Week 15; Voorstelling, In De Krant (!), Logeetje, Klussen en Community Day!

by - april 18, 2018

Leuk dat je weer mee leest met een nieuw weekoverzicht; deze week hadden we een lekker 'normaal' weekje. We kwamen weer een beetje tot ons zelf en deden eigenlijk geen hele bijzonder dingen, al hebben we natuurlijk genoeg te vertellen!


Maandag
Mijn parttimedag die as usual begint in de sportschool. Daarna heb ik een waslijst aan kleine klusjes die ik eerst allemaal eens even ga wegwerken. Zo verstuur ik de slingers die ik van het weekend maakte.Daarna verwerk ik de laatste uitnodigingen en alle verjaardagskaarten en paperassen in de plakboeken van de jongens. Echt zo een klusje waar je altijd tegen op kijk, maar eigenlijk is het zo gedaan.


De oudste gaat na school naar de Codekinderen en de jongste neemt een vriendje mee om bij ons te spelen. Ik maak een begin met wat spullen uit te zoeken die op Marktplaats kunnen. Er liggen al een tijdje wat spullen klaar, maar ook hier kwam ik iedere keer niet aan toe.

Dinsdag
Voor we naar school gaan tekent de oudste even een strip in elkaar. Over sommige dingen doet hij echt uren omdat hij een concentratie van nul heeft en nu schudt hij binnen vijf minuten even een leuke strip uit zijn mouw. Een mijlpaal!


Verder een normale school- en werkdag en natuurlijk zwemles. 's Avonds speelt de jongste nog even lekker buiten met de bellenblaas. Heerlijk dat gerommel in de tuin, ik hou er van.


Woensdag
De dag begint weer in de sportschool en daarna nog even aan de slag in het huishouden. Ik kijk er nu al naar uit om vanavond in een schoon bed te stappen. Sam test hem nu gelijk maar even.


Om half twaalf loop ik richting school voor een voorstelling de klas van de oudste. Zijn klas neemt ons mee in een avontuur met zeven kamers waar van alles gebeurd. Ontzettend leuk!


De oudste gaat direct uit school naar een kinderfeestje. De jonsgte en ik gaan na de gymles lekker boodschapjes doen. We scoren een kleine campingtafel voor straks op de camping. We besluiten hem toch maar even uit te proberen voordat hij wordt opgeslagen bij de rest van de campingspullen. "Oh mam, dat doe ik wel even!" En hij zet zo de tafel in elkaar, handige Harry!


En vandaag nog een heel leuk en belangrijk iets; de jongens staan samen met opa en oma in de krant. Van verschillende kanten krijgen we berichten hier over, zo ontzettend leuk!


Hier kun je het krantenartikel online lezen.

Donderdag
De jongens naar school en ik aan het werk. Het is een lekker druk dagje want ik neem vandaag het werk over van een collega. De dag vliegt voorbij en ik fiets nog even langs het Kruidvat om wat foto's op te halen. Onder andere voor het verjaardagscadeautje van een vriendinnetje.


En als of ze het ruikt, komt ze s'avonds nog even langs. We proosten op haar verjaardag met een stroopwafel! Maar het cadeautje krijgt ze toch echt pas zaterdag als ze het viert.


Vrijdag
Martijn zijn vrije dag vandaag en ik aan de arbeid. In de middag komen de achterbuurjongens spelen en Martijn neemt ze gezellig mee naar de kinderboerderij.


Daarna blijft er eentje gezellig mee eten en logeren. Voor de oudste het eerste vriendje dat blijft slapen, hoe bijzonder. Voor ons als ouders ook voor het eerst dat er iemand blijft logeren, ook best bijzonder en spannend. Maar ze doen het super goed en rond negen uur is iedereen in dromenland.


Zaterdag
Vandaag gaan we weer klussen in het huis van Martijn zijn ouders. Voor ik daarheen fiets, fiets ik even langs een tweedehands kledingbeurs. Ik zoek eigenlijk nog een shirt voor de koningsspelen voor de oudste, misschien vind ik daar wat. Het is een kleine beurs met weinig grotere kindermaten. Helaas vind ik geen oranje shirt maar wel vier korte broeken voor acht euro. Misschien kunnen we ze aankomende week al gebruiken.


Daarna fiets ik door naar het nieuwe huis van Martijn zijn ouders om nog even een paar uurtje aan de slag te gaan.


's Middags gaat de oudste naar de verjaardag van zijn vriendinnetje. De jongste en ik fietsen een rondje en halen een lekker ijsje. Martijn vertrekt om weer eens een nachtje te gaan vissen, dat is door al het ziek zijn er een beetje bij in geschoten de laatste weken.

's Avonds werken wij nog even aan de oudste zijn spreekbeurt. Het begint nu op te schieten en ook de spanning loopt aardig op.


Zondag
We beginnen de dag lekker lui met een heerlijk ontbijtje! Als Martijn thuis komt van het vissen schiet ik snel mijn hardloopkleren aan om zeven kilometer te gaan hardlopen. De eerste vier kilometer gaan redelijk goed, daarna wordt het toch weer best pittig. Het blijft een strijd.


Als ik thuis kom gaat Martijn ook nog even een rondje. Wat een sportiviteit weer in ons gezin, heerlijk! s'Middag gaan de jongens en ik nog even op pad voor de Pokèmon Go. Vandaag is het weer de maandelijkse Community Day. Het is prachtig weer en de stad is vol met mensen die het zelfde doen als wij, echt ongelofelijk!


We houden het een stuk langer vol dan de vorige Community Day en we zijn alledrie dik tevreden met onze vangst.

De jongste en ik fietsen nog even een rondje Culemborg om foto's weg te brengen die ik ook liet afdrukken bij het Kruidvat. Deze foto's zijn gemaakt op het kinderfeestje van de jongste en voor een ieder hebben we er eentje laten afdrukken met een bedankwoordje er op.


Na een lange fietsrit die de jongste helemaal op zijn eigen fiets heeft gedaan is het welletjes geweest. We gaan de deur niet meer uit. Eindelijk kan ik een beetje gaan opruimen en nog wat wasjes draaien. We krijgen nog spontaan visite en zo is onze zondag weer compleet.

s'Avonds als ik de statistieken bekijk van het artikel over de test van de Rabobank van die dag ben ik blij verrast! Het artikel is drie keer beter gelezen dan een gemiddeld artikel en ik kreeg ook nog een reactie van de Rabobank zelf. Ook deden een aantal mensen hun verhaal onder mijn blog, dus wil je nog wat inspiratie met betrekking tot het studeren, lees dan onderaan dit artikel de comments.

En zo sluiten we een hele fijne week af met heel veel positieve dingen en weer lekker ons eigen saaie leventje. En daar word ik stiekem echt heel gelukkig van. Gezellig dat je weer hebt meegelezen en hopelijk tot volgende week.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: