lekker buiten.


Vrijdag
Vandaag zijn de Koningsspelen via school. Ik help mee met het begeleiden van de spelletjes. De jongens vinden het geweldig en het is natuurlijk super weer!Die kleine doet wel super stoer altijd, maar hij stond mooi mee te swingen. En ik geniet er met volle teugen van, wat worden ze toch snel groot.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

s'Middags wordt er lekker in de tuin gespeeld met water. De oudste die pas om twee uur klaar is met de Koningsspelen gaat bij en vriendje spelen.


Aan het eind van de middag vertrekt Martijn naar Geldermalsen. Hij gaat daar hardlopen met de Bloesemrun. Dit is een hardloopevenement wat hoort bij de welbekende Bloesemtocht. Het is een warme dag en dat baart best zorgen. Maar het valt alles mee en ze hebben alledrie super gelopen!


Zaterdag
Ik ga het toch doen! Schreef ik in de Doelen en Duurzaam van maart nog dat ik het voor onbepaalde tijd had uitgesteld. Vandaag pak ik mijn dag! Ik vertrek lekker naar Amsterdam om er rond te dwalen en te shoppen.


Ik bezoek de negen straatjes en wandel heerlijk over de grachten. s'Middags koop ik nog even de Primark leeg waaronder natuurlijk heel veel voor de jongens. Zo gaan die dingen nou eenmaal. De jongens vermaken zich goed, want die zijn lekker aan het vissen met papa.


Als ik thuis kom rond half zes zitten de mannen lekker te barbecueën. En zo te zien hebben ze een heerlijke zomerse dag gehad.


s'Avond vertrekt Martijn om een nachtje te vissen. Ik geniet nog even verder na een dagje voor mezelf, ook nog lekker een avondje voor mezelf te hebben.


Zondag
Vandaag lekker een dagje thuis, heerlijk na zo een dag als gisteren. Gelijk als Martijn thuis komt van het vissen, ga ik hardlopen om de warmte voor te zijn. Zoals ik al bedacht loop ik lekker vijf kilometer met een mooi tempo. Daarna gaat Martijn nog de laatste klusjes doen bij zijn ouders en ik rommel in het huishouden. Wasjes draaien, strijken, opruimen en ik zoek de kleding uit die ik gisteren kocht in Amsterdam.


Als alles aan kant is verwen ik mezelf met een heerlijke smoothiebowl, veel te lang geleden dat ik deze maakte. Zo zonde, want het is zo lekker.


s'Middag wordt er druk gespeeld met waterpistolen en waterballonnen. Eind van de middag is het dan echt gedaan met het mooie weer. Het begint te onweren en te regenen. Maar wat hebben we genoten de afgelopen week van het weer!


Aan het eind van de middag komen Martijn zijn broer en vriendin nog even op de koffie en daarna hebben we een pannenkoekenfeestje! De achterbuurjongens komen gezellig pannenkoeken eten. Martijn bakt een grote stapel en de jongens smullen er heerlijk van! Het is een gezellig maaltje en er wordt flink gekeet!


Nog even lekker spelen met zijn allen en dan lekker in bad en naar bed. Het was een fijne week en wat hebben we genoten van het mooie weer. Nu hebben de jongens twee weken vakantie en hopelijk gaat het meevallen met het weer, want de vooruitzichten zijn iets minder helaas.

Bedankt weer voor het lezen en tot het volgende weekoverzicht!

You May Also Like

2 Comments

  1. Weer een pracht verhaal Miranda, maar wat hebben jullie het druk.Maar wel heel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! We hebben het soms idd wel een beetje druk, maar op zich valt het mee hoor.

      Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: